Hiekkapuhallus laite

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja CDV, 20.4.2006.

 1. CDV

  CDV Gearhead

  Minkäslainen hiekkapuhallus laite olis hyvä autohommiin tällaisen kompuran kanssa ku imutuotto on 920l/min, max. paine 10bar, 200l säiliö. Budjetti on noin 300e hujakoilla.
   
 2. Buddy

  Buddy 1st gear

 3. heavy duty

  heavy duty 1st gear

  Älä tutki asiaa imutuotolla, ketä kiinnostaa paljonko kompura ottaa sisään? Tärkeämpää on tietää minkä verran kone tuottaa ulos esim. 6bar vastapaineella. Normaalisti suhde on n. 70%
  Itse oon ainakin veljekset sarvelan puhalluspytyllä onnistunut hyvin pikkuhommissa, hintaa en kyllä tähän hätään muista.
  Kyseistä pyttyä myy ainakin Agrimarketit.
   
 4. kärrypoika

  kärrypoika 3rd gear

  Minä tein ite hiekkapuhalluskaapin filmivanerista(82€ leikattuna), vanhoista nahkatakin hihoista(en laskenut niille hintaa), karkaistusta lasista(sain isältä) ja vanhasta nilfiskin imurista(5€). kokonaishinta 100€. Mitat 1,20x80x70. hyvin toimii...(kaksi kertaa kokeiltu nyt.) ainiin laitoin vielä valonkin siihen(9,90)

  Lisäiloa toi vielä rakentamisen onnistumisen riemu :D

  Taistelun tauottua pystyssä oli komea hiekkapuhalluskaappi.
   
 5. ves_ku

  ves_ku 1st gear

  Mulla on toi 40 litranen malli ollu varmaan tommosen 6-7 vuotta ja hyvin sillä on puhallellu. Ei tosin ole ihan helpoimmasta päästä säädellä varsinkin pienillä suuttimilla. Kaikki osat mitkä on virtaavan hiekan kanssa tekemisissä on kulutus tavaraa kun ovat pirut messinkiä.

  Hintaansa nähden oivallinen peli, hakkaa mennen tullen rälläkkä+teräsharja yhdistelmän. Jos haluaa idioottivarman puhaltimen niin sitten siihen saa laittaa kymmenen kertaa ton hinnan kiinni.

  Ilman kulutus riippuu tietty suuttimesta mutta pienimmällä suuttimella tohottaa hienosti 600 l/min vastapainetuotolla.
   
 6. Buddy

  Buddy 1st gear

  Mulla on sellanen kiinalainen halpispuhallin ja sain sen toimimaan vasta sitten kun otin kaikki messinkihanat pois välistä. Jätin ainoastaan sen venttiilin paikalleen mikä on pöntön alla, elikkä se mistä säädetään hiekan virtaus. Yhden venttiilin asensin ilmaletkun väliin jolla saan puhalluksen päälle ja pois. Aika pelleilyä, mut en viittiny kiinanihmettä roskiinkaan heittää. :rotfl: Nää Powesplustoolsin puhaltimet kiinnostais minuakin, mut en tiedä onko ne sitten sen parempii.
   
 7. ves_ku

  ves_ku 1st gear

  Taitaa noi yllä mainitut olla niitä samoja taiwanilaisia. On ihan totta eetä ei ole heikkohermoisen laite => heikkohermoinen ostaa sen 2000€ puhdin.
  Ei mullakaan oo enään jäljellä kuin se hiekanannostelu venttiili ja paineletkussa yks että saa katkottua puhallusta, loput on kulunu pois ja todettu tarpeettomiks.
  Vedenerotushan on sitten kaiken a ja o kun aletaan hiekan kanssa pelleileen.
   
 8. Kalkkuna

  Kalkkuna Gearhead

  Onko kukaan tehny puhalluspyttyä käytetystä painevesisäiliöstä? Ois tossa pihalla joutava 200litranen mitä vähän aattelin hommaan. Ainoo että tyyppikilven mukaan koeponnistettu vaan 5,4kp/cm2 eli ~5,2bar(?). Kestääköhän kovempaa painetta?
   
 9. amis

  amis 1st gear

  En lähtis kyllä leikkimään. Testipaine on 1,3 kertaa käyttöpaine, eli ei hirveisiin paineisiin sillä säiliöllä pääse, ja jos on vielä vähän hapantunut, niin... :odroll:
   
 10. oldsmobile_83

  oldsmobile_83 2nd gear

  paljonkohan toi powerplustoolsin 80 l säilölla oleva puhalluslaite tarvii ilmaan tuottoa?
   
