ihmeellisiä ostajia taas liikkeellä

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja steelofamerica, 4.4.2010.

 1. mopo-ukko

  mopo-ukko 3rd gear

  Mulla on työn takia numeron näkyminen estetty,jos on ostohousujen taskussa jotakin niin soitan kerran,jos ei vastaa niin lähetän viestin että soitan kohta tuntemattomasta ja yleensä vastataan.En kehtaa puhelimesta veivata koko ajan kun unohtuu kuitenkin laittaa numeron näkyminen oikeaan asentoon.
   
 2. Lepakko

  Lepakko Gearhead

  Mulla on myynnissä reilun tonnin hintainen Toyota. Eka viesti oli "hi please 1000 euro now now thank"
  Sitten soitteli pari muuta mokeltajaa ja tarjosivat aika alakanttisia tarjouksia. Yhden kohdalla olisi pitänyt ajaa kymmeniä kilometrejä rautatieasemalle vastaan kun ostajan kaveri tulisi hakemaan auton.

  Kunhan soittaisi edes yksi selvää suomea puhuva, niin olisin valmis neuvottelemaan hinnasta reilustikin! Etenkin jos auto noudetaan pihasta ja saadaan tehdyksi vielä luovarikin niin että nimistä saa jotain selvää.
   
 3. BRAKE DRUM

  BRAKE DRUM Double Gearhead

  Juu, sellaista on tosiaan uutisoitu että Suomessa on koulujärjestelmän taso romahtanut. Tuossahan se on selkeästi hähtävissä ja kuultavissa.
   
 4. T5

  T5 Gearhead

  [​IMG]
  Jussilla oli ostohousut jalassa. Ja ilmeisesti aika ylhäällä, koska kaksi lappua oli jättänyt auton etupenkille.
  Pakkohan se oli Jussille soittaa ja kysellä kuulumisia.
  Puhelun aikana ilmoitin, että 6k on mennyt siihen että auto on saatu Minnesotasta hallin pihaan ja sillä voin siitä luopua. Se oli vissiin ihan järkyttävä hinta. Kuulemma vastaavan paloauton museokilvissä saa 2000 euroon Kärkölästä.
  Kehotin Jussia ostamaan sen aika pikaisesti ja lopetin puhelun.
  [​IMG]
  image hosting website
   
  Seevu, juko7, Lemmu ja 7 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 5. max

  max Double Gearhead

  Kirjallisen ilmaisun tasosta päätellen Jussin henkinen kehitys on jäänyt telineisiin.
  Sitä puoltaa tämä klassinen hokema"Sieltä ja täältä saa niin ja niin halvalla ostettua vielä paremman auton"
  Samaa sarjaa kuin nämä "Tiukan hinnan"jahkaajat.
   
  juko7, viikinki75, Sarkar ja 3 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 6. Dataviilaaja

  Dataviilaaja Gearhead

  Jostain syystä tämän sortin ostajat ei ikinä osta niitä halvempia. Ja myyjänä ollessaan eivät ikinä myy sille paremman tarjouksen tehneelle.
   
 7. virta

  virta Gearhead

  Kaikkea täytyy kokeilla,niinkuin auton myyntiä Facebookin Marketplacessa,omat kokemukset ei kovin rohkaisevia.
  No ensimmäisenä mustalaispoika,nuo messengerin kilkahdukset on aika ärsyttäviä ja vaativia,kun itse olin sitä mieltä ettei pojasta ole ostajaksi,kunhan kyselee ja ostattelee.
  Sitten näitä entisen mahtavan Neuvostoliiton kansalaisia,ovat kyllä tarkkoja kunnosta ja hinnasta,kumpikin paikalla oleva katsoja erikseen runkkaa vaihtestoa niin että saa synkronit rutisemaan,ovat sitä mieltä että kytkin huono.Itse oon sitä mieltä että kytkin täysin normaali.
  No sitten lupaan tulla autoa näyttämään ,tosin lähelle.Kun katson profiilia tarkemmin ostajakandidaatti Intiasta,nyt tulee mieleen onkohan sitä rahaa no lupasin mennä autoa näyttämään.Vaikka on pakkasta kolme ostajakandidaattia shortseissa odottamassa,ovat kohteliaita yksi uskaltautuu ajamaan,voimat ei tahdo riittää käsijarrun vapautukseen ,autan hieman.Taisi olla paikallisesta pakolaiskeskuksesta tämä porukka.Kun saavat ajettua porukka lähtee juosten pois,nythän minäkin hiffssin että taisivat renkaanpotkijita olla.
  Taisi olla ensimmäinen ja viimeinen kerta kun tuolla mitään yrittää myydä ja osaa arvostaa kotimaista ostajaa.
   
