ihmeellisiä ostajia taas liikkeellä

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja steelofamerica, 4.4.2010.

 1. viikinki75

  viikinki75 Gearhead

  Itse haluaisin aikaan, jolloin miehen sanaan voi luottaa! Tietysti aina on ollut ketkuja, mutta noin yleisesti.

  90-luvulla ostin paljon tavaraa KePön kautta (ja jotain myinkin), ja aina homma toimi.
   
  Muokattu: 19.3.2020
  Peeaa tykkää tästä.
 2. musta pässi

  musta pässi Gearhead

  Minoon tottunu että ihan keskenäni hinnoittelen tuotteet niin että siinä on tinkivaraa vähän. Jotenkin kans aatellu että se on kuulunu niin olla maaliman sivu jo mesopotamian ajoista lähtien. Pyynti pitäs olla linjassa muiden vastaavien kanssa sikäli tietysti että käytetyt vermeet on tietysti aina yksilöitä mutta vuosimalli ja kilsat ym ym huomioiden. Jos on kova pyynti ni kukaan ei soita paitti mannet jokka tarjoo puolet tai joku avopuolen potilas. Jos on liian halpa ni epäilyttää ostajia. Sopiva pyynti ja vähän tinkivaraa. Jos joku tekee vastatarjouksen reilusti alle ja hyväksyt sen niin sekin epäilyttää tai sitte ostajalle tulee tunne että miks noin halvalla luopuu varmaan vikaa jotain. Tarkkaa puuhaa ku itikan nainti. Millin ku on syrjässä ni se on silmässä. Psykologista peliä. Oon kyllä joskus myyny autoja ihan pyyntihinnallakin eikä ne o ollu holhouksenalaisia vaan ihan tavallisia ihmisiä mutta niillä on ollu ostokiima vissiin päällä. Se sumentaa järjenjuoksun. Niitten sanansa mittaisten miesten valmistus on loppunut ja loput elossa olevat alkaa olla katoavaa kansanperinnettä. Ne mitkä pitävät minkä lupaavat eikä häviä kuin kusi lumeen kun tulee puheiden lunastuksen aika.
   
  viikinki75, Peeaa ja miguelo tykkäävät tästä.
 3. viikinki75

  viikinki75 Gearhead

  Oon joskus sanononut, kun kännipäissään soitellut, että mun puheet pitää sitten selvinpäinkin. Eli jos lupaat jotain, sen pidät.

  Ja aina olen pitänyt, jos on yhteyttä otettu.
   
  PilsnerBil tykkää tästä.
 4. BRAKE DRUM

  BRAKE DRUM Gearhead

  200 e auton myynti voi olla joskus myös hyvin vaivatonta. Keväällä -19 olin verannalla savustamassa Camelia niin naapuri tallasi tontille yhden kaverinsa kanssa. Tämä kaveri halusi ostaa pihalla lojuvan, kilvettömän -86 Carina kakkosen. Kysyi hintaa, sanoin kolmesataa, tarjosi kaksisataa ja saman tien kättä päälle. Muistaakseni taisi viedä sen hevon vittuun tontilta jo seuraavaana päivänä. Itse asiassa olisin sen antanut loppupelissä vaikka ilmaiseksi kunhan se vaan lähtee siitä pois koska tiesin että jossain vaiheessa siitä olisi tullut jonkunsorttinen särö auvoiseen avioelämään.
  Talvella -17 vajaan kahden tonnin lavamosse lähti kolmannen kysyjän matkaan myöskin vaivattomasti. Ostaja kävi katsomassa ja totesi ottavansa sen. Tuli muutaman viikon päästä trailerin ja setelinipun kanssa. Rakkine kyytiin, paikalliselle Teboilille tekemään paperit ja that's it.
  Sen jälkeen aloin kaupustamaan -70 Challengeria jonka hinta oli 2x xxx euroa. Hän joka sen sitten lopulta osti toimi kyllä jämptisti ilman mitään piipityksiä.
  Siihen reilun vuoden myyntiaikaan kylläkin sitten mahtui monenlaista puhelua ja sähköistä yhteydenottoa ja tekstiviestiä.
   
