hilarc 250 + lankalaatikko

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja crawler, 4.8.2008.

 1. crawler

  crawler 1st gear

  Kiinnostaisi kuulla kokeneemmilta hitsareilta mielipiteitä hieman suunnitelmiin. Hommailin tuossa nyt pajalle hilarc 250 virtalähteen ja sen kaveriksi lhf3 tig-varusteet, eli puikko + dc tig puoli on nyt kohtuullisesti hoidossa harrastajalle, kiinnostaisi vaan vielä lisätä samaan pakettiin lankalaatikko ja tehdä siitä myös MIG. Nykyisenä migginä kun on kempin migger josta tuntuu potku loppuvan liian usein, niin tuosta 250A virtalähteestä saisi sinänsä jo enempi irti, varsinkin tässä tapauksessa melko pienellä rahallisella panostuksella.

  Riittäkö se että jos lankalaatikossa on säätö langan nopeudella ja hilarcista ruuvaillaan virtaa ja normi sk18 pullo kaveriksi.

  Kokemuksia ?
   
 2. VooDoo

  VooDoo Gearhead

  EN oo ihan satavarma, mutta muistasin että esim kempin FU20 langansyöttölaitteen pystyy tohon valjastamaan, kaukosäätöpuolelle kytkin ja säädetään lanka ja virta langansyöttölaitteesta.
   
 3. Gutless

  Gutless Gearhead

  Tuttu paketti. Hilarc250 + lhf3 + lisa12. Vikana oli minulla se että virtalähde pisti itsensä varoittamatta täysille. Yleensä hitsaustyön aloituksen yhteydessä. Nyttemmin pamahti koko poweri, kolme isoa napsausta, jos oikein muistan.

  Mutta asiaan; oikein hyvä paketti hitsata kun kunnossa. Kuuma ja kylmäkaari valittavissa powerissa ja langansyöttimessa jaksotus ja 4t toimintokin. Kyllä mä voisin vieläkin tolla langansyöttimellä töitä tehdä jos vain ehjän powerin saisin sopivasti ostettua. On se vaan niin että Kemppi on koneiden kone kun on kunnossa. Uusi Wallius ei ole tullut vielä "ystäväkseni".
   
 4. amis

  amis 1st gear

  Mulla on hilarc 250 ja kaverina lisa 12. Hitsaa nätisti pienillä ja isoilla virroilla, varsinkin kun vaihdoin hiilarin tilalle seoskaasun (corgon 25).
  Tein edellistalvena verstaan kattoon kiskon jossa langansyöttölaite roikkuu, helpottaa ja säästää tilaa pienessä verstaassa kun ei koko kone+pullo oo aina keskellä lattiaa. Samalla laitettiin virransäätö potikka myös langansyöttölaitteen kylkeen, ettei tarvi erikseen juosta molempia säätämässä :)
  Fu langansyöttölaite kaiketi sopii tohon myös mutta vaatii mielestäni adapterin ohjausjohdon väliin, lisassa on 4 nastaa liittimessä ja FU:ssa tai olla 8? Virtaa ei ainakaan suoraan onnistu säätämään FU:sta, kaukosäätö hilarcissa on tarkoitettu erilliselle kaukosäätimelle. Toki jos etuseinän liittimestä vetää johdot FU:n virransäätöpotikkaan saa virran säädettyä siitä (olettaen että hilarcin kaukosäätimen ja FU:n potikat on samanlaiset). Samaan tapaan tehty omassakin lisassa, tosin potikka erillisessä kotelossa.
   

Kerro tästä muillekin!