Honkkarin putkentaivutin

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja Gutless, 20.3.2005.

  1. MrRoadmaster

    MrRoadmaster 3rd gear

    Mielenkiintoisen näköinen häkkyrä.
    Mihin se tulee kiinni jos esim. luvattua 1.5" (=50mm :wink: ) putkea taivuttaa? Ruuvipenkkiin, vai onko siinä joku jalka systeemi?

    Montas eunukkia oli....???
     
  2. GMC 6000

    GMC 6000 Gearhead

    Ensin tuo runko tulee kiinni ruuvipenkkiin esim. Tosin siinä on reijät samassa korvakkeessa joka tulee penkin leukojen väliin ruuvikiinnitystä tai tankoa varten. Penkin tulee olla hyvin kiinni pöydässä ja pöydän vielä hyvin kiinni jossain isommassa ettei tarvitse kiertää ympyrää. Myös taivutettavasta putkesta voi pitää vastaan, siis siitä suoraksi jäävästä päästä.

    Maksoi paljon rahaa, tuhansia? Mutta nykyään on halvempi, kiitos eurojen. :rotfl: Muistaisin sen olleen alle 500€ lastenmarkkoja, mutta siitä nyt on jo aikaa...
     
  3. MrRoadmaster

    MrRoadmaster 3rd gear

    No sehän on kuin laittaisi rahaa pankkiin!
    Ilmeisen käteviä mutkia saa tehdyksi.
    Näin tuolla saarivaltiossa sellaisen n metrinkorkeudella olevan vähän samantapaisen lestitelineen, jossa pojat väänteli putkea. Sitä kun taivuteltiin alaspäin, niin sai melko mukavasti käännellä, vaikka ei ollut missään kii.
    Jos sitten pidempää päätä käänteli, niin sitten ylöspäin, apumiehen kanssa. Ei ole näkynyt täälläpäin.
    Pitänee käväistä työkalukaupassa, kunhan ehtii.
     
  4. Piru

    Piru 1st gear

    http://www.atacon.fi/bend/bend.html osta suosiolla tämä ostettiin just porukalla moinen,tulee virheettömiä mutkia.ensiks oli tuo iso bend kokeiltavana se litistää 1,5mm seinämäisen putken,se on tarkoitettu vesijohto yms.putkelle.super bend kustansi kahdella lestillä reilun 700e(super hinta?)
     
  5. Anonymous

    Anonymous Guest

    hah meil oli yläasteella joskus aikanaan tommonen putkentaivutin mut kylhä noita voi lainata putkimieheltä niin ei tarvi pulittaa mitään :D
     
  6. amis

    amis 1st gear

    Kiinnostas itelle ostaa toinen taivutin, jolla sais pieniä putkia mutkalle. Kun ei tollasella hydraulisella saa kuin paksuseinämäistä taivuteltua. Mutta ei viitsis maksaa 500€ tollasesta :(
     
  7. amis

    amis 1st gear

  8. janiluo

    janiluo Gearhead

    Täällä Suomessa kun puhutaan tuumaisista putkista niin puhutaan aina vesijohtoputkista... esim 1" putki on ulkohalkaisijaltaan 33,7 mm

    Mun pitäisi taas vääntää 1-1/4"ulohalkaisijalla (31,75mm) olevaa 4130 chromoly putkea 2 mm seinämällä ja ihmettelin tässä että minkähän kokoista lestejä nyt pitäisi tilata????
    1", 1-1/4" vai 32mm vai millähän saisi siistin jäljen??

    Löysin edullisen koneen johon löytyy paljon lestejä muttei viitsisi kaikkia lestejä tilata eikä kysellä typeriä amerikan pojalta ennen kuin itse on ymmärtänyt asian!!:oops:

    http://www.medfordtools.com/mb3.html

    t. Jani
     
  9. Anonymous

    Anonymous Guest

  10. Anonymous

    Anonymous Guest

Kerro tästä muillekin!