 8. musta pässi

  musta pässi Gearhead

  Kaverilla kävin tänään kylässä, pistäny mp myyntiin kun kaks kertaa pystyny ajaan tänä kesänä. 5500€ Pyynnillä pyörään joku ”nouseva uusi taiteilija” tarjonnu ”9000€” edestä omia mp aiheisia tauluja. Sitte joku oli tarjonnu 115 kpl poravasaroita vaihdossa. Yks oli tullu ihan kattoon eikä pysyny edes paikallaan ollessa pystyssä ni peili meni poikki. Minä olisin kyllä kokeilijan jonkun raajan katkassu. Onneks ei ole mitään myynnissä itellä.
   
  isalmela, juko7 ja Peeaa tykkäävät tästä.
 9. Zejk1

  Zejk1 2nd gear

  Itse myynyt kaksi autoa mustalle miehelle....kokemukset 50/50. Toinen ei rekisteröinyt autoa nimiinsä mutta varmuudenvuoksi tein paperisen luovutustodistuksen joten asia hoitui sillä. Tosin joutui käymään konttorilla näyttämässä luovaria. Toinen kauppa onnistui erittäin hyvin, eikä tingitty kuten suomalaiseen tapaan kuuluu. Tekstarit vaan piippas kun viimeisen hinnan kyselijät pommitti. .....vastasinkin että kai siitä 50€ Kuusakoski viimeisenä antaa....
   
  viikinki75 tykkää tästä.
 10. Ässä.

  Ässä. 2nd gear

  Just näiden esimerkkien takia, pyrin myymään nykyään huutokaupat.comin kautta. Säästyy aika paljon hermoja, ja aikaa .
   
 11. Over the hill

  Over the hill 1st gear

  Pari pitäsi myydä talven aikana, ajan ja hermojen säästäminen myös täällä mielessä.
  Mikä niiden provikka on?
   
 12. always bb

  always bb Gearhead

  Noo nyt sitten joutu tyhmyyden sakottamaksi, oli osia myynnissä ja soitti että käykö tilisiirto, noo mietin itsekkin sitä tehnyt ja toiminut. Noo tuli hakemaan ja tilinumerot ymym ja näytti kuittia mutta rahat jäi kuitenkin ostajan tilille. Oppi ja ikäkaikki tästä lähdin cash is king. Saa nähdä kun rikosilmoituksen teen kuinka skoudet kiinnostuu
   
 13. Hai

  Hai Double Gearhead

  Kannattaa guuglailla ostajan numeroa. Voi löytyä vertaistukea tai kokemusasiantuntijoita.
   
 14. hartsa69

  hartsa69 Double Gearhead

  ^juuri näin

  https://www.lansi-savo.fi/paikalliset/4334278

  Mikkeliläinen Teija Pyykönen joutui syyskuussa röyhkeän huijauksen kohteeksi. Kaikki alkoi siitä, kun hän myi miehensä kanssa heidän yhteistä autoaan Tori- ja Nettiauto-palveluissa verkossa.


