Hydraulit & Kiruna-systeemit ja Ilmajousitus

Ketju osiossa 'Jarrut ja jousitus.', aloittaja Anonymous, 26.10.2001.

 1. makkepuu

  makkepuu 3rd gear  peräpää heiluu jo
   
  Roberto, Gary Grand ja esmi tykkäävät tästä.
 2. rodhot

  rodhot Gearhead

  Minkä valmistajan ilma-alustan ohjausjärjestelmiä on käytössä? Hakusessa automaattisella korkosäädöllä oleva ohjain. Kannattako jotain tiettyä merkkiä välttää?
   
 3. Nikuzai

  Nikuzai Gearhead

  Mites kuin hyvin tollaset ilmajouset soveltuu matalana cruisailuun?

  Oon saattanut joskus kysyäkkin, eli onko ne epämukavan kovat ajokorkeudessa ja sit matalana pohjaavan löllykät
   
 4. Herje

  Herje Gearhead

  Riippuu ihan pussien mitoituksesta. :odwink:

  Fury oli yllättävän hyvä ja pehmeä ajaa ajokorkeudessa.

  Hirveästi ei tullu tosi matalana ajettua kun oli syvät ö-pohjat motissa ja laatikossa.
   
  Nikuzai tykkää tästä.
 5. nuffield

  nuffield 3rd gear

  Eipä täältä monta tien kohtaa löydy missä pystys hyvin matalana ajelemmaan. Tietysti talvella hyvällä polanteella sillonkii äkkiä kuutio lunta konehuoneessa ja alkaa hihna luistamaan(kuskilta).
   
  Gary Grand, Herje ja Nikuzai tykkäävät tästä.
 6. Timbeh

  Timbeh 1st gear

  Aiempaan Arduino keskusteluun sen verran lisäystä - muutama vuosi sitten tuli tehtyä kaverin kanssa harjoitteena toimiva ohjelma Arduinoon ilmajousituksen ohjaamiseen. 5v paineanturit linjoissa, lähettää paineen mukaan muuttuvaa jännitettä takaisin, tätä mitataan ja sen perusteella 8 magneettiventtiilin ohjaus. Ekan ajokorkeuden saavuttamisen jälkeen looppi ajetaan 100 kertaa läpi (menee ihan hetkessä) jotta paineen tasauduttua linjoissa voidaan tehdä lopulliset, tarkat, säädöt. Tukee ajokorkeus- presettejä, bluetoothia ja ääniohjausta. Tuli kuitenkin laitettua Impalaan ajanpuutteen takia Airlift 3P kontrolleriksi niin jäi valmiiksi koteloitu Arduino, sensorit ja ohjelma ainakin tähän hätään käyttämättä. Ohjelman saa pyytämällä, eikä maksa mitään. Toki ajoneuvokohtaiset säädöt joutuu jokainen suorittamaan itse. Varmaa on se että vaatii ainakin hieman perehtymistä Arduinon kehityskieleen (C/C++)
   
 7. JouniK

  JouniK Gearhead

  Pussien kantavuuden voi joutua todistamaan, tiedot löytyy valmistajan sivuilta yleensä. Säädin kannattaa laittaa piiloon, jossain on niistä tullut sanomista, kuulemma.
   
 8. generalo

  generalo 3rd gear

  Karmaiseva ilmajousituskuume taas. Ois talvelle mukava homma.

  Mikä 8x magneettiventtiili (1/2") ois hyvä? Amazonissa on nyt AVS:n venat ollut monta vuotta, eikä mitään ongelmaa, tai no kerran meni joku paska kalvon väliin ja suhisteli läpi. AVS:t pirun kalliit vaan, ja nykyään näyttäs olevan noita tuplat halvempiakin, vaan tekeekö niillä mitään?
   
 9. Eyetech

  Eyetech Gearhead

Kerro tästä muillekin!