Hengityssuojain

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja Naula, 3.11.2013.

 1. Naula

  Naula 3rd gear

  Löytyykö muita, joita on alkanut huolestuttamaan ja potuttamaan mustan liman yskiminen keuhkoista, lyhyenkin rälläkkäsession jälkeen? Ei viittis pilata hengityselimiä metallipölyllä, jota kuitenkin aika usein tulee hengiteltyä. Osaiskohan kukaan suositella käyttökelpoista suojainta harrastehommiin, kun noilla valkoisilla paperimaskeilla ei tunnu tekevän mitään.
   
 2. TiM

  TiM 1st gear

  Itse käytän puolinaamaria pölysuodattimilla hiontahommissa ja samaa voi käyttää maalatessa kun ensin laittaa pölysuodattimien alle kaasusuodattimet.

  3M:n puolinaamaria löytyy esim Prismoista.
   
 3. ViLU

  ViLU Gearhead

  Täältä myös peukut tolle 3M puolimaskille. Menee myös muualla kun auto hommissa. Sitten mulla on myös käytössä M71 kokomaski jos homma menee oikeen pölyiseksi.
   
 4. juy40

  juy40 Gearhead

 5. TiM

  TiM 1st gear

  Nuo Scottin ja 3M:n puolimaskit on suunnilleen saman hintaisia ilman alennuksia, itsellä vaakakupin painaa 3M:n puolelle juurikin tuo marketissa myynti, saa suodattimia muulloinkin kun arkipäivänä virka-aikaan... itsellä se tarve tulee jostain syystä just aina viikonloppuna. :-?
   
 6. moottorinlohko

  moottorinlohko Gearhead

 7. Gutless

  Gutless 3rd gear

  Autoflow on hyvä laite. Töissä tulee käytettyä sellaista useamman tunnin päivässä ja vapaa-ajallakin sitä osaa arvostaa. Euromaskista löytyy raitisilma-versio, mikä kiinnittyy suoraan moottorisuodatinyksikköön.

  Hiekkapuhallus ja ruiskumaalaus on kuitenkin sellaisia töitä, mihin suosittelen ulkoisella ilmansyötöllä varustettua kypärää / maskia.
   
 8. Naula

  Naula 3rd gear

  Noi moottoroidut laitteet alkaa olemaan omaan käyttöön jo vähän turhan ammattimaisia vehkeitä. Kuitenkin tulee jumpattua hitsausmaskia ja muita suojaimia edestakasin monta kertaa tallisession aikana. Näyttäis siltä, että noi puolimaskit on just sitä mitä oon ettiny, kiitti vinkeistä!
   
 9. Gutless

  Gutless 3rd gear

  Myöskin Etrassa kampanjahinta Autoflowssa. Löytyy uudesta tarjouslehdestä (meganews tms...).
   
 10. DX

  DX Gearhead

  yks varteenotettava apuväline on oikeesti tehokas/suunnattu ilmanvaihto.
   
 11. J.Käkriäinen

  J.Käkriäinen 1st gear

  Oon käyttäny kaljatölkkiä vähän väliä naaman edessä ja sit välillä käyn hengittämässä raikasta ilmaa ulkona. Maalaushommissa vedän t-paidan kauluksen nenän päälle ja koitan hengittää mahdollisimman vähän sisäänpäin.
   
 12. Kosusenpertti

  Kosusenpertti 1st gear

  Alkaako kalja tulla ylös jos ei käy välillä ulkona ? :rotfl:
   
 13. palontie

  palontie Gearhead

 14. J.Käkriäinen

  J.Käkriäinen 1st gear

  Alkaa :rotfl: ja kusikin rupee lurisee lahkeesta :poff: :rotfl:
   
 15. Richardo

  Richardo 1st gear

 16. 1300TI

  1300TI 2nd gear

  Onko jostain tai joltain saatavissa vielä Kemira/Scott Silner 12 -hengityssuodattimeen uusia patruunoita? Ostin muutama vuosi sitten tuollaiset, nyt tuotannosta poistuneet hengityssuojaimet ja nyt ei meinaa löytyä mistään suodattimia. No, vielä on jokunen tunti patruunoissa jäljellä, tyhmää vain heittää menemään lähes käyttämättömiä maskeja. Minusta ne ovat vielä muutenkin paremman oloisia kuin vaikka 3M:n uudet, mitä olen kaupasta ostanut. Mihinkään ilmastoituun kypärään en meinaa vielä panostaa.
   
 17. AnttiJ

  AnttiJ 3rd gear

  Scottia ja 3m maskeja käyttänyt ja scott on kyllä omaan naamaan selvästi mukavampi. 3m painaa nenää ikävästi pitkässä käytössä. Mutta kai tuossakin naama ratkaisee.
   
 18. Nikuzai

  Nikuzai Gearhead


  3D kopio koneella sovitin johonkin lähelle olevaan suotimeen?
   
 19. mpg55

  mpg55 2nd gear

  Ei taida saada enää uusia. Viritys: avaa vanha patruuna (taitaa olla alumiinista), valuta aktiivihiilet ulos ja vaihda uudet sisään, jostain mistä vaan uudesta patruunasta.
   
 20. mpg55

  mpg55 2nd gear

  http://m.tori.fi/vi/28910133.htm

  Samanlaisen M-71 mallin ostin joskus kait kympillä, pro-vehje vieläkin ja patruunoita saa (40mm vakiokierre).

  No okei se puolinaamari riittää useimmin... mutta taistelukaasujen kanssa tuo on parempi ;)
   

Kerro tästä muillekin!