Honkkarin putkentaivutin

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja Gutless, 20.3.2005.

 1. Gutless

  Gutless Gearhead

  Nummelan Hong kongissa katselin 12t pullotunkkiin perustuvaa taivutussarjaa. Siinä oli monen kokoista lestiä ja sitten se itse kehikko vastepyörineen. Onko kokemuksia? Toimiiko ton periaatteen vehkeet kun tehdään turvakaaria? Eli saumallista 3mm seinällä olevaa vesijohtoputkee tarviis vääntää esim. pää- ja etukaarta varten suht napakat ja ilman rymppyä olevat mutkat.

  Kokemuksia, kertokaa? Ei olis pahan hintanen laite jos TOIMII :wink:
   
 2. moppe temppu

  moppe temppu 1st gear

  Mitä semmonen maksais?
   
 3. Le Mans

  Le Mans 1st gear

  Hetkinen: turvakaaret vesijohtoputkesta???
  Pitäis olla vedettyä.
   
 4. amis

  amis 1st gear

  http://koti.japo.fi/~dante/hb10/index.html

  Mulla on tollanen, ihan toimiva peli. En kyllä ole juuri muuta kuin 3/4" putkea taivutellut, mutta siinä ainakin on pelittänyt... Eikä hintakaan nyt aivan hirveä...
   
 5. rasvakoura

  rasvakoura 1st gear

  Kyll toi on ihan toimiva jos on paksuseinämäistä putkea, mut jos tarvittee tehdä esim. pakosarjoja tai jotain vs. niin ei tollasella tee mitään vaan tarttee olla ns. tuurnakone. Turvakaarten taitteluun uskoisin ko. laitteen olevan ihan omiaan.
   
 6. Anonymous

  Anonymous Guest

  eli 140eur maksaa honkkarin taivutin. Melko samanlainen toimintaperiaate. Mahtaako lestit vaan kestää ettei halkea. Ja rymppyä ei sais tulla mutkiin turvakaarissakaan. Ja saumallista tosiaan tuo jm-tason putki.
   
 7. Anonymous

  Anonymous Guest

  Rypyttääkö?
   
 8. amis

  amis 1st gear

  Kyllä se hieman, mutta ei paljoa. Putkissakin taitaa olla eroja, kun toinen 3/4" putki menee hiukan nätimmin kuin toinen... Pienintä, eli oliko se nyt 1/2" putkea en ole onnistunut onnistuneesti taivuttelemaan, aina menee lytyyyn...

  http://kotisivu.dnainternet.net/jansuo/kompura/index.html

  Toi on toistaiseksi isoin työ mitä sillä olen tehnyt...
   
 9. Anonymous

  Anonymous Guest

  tekisit kyllä hienon palveluksen jos saisit jostain vähän jarskimpaa putkea ja pistäisit väännösten tulokset kuvina nettuun näytille. Mietin jo että veisin turvakaariainesta kauppaan mukanani mutta eipä taitais myyjä innostua sillä demoamaan mulle :-?
   
 10. amis

  amis 1st gear

  Voin katsoa huomenissa jos löydän hiukan isompaa putkea sopivalla seinämällä, niin ehkä laitankin niitä kuvia...
   
 11. TMO

  TMO Gearhead

  Vastaavalla koneella olen muutaman kaarituksen tehnyt, tosin saumattomasta teräsputkesta 3 - 3.5 mm seinämällä ja ne onnistui ainakin hyvin. Ohuempiseinämäinen putki ei sitten taivukkaan enää kunnolla vaan rypyttää, tuli kokeiltua pakoputkiainesta, ei onnistunut.
   
 12. 57 Firedome

  57 Firedome Gearhead

  Vastaavalla laitteella useat kaaret vesijohto putkesta tehnyt ja hyvät mutkat tulee, kunhan pitää ne vasta tuet suht lähellä.
   
 13. amis

  amis 1st gear

  Tässä kuvia...

  http://kotisivu.dnainternet.net/jansuo/mutka/mutka1.jpg
  http://kotisivu.dnainternet.net/jansuo/mutka/HB-10.jpg
  http://kotisivu.dnainternet.net/jansuo/mutka/paa.jpg

  Putki oli 5mm seinämällä ja halkaisija 48mm. Muuten ei rypyttänyt, mutta siihen, mistä taivutus alkaa, painoi pienen kolon, oliskohan lesti väärin muotoiltu tai jotain? Nooh, yllätyin itsekin, että noinkin hyvin taivutti. Pakoputkia tolla ei pysty tekemään kuten joku jo mainitsikin, on kokeiltu, 2" putkea n. 2,5mm seinämällä, paukahti lyttyyn...
   
 14. Anonymous

  Anonymous Guest

  kiitokset kuvista
  Miten mahtaa toi about 42mm ja 3mm seinällä oleva käyttäytyä honkkarin laitteessa. se on kuitenkin suht paljon ohkasempaa kuin toi 5mm. Entäpä tehot, tunkki on 12t mallia?
   
 15. amis

  amis 1st gear

  En osaa oikein sanoa tohon rypytysjuttuun. Luulisin, että noin iso putki taipuu hyvin, jollei lommahda lyttyyn. Voimaa taivuttimessa tuntuis olevan riittävästi, ton putken sai ainakin melko vaivatta taipumaan... Mun mielestä tossa oli voimaa 10t, joten on kai se 12t on aina parempi :wink:
   
 16. Anonymous

  Anonymous Guest

  Kattelin itekkin Nummelan honkkarissa sitä taivutinta,mut en kyllä nähny 42mm lestiä oli vaan 40 ja 50mm. 50 mm lestillä menee ainakin 42 putki lyttyyn.
   
 17. sasu

  sasu 1st gear

  Kokeilkaapa laittaa hiekkaa sisään ja tulpat päihin siihen ohutseinämäiseen putkeen...
   
 18. Anonymous

  Anonymous Guest

  se jää sitten sinne kauppaan se honkkarin laite jos ei löydy kaariputkia varten jämptiä lestiä. Tilaan sitten vaikka tollasen linkissä esitetyn laitteen jos siinä on parempi lestivalikoima.
   
 19. amis

  amis 1st gear

  6kpl, 1/2", 3/4", 1 1/2", 2", 1" lestit ainakin on... Yhtä kokoa en muista :oops:
   
 20. Anonymous

  Anonymous Guest

  Le Mans, saumallinen kelepaa Jm.ssä
   

Kerro tästä muillekin!