Harmaa töhnä

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja Elämää nähnyt Jouko, 2.6.2007.

  1. Kunnostelen paria 60 luvun buickin konetta. Molemmista moottoreista olen löytänyt harmaata/hopean väristä paksuhkoa töhnää.

    Toisessa moottorissa oli töhnä osittain tukkinut öljykanavia, toisen moottorin öljypohjassa oli tätä ainetta noin desilitra jämähtänyt pohjalle.

    Onko kukaan muu törmännyt tälläiseen töhnään.

    Moottorit on tuotu äskettäin jenkeistä. Toista moottoria ei ilmeisesti ole koskaan avattu.

    Voisiko vanhat parafiinipohjaiset öljyt olla syynä?
     
  2. 370

    370 Gearhead

    Samaan sontaan törmäsin Pontiacin konetta purettaessa. Eiköhän se ole sikäläinen öljy ja pitkät vaihtovälit syynä.
     
  3. PauliP

    PauliP 1st gear

    Laakerimetallia?
     
  4. kime2

    kime2 Gearhead

    Kuulostais kyllä hiukan sellaiselta!
     
  5. Fargo

    Fargo Gearhead

    Itse löysin tuollaista harmaata/hopeaista töhnää vanhan 318 koneen nostajakaukalosta hieman kun vaihtelin imusarjaa. Kertynyt hieman nostajan reiän ympärillä oleviin koloihin.
    Laakerimetälli tuli mullekkin mieleen mutta kone on niin mainiossa kunnossa ja öljynpaineet hyvät etten ensimmäisenä uskois laakereista peräisin olevaksi.
     
  6. lemmy

    lemmy Gearhead

    Huonosta huohotuksesta johtuvaa kondenssiveden ja öljyn sekoitusta. Mulla pukkaa sitä esim. öljytikun kanavaan ja venakoppiin. Mitä enemmän ajat kaupungissa, sitä enempi sitä kertyy. Kun auton ostin niin sitä töhnää oli joka paikassa ja luulin että vedet ja öölit on sekasin. Tikun kun otti pois niin se oli siis täysin koko matkaltaan harmaana. :eek:
    Myyjä oli reilun kaupan kaveri ja tiputti öljytkin pois ja ne oli moitteetomat joten uskalsin ostaa sen. Joku itseäni viisaampi sanoi, että jos töhnää on runsaasti kun hankit auton niin suurin moka on alkaa käyttää kalliita hyviä ja puhdistavia öljyjä.
     
  7. GARAGE_INC

    GARAGE_INC Gearhead

    Hmm

    olikos samantapaista kyönää kuin joskus kertyy laatikon(automaatti) pohjalle pitällä aikavälillä..?
     
  8. poskisolisti

    poskisolisti 1st gear

    :mad: Shellin öljyt tuottava varsinkin talvikäytössä -ns.kylmä limaa.
     
  9. Sherlock

    Sherlock 1st gear

    Jostain syystä mäntämoottorisissa helikoptereissa käytettävä mineraaliöljy menee sellaiseksi harmaanrusehtavaksi.. ovela väri. Liekö samansukuista öljyä sitten ollut.
     

Kerro tästä muillekin!