hinauspuomi

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja -TH-, 30.7.2005.

  1. -TH-

    -TH- Gearhead

    nyt olisi tarvis tehä toimiva ja hyvä puomi ryökyn hinaukseen, onko hyviä ideoita?
    vuntsin että, puomin olisi kai oltava "uiva" vedettävän auton päässä, mutta uiva pystysuunnassa vai molemmissa ? sivuttaisliike pitänee rajoittaa....ainakin uskoisin näin?

    kiitoksia.
     
  2. sami

    sami Gearhead

    Aika simppeli piisaa. toiseen päähän vetokita mikä koukkuun kiinni ja toiseen päähän läpireikä putkeen mistä kettinki läpi. Kettinki hinauslenkkiin tai etupalkin ympäri ja matkaan. toimii myös työntävänä eli voipi peruuttaa hinattavaa.
     
  3. Erppa

    Erppa Gearhead

    Mä kanssa viime v-loppuna ihastuin tohon hinaus tapaan , kun normaalisti hypitty ja pompittu risteyksissä liinan kanssa.

    Kaverin puomi ei tainnu olla kuin kolme metriä , mutta ite meinasin tehrä sellasen minkä saa keskeltä poikki. Eli keskelle vaan sorvaa akselista holkin mikä menee toisen sisään , niin helpompi saaha kyytiin jos tekee vaikka 5 metriä pituutta. Kita toiseen päähän ja toiseen akselista lenkki,siihi saa sitten sakkeleita ja ihan mitä vaan virityksiä kiinni.

    Ei kai puomin tekoon tai käyttöön ole mitää lakia suomessa? koska onhan se köydellä hinaaminen aika paljon villimpää touhua...
     
  4. signet

    signet Gearhead

    Mulla on puomi tehty kahdesta paksuseinämäisestä neliöputkesta,sen verran erikokoisista että menevät toistensa sisään;kuljetusasento n.2m,hinausasento n.4m, yhdistetään kahdella 10mm pultilla.Toisessa päässä on vetokoukkuun sopiva pää ja toisessa päässä pyöröteräksestä hitsattu lenkki joka ketjunpätkän ja sakkelin kanssa yhdistetään hinattavaan autoon.Tehty v.-91 ja hyväksi havaittu.Tällä suoritetuista hinauksista voisi melkein kirjan kirjottaa.Viime aikoina ei ole tullut paljoa käytettyä kun on vl-autoja talossa.Ja semmonen pointti että jos sattuu pykälät tunteva poliisi pysäyttämään niin puomilla hinaaminen ei taida nykysääntöjen mukaan olla täysin laillista.Ainakin liikennevakuutus pitää olla myös hinattavassa.No on se kuitenkin puomilla suositeltavampaa kun narulla :argue:
     
  5. Erppa

    Erppa Gearhead

    Niinhän se vakutuus pitäs olla köydelläkin hinatessa. Eipä ole vaan kertaakaan pysäytetty. Kerran hinattiin keskustan läpi 127 hiivattia missä ei ollut ovia , niin arvaa katkesko köysi keskellä kylää ja just kohalla poliisit parkissa :rotfl: Ja viel jännittävämmäks menee , kun hinaa köydellä jarrutonta ladaa :lol:
     
  6. amis

    amis 1st gear

    Puomissa on se hankaluus kun autojen etupäät ja hinauslenkit movat niin erilaisia, että on melko mahdotonta tehdä "fits all"-mallia. Siten tietysti, jos laittaa jonkin kettinginpätkän väliin, mutta sillon on suuri vaara että on puskuri kappaleina... :eek:
     
  7. -TH-

    -TH- Gearhead

    mietin sitä kettinkiviritystä, nyt vaan on haettavava senverran painava ritsa että se olisi syytä pitää aisoissa myös jarrutustilanteessa...

    suunnittelin eilisiltana tellinkiä joka pultataan puskurin kiinnitysrautoihin ja telineessä on laippa joka sallii aisan kääntyä hiukan, senjälkeen on aisan kiinnitys laippaan siten että aisa on saranoitu ylös-alas suuntaisesti.
     