  Muokattu: 19.3.2020
  viikinki75 tykkää tästä.
 5. musta pässi

  musta pässi Gearhead

  Ihmeellisiä kohdalle sattuneita ostajia top 3:

  1. Ukko tuli kännissä taksilla kattomaan autoa liikkeeseen. Kysyi voitaiskos vaihtaa mihin hintaan autossa olleen cd-soittimen kasettisoittimeen kun hän omisti paffilaatikollisen sellaisia. Lupasin ilmaiseksi vaihtaa ( en ole siis kylmäverinen rosvo) kun ei pyyntihinnasta tinkinyt. Palasi seuraavana päivänä selvistä päin ja pakotin ukon koeajolle. Kauppa kii ja kaikilla oli kivaa.

  2. ukko soitti dötsistäni ja tehtiin naapurikaupunkiin treffit. Kiersi kerran koslan ympäri ja se oli sitten siinä. Huoltikan sisään kirjoittamaan paperit ja laskemaan pieniä merkitsemättömiä seteleitä. Muutaman kympin auto sekin kuitenkin markka-aikaan.

  3. Myin dötsi vania ja halusin 16tmk. Joku ukko soitti ja tuli kattomaan. Olis ottanu mutta minun olis pitäny ottaa sierra vaihossa ja välirahaa ei saatu soviteltua. Sitte kaadoin sen kylelleen parin viikon päästä mutkassa. No se soitti että onko auto halpunu? Juu, soititpa sopivaan aikaan ku just hintaan tuli tarkistuspaineita. Se makso 11tmk ja sierraa ei antanu ja taas alko elämä hymyilemään. Siittä oli kylki pellitkin revenny irti toisistaan tavaratilan kohalta. Sillä oli isäukko peltiseppä ja samassa hallissa maalari joka teki vaihtotyönä sen isälle töitä. Jotenkin jäi mieleen että kaadetusta autosta sai suhteessa paremman hinnan.
   
  1purehell, Inlinee, Dataviilaaja ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 6. max

  max Gearhead

  ”Tiukan hinnan” kysyjältä pitää välittömästi katkaista käsivarsi jos tämän hölmön hokeman erehtyy suustaan päästämään.
  Kuuluu samaan sarjaan kuten ”Aikuisten oikeesti” ja ”Ou mai gaad”.
  Tervetuloa ostamaan mun Camaro.
   
  Muokattu: 20.3.2020
  passerby, viikinki75 ja PilsnerBil tykkäävät tästä.
 7. matti R

  matti R 2nd gear

  Olin myymässä -71 SL mersua, sisältä ja päältä entisöity, katsastettu ja hyvässä ajokunnossa. Ostaja soitteli ensin, kyseli kaikenlaista, ja sanoi tulevansa hakemaan. Tulikin sitten parin päivän päästä parin kaverin ja trailerin kanssa. Katseltiin autoa vähän aikaa, ja kysyin joko mennään koeajolle. Vastasi että ei hän halua koeajolle lähteä. "Ajetaan auto traileriin, ja pojat kyllä laittaa jos jotain vikaa löytyy!" Sehän sopi minulle kun maksunkin teki heti. Selvisi jälkeenpäin että ostaja oli keräilijä ja auto meni jonkinlaiseen näyttelyyn.
   
  isalmela, Catrik ja karra tykkäävät tästä.
 8. musta pässi

  musta pässi Gearhead

  tuossa kiteytyy oma ostokulttuuri kuten myös sama intuition käyttö työssä ja vapaa-ajalla. Eli jos auto näyttää siistiltä sisältä ja päältä ja harrasteauton vielä ollessa kyseessä ne ehkä vaikeastikin saatavat koristeosat ja muut irto-osat ehjinä paikallaan niin niitä teknisiä vikoja tai puutteita on sitten helpompi korjailla. Jos ei nyt moottori/laatikko/jakolaatikko/perät/apulaitteet ole sökö. Että pikkasen kannattaa ajaa vaikka näyttäs hyvältä. Yks vanha automyyjä puhui että volkkarin aikoinaan otti vaihossa ja ei lähteny käyntiin. Katto ni ei siellä ollu koko moottoria. asiakas oli laskenu vapaalla liikkeen pihaan ku oli viettävä tie eikä myyjä ajanu ku näytti siistiltä. Mikä on ensivaikutelma kun näen sen? Mikä mielikuva ja tunne minulle välittyy?

  Olen kyllä kerran ottanu vaihossa almeran jossa vasikan kokonen koira oli saanu kohtauksen. Oli purru oviverhoilut takaa vituiksi kuten etu niskatuet ja oksentanu takapenkin ja selkänojankin. Piti koeajaa niin että vuoras kuskinpenkin jätesäkillä ja pää oli ulkona kevätaikaan ettei olis tullu itelle oksennusta suuhun. Verstas uusi verhoiluja ja fiksari pesi loput. Saatiin se vielä myytyäkin seuraavalle. Se omistaja kehui että oli kerran aasin varsaakin kuskannu siinä mutta se ei ollu kuseskellu eikä paskannellu siinä almerassa. Ihan oli akateeminen sivistynyt nainen muttei näköjään ihan viisas.
   
