Hyvä liima muoville

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja palontie, 19.2.2018.

 1. Slant Sickness

  Slant Sickness Double Gearhead

  Juuei ole kierrätysmerkkejä ikivanhoissa osissa, mut nykyään aika hyvin on. Se, että onko joku osa oikeasti just sitä muovia, mitä (esim kiinalaisen) puristajan kanssa on sovittu - no ei ole - on tullut noita liimauskokeita seurattua, toteutettua ja johdettua. Henkelin setä tuo liimat, ne testataan ja valitaan paras ja kaikki menee niinku nappiin, liotuskokeetkin hyvin ja kun tuotanto alkaa, niin mikään ei enää toimi. Silmäkin on havaitsevinaan, että ei ole ihan samaa kamaa ja lopulta hankintaketju luovuttaa ja kertoo antaneensa luvan vaihtaa "paikalliseen" materiaaliin. Eli voi olla jopa merkinnän mukaista matskua, mutta eri valmistajan, eikä sitten tartu edes primerillä. Eikä millään. Jotkut materiaalit eivät vaan kuroudu yhteen liiman kanssa, ei mitenkään.

  Etanoli on yksi tehokas irroitin muuten onnistuneille liimauksille. Etanolia on käsidesissäkin sekä pintapuhdistusaineissa.

  Sen jälkeen kun onnistuin liimaamaan mahdotonta silikonia Loctiten 406:lla käyttäen primerinä Loctite 770 primeriä, mulla on ollut moinen yhdistelmä työtilassa käsillä. Sillä tarttuu melko moni aine. 406 on muoveille ja kumeille tarkoitettu 1k pikaliima.
   
  Kruunusaari ja Vuppe tykkäävät tästä.
 2. jarikoi

  jarikoi 2nd gear

  ...on tullut jonniiverran hitsuuteltua muoviosia niin on tarvinnu tsiikailla mitä matskua perusaine.
   

Kerro tästä muillekin!