Historic Grand Race 20.–21.8.

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Tapahtumat', aloittaja Vintage Racing, 10.8.2022.

 1. Vintage Racing

  Vintage Racing 3rd gear

  [​IMG]

  Historiallisten ratakilpa-autojen kauden pääkilpailu, Historic Grand Race kilpaillaan 20.–21. elokuuta 55 vuotta sitten avatulla Ahveniston moottoriradalla Hämeenlinnassa. Tämä Suomen suurin autojen asvalttiratakilpailu on osa vuosittain ajettavaa Gulf Historic Race Cupia ja tähän mennessä sen kahdeksasta osakilpailusta on ajettu puolet. Sarjaan on ilmoittautunut 230 kuljettajaa.

  Historic Grand Racessa toista sataa eri puolilta Suomea ja Ruotsia tulevaa kuljettajaa kilpailee eri vuosikymmeniltä tulevalla kilpurikalustolla 50-luvun lopulta alkaen. Mukana on niin vakio-, erikoisvakio-, GT- ja GTS-autoja kuin formuloita sekä kilpaurheiluautojakin. Mini Cooperit, Lotus Cortinat, Falconit, Twincam Escortit, 911 Porschet, Mustangit, Barracudat, Formula Veet ja monet muut entisaikojen autot mittaavat vauhtia suorilla ja kurveissa Ahveniston vaativalla radalla. Moottoriurheilun aikamatkalle vievistä kilpureista osa on kiertänyt rataa jo aktiivikilpa-aikakautenaan ja osa on rakennettu entisaikojen kilpaluokkien sääntöjen mukaan.

  Lauantaina kellotetaan aika-ajoissa lähtöpaikat ensimmäisiin viikonlopun lähtöihin, joista noin puolet ajetaan lauantaina ja puolet sunnuntaina. Kaiken kaikkiaan kilpastartteja tulee olemaan kahdeksantoista. Katsomon pääsylipulla pääsee varikolle päivien viimeisen lähdön jälkeen.

  Moottoriurheilun lisäksi tapahtumasssa pääsee tutustumaan autoklassikoihin yläkatsomon näyttelyparkissa. Täällä on esillä satakunta autoharrastajien museoajoneuvoikäistä harrasteajoneuvoa molempina päivinä. Näyttelyparkkiin (30 vuotta ja vanhemmat harrasteajoneuvot) tulee ilmoittautua ennakkoon, koska tilaa on rajoitetusti.

  Lisätietoja tapahtumasta löytyy kilpailun nettisivustolta: https://www.historicrace.fi/HGR2022/
   
 2. debner

  debner Gearhead

  Muokattu: 22.8.2022
  litres, SS-454, pe-le ja 1 muu tykkäävät tästä.
 3. S-A

  S-A Gearhead

  litres tykkää tästä.
 4. S-A

  S-A Gearhead

 5. Fuselage

  Fuselage Gearhead

  Minkä verran noissa kisoissa on V8 autoja ajamassa? Harkinnassa jos kävisi katsomassa.
   
 6. mopo-ukko

  mopo-ukko Gearhead

  Olin lauantaina ahvenistolla katsomassa,oliskohan ollu vähän toistakymmentä V8 autoa kaikkiaan.
   
 7. 3964

  3964 3rd gear

  F ikäkauden historicissa meitä v8 kuskeja oli tällä kertaa 5kpl.

  G ikäkaudessa tais olla 4kpl

  V8 roadsportissa typistyi vissiin 3kpl.
   
 8. Henkseli

  Henkseli Gearhead

  Eipä noissa V8 autoissa ole juuri nähtävää. Meteliä, mutta ei kulkua mutkaisella radalla.

  Se joku Alfa oli jees ja Mansukosken Porsche täysin ylivoimainen.
   

Kerro tästä muillekin!