  Aake-cc, passerby ja isalmela tykkäävät tästä.
 9. faikku66

  faikku66 Gearhead

  Möin muuttamia vuosia sitten Tanskan armeijan entistä Magirus-Deutz 6x6 maastokuorma-autoa.Sastamalasta tuli pari kaveria sitä katsomaan.Koeajolle lähdettiin,mutta eipä siitä tullut mitään,kun synkronoimaton manuaali tuotti ostajakandidaatille suurehkoja vaikeuksia.Nooh,minä ajelin sitten ne koeajot:).Hinta sorvattiin kohdalleen ja ostaja rupesi miettimään ,että millä vehkeellä hän saa sen kotiinsa,kun ajaminen ei oikeen luonnistunut.Ehdotin että pannaan kauppahintaan nafta- ja junalippurahat niin ajan Magiruksen hänen kotipihaansa.Ja sehän kävi hänelle.Hepulla oli useita entisöityjä Deutz traktoreita ja myöskin kenttähaupitsi,jonka ajatteli laittaa Magiruksen perään entisöinnin jälkeen.Liekköhän Magirus jo entisöity?
   
  passerby tykkää tästä.
 10. toyopet

  toyopet Gearhead

  Ou mai gaad, ootko myymässä camaroa. Aikuisten oikeesti, paljonko on tiukka hinta?

  Täytyy kyllä kysyä vaimolta ensin...
   
  maxvo2 ja max tykkäävät tästä.
 11. max

  max Gearhead

  Tiukka hinta 5K rullaavana,432hp motti mukaan,10K koko höskä,Ou mai gaad!

  Kun sä tutkit Camaroa,niin mä tutkin sillä aikaa sun vaimoa ja kyllä sit kauppoihin päästään......
   
  Muokattu: 20.3.2020
  toyopet tykkää tästä.
 12. BRAKE DRUM

  BRAKE DRUM Gearhead

 13. BRAKE DRUM

  BRAKE DRUM Gearhead


  Vaihtokauppa päittäin !?
   
  max ja toyopet tykkäävät tästä.
 14. Vellu71

  Vellu71 Gearhead

  Mitä soittaako joku vielä?

  Itse olen siirtynyt myymään tuonne fuckin facebookiin.
  Siellä vaikka lukee "Soita 0405482001 klo 09.00-20.00"
  Niin kyllä vain 20.00-09.00 välillä tulee kaikista mahd kanavista viesti/tarjousta. Yleensä yöllä puhelin äänettömällä.
  Päivystysviikolla vituttaa se piippailu :mad:
  Tosin sit saatan vastata niille esim 04.00 kun lähden töihin. Ja toivon että ne herää sitten :D


  On noita tarjouksen jättäjiä.
  "tarjoon tonnin"
  Vastaat tehdään kaupat.
  Niin sit tulee viestiä.
  "täytyy vielä miettiä"

  Joskus jopa soittanut moiselle "tarjoojalle" ja vittuillut ihan oikeesti.
   
  Seevu ja Peeaa tykkäävät tästä.
 15. Pande_K

  Pande_K Gearhead

  "Onks täällä voitu vähän pahoin? No se ei oo ongelma. Pojat pesee ja vähän tuuletetaan."  En ole kova kauppamies, mutta Mustan pässin ja vähän muidenkin kokemukset saavat miettimään että kyllä kertyisi tarinoita kerrottavaksi sekä ajankulua, jos rupeaisi pelaamaan muutaman satasen autojen kanssa. No jos en kuitenkaan...
   
  isalmela tykkää tästä.
 16. teddy99

  teddy99 Gearhead

  Minusta tuo kuulostaa ihan normaalilta koiranomistajan autolta. Voisi olla tarpeen autoaan myyvällä ilmoituksissa mainita "koiratalous". Jos omistaa koiran, niin ostajat tietäisi valmiiksi mitä on luvassa. Ei tarvitsisi lähteä katsomaan 400km päähän 15000 euron autoa kun paikanpäällä selviää, että auton sisätilat on syöty. Ilmoituksessa mainittu: "hyvin pidetty". Eikä ollut ensimmäinen kerta. Tai halvemmassakin autoissa vähän kyrpinyt kun olisi ollut kaupanpäällisiksi koiranpaskapökäleet takapenkillä. Selitys sille miksi ihmiset hamstraa vessapaperia?
   