  8. signet

    signet Gearhead

    Kerran hinattiin v.-92 Kotkasta 2 purkuautoa kerralla:luistavalaatikkoinen,jarruton automaaattiakkordi veteli perässään serryä josa ei ollu konetta,lootaa eikä paljon muutakaan,mutta siinä toimi jarrut jotenkin :rotfl: se on mielenkiintosta tähystää takanatulevasta kun koko yhdistelmän pysöytys on sen jarruista kiinni :wink: Lienee turha sanoa että kummassakaan ei ollu kilpiä :argue: en suosittele,toivottavasti rikos on jo vanhentunut...Olis varmaan konstaapelit saanu kohtauksen jos olis kohille sattunu :soosoo:
     
  9. Qjet

    Qjet 1st gear

    Tuollaista teleskooppimallista, kolmiosaista, jossa oli jonkinlaiset silmukat molemmissa päissä, lisäksi kotimaista ja mallisuojattua olen nähnyt myytävänä Nivalassa autotarvikeliikkeessä. Just siinä toisessa, joista kummankaan nimeä en muista. Tuotteen tuotenimi oli myös osuva...muistais vaan mikä...
     
  10. pontso

    pontso Gearhead

    se naru hinaus han on laissa kielletty tänä päivänä , lukuun ottamatta vaarallisesta paikasta siirtoa pois, ja onhan se puomi jokseenkin turvallisemman oloinen , kun se olisi aina mukana niin ei olisi niin jännää noiden pollareiden kanssa
     
  11. B.B.Chevy

    B.B.Chevy Double Gearhead

    On toi puomillahinauskin joskus ihan jännää puuhaa. Viime talvena haettiin Bel Airi kotiin puomilla hinaten, tiet oli osin loskaisia joten valtatielläkin tahtoi näkyvyys siellä hinattavassa Bel Airissa olla aika vähnen kun eihän siinä ollut akkuakaan kiinni eli ei pyyhkijöitä, puhallinta tai muuta semmosta luksusta ja kun vetoautossakin oli sen verran reipas kuski että päästeli enimmäkseen reipasta kahdeksaakymppiä niin aika mielenkiintoista oli tulla siinä korotetun maasturin perässä. Siinäkin kun oli vielä isot maastofillarit jotka pöllytti tiellä ollutta vettä oikein mukavasti silmille.
    Tossa ollaan jo kotipihalla, auto edelleen puomin päässä eli tolta etäisyydeltä joutui ihailemaan sitä maasturia semmoset 50 km matkan :wink:
    http://kotisivu.mtv3.fi/bbcruiser/bel9.jpg
     
  12. Erppa

    Erppa Gearhead

    Halpakauppojen kitoja kattelin kun niissä on 800kg painoraja.
    Nyt sitten löysin koivuselta 3000kg:n , eikä ole edes paham hintainen.

    Niitä löytyy vielä useammalle eri putken halkaisijallekkin....
     
  13. jyha

    jyha 1st gear

    miten niin köysihinaus kielletty?



    http://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/1992/19921257
     
  14. perkele

    perkele Gearhead

    pakko kysyy tätä poninhäntäjuttuu mitä se meinaa????
     
  15. jyha

    jyha 1st gear

    lainattua radiosta tai telkkarista. ei sen kummempaa, kuulosti vaan hauskalta!
     
  16. -TH-

    -TH- Gearhead

    noniin, kävin ostamassa 3t kidan ja vedettävään päähän jytäkän traktorin vetopään silmukan...eiköpä tuosta synytyne jopa miliisejäkin miellyttävä kikkare...josjakun ne kuitenkin asiasta kiinnostuu.
     
  17. pontso

    pontso Gearhead

    täytyy myöntää että olen tullut harhaanjohdetuksi mitä ilmeisemmin , tai kuullun ymmärtäminen on ollut vaikeaa , kyseinen kielto koski moottoritietä , täydympä ottaa kyseisen asian puheeksi kaverin kanssa että saisin kuulemani asian päivitettyä , enkä olisi niin väärässä.

    kiitos oikaisusta pontso

    ja eiku hinaamaan
     
  18. -TH-

    -TH- Gearhead

    noniin, ryökky tuli noudettua ja homma toimi hyvin.
     
  19. Anonymous

    Anonymous Guest

    Mitäs muuten tuollainen 3 tonnin kita maksoi ja mistä hommasit?
     
  20. ford59

    ford59 1st gear

    Tähän loppuun pieni varoitus erään sortin puomihinauksesta! Kavereilta hajosi Dartista jarrut ja korjaamolle piti päästä, apuun soitettiin auto hinaamaan puomilla. jeesaaja tuli ID sitikalla ja 4m vesijohtoputki mukana, nokkelat kaverit pujotti köyden putken läpi ja sitten mentiin! Solmut antoivat matkan taittuessa hieman löysiä ja sopivassa risteyksessä kuului ryskis! Puomi oli mennyt sitikan takalampun läpi takakopan puolelle... Tapaus sattui joskus -70 luvun lopulla ja on tosi! Toivottavasti ihmiskunta oppii virheistään!
     

Kerro tästä muillekin!