 11. delsol

  delsol 1st gear

  Mulla on tämä--->
  http://www.ikhservice.com/index2.php?op ... Itemid=352
  kompura millä käytetty on imutuotto 650L/min, painetuotto?
  Nykyinen kompura 920L/min imulla ja paineella 600L (sillä en ole päässyt vielä puhaltelemaan)

  puhaltelee kummasti isommatkin osat kuten palkit ym.
  maksoi 120€ ja ihan hintansa arvoinen,muutamat hanat tarvinnut vaihtaa mutta on sitä hiekkaakin puhallettu satoja kiloja.
   
 12. ChevyCaprice

  ChevyCaprice 2nd gear

 13. tyly

  tyly Gearhead

 14. ChevyCaprice

  ChevyCaprice 2nd gear

  Kaappi olisi hyvä kaveri pikkuosien kanssa, mut ei taida lokasuoja tonne mahtua :poff: Tollaisella pallolla ehkä hyvä olisi puhaltaa oviaukot, lokasuojien sisäkaaret ja tuulilasin ympärys jos vaan tossa mun kompurassa riittäis painetta ja noilla palloilla tekee mitään??
   
 15. TurdusMerula

  TurdusMerula 1st gear

  Pallot toimivat ihan hienosti, mutta omalla kompurallasi voit unohtaa puhaltamisen. Tuotto ei riitä kuin muutaman sekunnin pöhähdyksiin ja kompura huutaa silti koko ajan.
   
 16. ChevyCaprice

  ChevyCaprice 2nd gear

  Okei, eli tällä kompuralla siis turha yrittää palloa käyttää. Onko sitten mitään muunlaisia hiekkapuhallus vehkeitä jotka pyörii pienelläkin kompressorilla? Muutamia ruostelaikkuja pitäisi vain saada puhallettua, joita ei porakoneella tai rälläkällä mahdu hiomaan..
   
 17. solar4

  solar4 2nd gear

  En oo koskaan sellaista maaliruiskun näköistä koittanut, mut ainakaan sellasella pelkällä letkun kanssa säkistä imevällä ei tehnyt yhtään mitään. Pistepuhalluslaite ei tunnu paljoa ilmaa tarviivan, mutta vastaavasti pinta-ala on kans onneton.

  Melkein ostaisin tuon pienimmän pallon http://www.puuilo.fi/cat/product_details.php?p=3701 pistäisin pienimmän suuttimen ja lainaisin kaverilta toisen kompuran kaveriks. Pienehköllä paineella vois mennä ihan hyvin. Mulla on tollanen pikkupallo mikä on ollu isossa kompurassa (jotain melkein 1000l/min) ja isossa välisäiliössä kiinni, toimii ihan ok. Isompi hiekkapuhalluslaite söi ilmaa sen verran enemmän et paine laski ja piti välillä odotella et säiliöt tuli taas täyteen.
   
 18. ChevyCaprice

  ChevyCaprice 2nd gear

  Ei kallis investointi tuo pienempi pallo ja työpaikalta tarvittaessa voin hakea toisen samanlaisen kompuran lainaan 8) Kokeilemisen arvoinen asia, pitää puuilosta ottaa pallo mukaan, jahka taas kajaanissa käyntiä! Ja tollaisella pikkupaskalla pyörittäessä ei varmaan peltien venymis riskiä :D
   
 19. solar4

  solar4 2nd gear

  Jos sellaisen ostaa niin kannattaa samalla napata paineilmatarvikkeista uus hana (eli siis ihan kahvahana), ainakin omassa oli niin rimpula kiinalainen että vaihdoin jo uutena. Eikä sitten suoraan hiekkaa sisään vaan joku tehokas rasvanpoistoaine ensin; kiinalainen on huolehtinu ettei purkki mene sisältä ruosteeseen ja kaatanut sinne desin öljyä :mad:

  Mut satasen plus uus hana, tuskin sillä hintaa parempaakaan saa. Toi sama "dead man handle" kahva maksaa muistaakseni 30eur paikallisessa säläkaupassa

  Kai tollakin pellin venymään saa jos oikein yrittää ja japanilaista puhaltaa, mut eipä ainakaan mulla mitään ongelmia ollu. Painetta oli se 7-8bar (en tiedä mihin laski kun liipasinta painoi) pieni suutin ja hiekkana rautakaupan halpaa puhallus/saumaushiekkaa, oiskos ollu 0,1-0,6mm.
   
 20. Cilkkis

  Cilkkis 3rd gear

  töissä olisi hyvä olla puhalluskaappi ns. pikkuosille, ei tarttis aina pikku osille lähtee vetää kypärän letkuja ulos (enempi menee aikaa vermeitten virittelyssä ku ite puhalluksessa). Eli millainen kaappi olisi suht edullinen/ laadukas, onko olemassa pikkasen isompia kuin mitä noissa linkeissä oli esillä.
   

Kerro tästä muillekin!