  Muokattu: 20.3.2020
 17. musta pässi

  musta pässi Gearhead

  isäukko muuten sano aikoinaan että aikasemmin koiralta loppuu kusi ennenkuin meijän pojalta jutut ja siitä tulikin mieleeni yks tapahtuma mikä liittyy autoliikkeeseen ku liikkeen oma verstas ei saanu käytettyä dieseli xsaraa toimimaan. Se sammu välillä eikä käynnistyny. Kohta se sitte taas lähti ja vikaa ei löydetty. Vietiin sitte se ihan yleiskorjaamoon jota piti meijän entinen pätevä asentaja. No sekään ei saanu pelaan ni vietiin työkaverin kanssa liikkeeseen jossa on pelattu tommosten kanssa. No se oli syksyä ja ans olla. Vuoden lopussa sitte inventaari ja pomo huutaa että yks auto puuttuu. Kaikki katto toisiaan että missä ja mikä auto. Kohta välähti että sehän on ollu 3-4 kuukautta siellä korjauksessa. Kuka sitä tommosia muistaa eikä ne ollu ilmotellu. No lähettiin kaverin kans vähän kyseleen. Perillä korjaamon pomo sanoi että olivat ihmetelly ku kukaan ei ole hakenu. Ne oli pitäny sitä kuulemma korjaamon sijaisautona ja ”kerran siihen murtauduttiin mutta älkää pojat huoliko, laitettiin uus ikkuna ja fiksattiin paikat”. No vietiin pois se auto ja lupasvat laittaa laskun muttei sieltä koskaan sitä laskua tullu.
   
  passerby tykkää tästä.
 18. f34

  f34 Gearhead

  Kantsii pyytää ennen koeajon sopimista kuva... (ainakin vaimo-oletetusta)
   
  passerby, Peeaa ja max tykkäävät tästä.
 19. toyopet

  toyopet Gearhead

  En kyllä tiiä, saattaa loppupelissä tulla halvemmaksi ostaa ihan suoralla rahalla... :rolleyes::D
   
 20. freetime-cruiser

  freetime-cruiser Gearhead

  Edellisellä sivulla alkanut tarina 200e Opelista sai tänään taas jatkoa.

  Eräs vanhempi mies siitä on kovasti ollut kiinnostunut jo pitkään, ja on soittanut siitä useita kertoja.
  Reilu viikko sitten soitti ja tinkasi ja vänkäsi, lopulta sovittiin että auto lähtee hintaan 100e jos ostaja hommaa omat pyörät millä vie auton pois.
  Mitään ei kuulunut, kunnes pari päivää sitten hän taas soitti, ja ilmoitti että on ottanut autolle liikennevakuutuksen o_O
  No mikäs siinä, tässä kohtaa sitten otin myynti-ilmoitukset pois kun vaikutti että auto voisi jopa mennä kaupaksi.

  Tänään ostaja taas soitti ja kysyi voisinko tuoda auton lähikaupan pihalle nähtäväksi kun hän on ikänsä takia karanteenissa ja ei saisi liikkua.. Ilmoitin että ei käy koska auto on poistettu liikenteestä.
  Sovittiin että ostaja tulee meitin pihaan katsomaan autoa, maksaa auton ja tehdään Varmenne, jonka avulla hän käy konttorilla ottamassa nimilleen ja liikenteeseen.

  Ostaja tuli, kiersi autoa hetken aikaa, avasi takakontin ja totesi että muuten hyvä mutta kun tuolla takakontin verhoilussa on niin paljon koirankarvoja että olisi hirveä homma siivota auto, joten ei hän sitä sittenkään osta.

  Kerroin että ajoaikaa omaavat 100e autot on harvoin käyneet fiksarilla putsattavana ja kehotin etsimään vähän kalliimpaa puhdasta autoa.
  Tähän setä vielä vastasi että "kyllä niitä leimallisia 100e autoja on Tori pullollaan mutta kun pyytävät niistä aina niin paljon, yleensä pyynti on siellä 500e paikkeilla" o_O

  En lannistunut edelleenkään vaan laitoin auton uudestaan nettiautoon, saapa nähdä millaisia tarinoita tämä auto vielä teettää kerrottavaksi :D
   
  FuryIII '71, onoff road, fxsts ja 12 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.

Kerro tästä muillekin!