  Niiden välityksellä löytyi ostamisesta kiinnostunut nuorehko nainen, joka viestitteli autosta viikon ajan ennen tapaamista. Jo tuossa vaiheessa ilmassa oli varoitusmerkkejä ongelmista.


  – Hän halusi auton koeajoon koko viikonlopun ajaksi. Emme tietenkään suostuneet. Sanoin, että autoliikkeet ovat sellaista varten, Pyykönen taustoittaa.


  Tapaaminen ostajaehdokkaan kanssa sovittiin lauantaipäivälle Mikkelin Graaniin parkkipaikalle. Pyykönen kummasteli sitä, että autosta kiinnostunut nainen ei tuolloinkaan kysellyt autosta mitään tarkempia tietoja.


  – Nainen ja mieheni lähtivät yhdessä koeajolle ja hakemaan samalla auton toisia renkaita varastotilastamme. Nainen ajoi pois auton kanssa, kun mieheni lähti varastoon.


  Jo koeajon aikana siististi pukeutunut ja lapsistaan puhunut nainen oli vakuuttanut ostavansa auton. Auton viemisen jälkeen alkoi kiivas viestittely Pyykösen ja varkaan välillä.


  Nainen ihmetteli Pyykösen ja miehen kiivastumista auton viemisestä ja lupasi siirtää kauppasumman pankkitilille.


  – Hän väitti, että pankkipalvelussa on ongelmia ja ties mitä. Selitykset kävivät oudoiksi. Sitten hän lopetti vastaamisen viesteihin. Vastauksia alkoi tulla taas, kun sanoin tekeväni rikosilmoituksen.


  Auto palautettiin puolikuntoisena

  Seuraavana päivänä petollinen ostaja alkoi lähettää viestejä, joissa väitti auton olevan viallinen. Hän alkoi maalata itsestään kuvaa huijauksen uhrina. Nainen ei ollut silti vieläkään maksanut mitään.


  – Lopulta hän kertoi palauttavansa auton iltakahdeksalta kaupan pihalle. Auto löytyikin jo aikaisemmin hylättynä pysäköintialueelta toisella puolella katua kaupasta katsoen. Avaimet olivat renkaan päällä. Pyykönen kertaa.


  Ajoneuvon palautuminen omistajilleen ei merkinnyt onnellista loppua. Auton käynnistämiseen tarvittiin apuvirtaa, ja lähes kaikki mahdolliset varoitusvalot paloivat mittaritaulussa. Korjaamossa kävi ilmi, että auton laturi ei toimi.


  – Nainen vastasi puhelimeensa ja väitti edelleen, että olimme myyneet hänelle rikkinäistä autoa. Hän kertoi nimeltä hinauspalvelun, joka oli muka hinannut auton paikalle. Kyseinen yritys ei ollut kuitenkaan hinannut autoani, Pyykönen kummastelee.

  Epäillystä on useita havaintoja Mikkelin alueelta. Hän sanoikin asuvansa Mikkelin maalaiskunnassa


  20 vuotta sitten lakannut olemasta koko maalaiskunta.
   
 15. viikinki75

  viikinki75 Double Gearhead

  Ikävä tapahtuma, joka todennäköisesti ei olisi onnistunut mun kanssa. Mä laitan auton avaimet aina taskuun, kun autosta ulos noustaan. Mutta kaikilla ei ole samaa tapaa, niin ymärtäähän sen.
   
  hartsa69 tykkää tästä.
 16. viikinki75

  viikinki75 Double Gearhead

  Mä olen nykyään niin skeptinen tilisiirtojen suhteen, että pitää näkyä tilillä, ennen kun tavara vaihtaa omistajaa. Niin paljon kuullut tästä "kuittihuijauksesta", ettei tavara liiku ennen rahoja. Vaikka olisi minkälainen kuitti hyvänsä.

  Itse myin juuri toissa perjantaina tavaran, ja ostaja lähetti nettikuitin todisteeksi maksusta. Sanoin, että laitan maanantaina postiin. Vielä maanantaina päivällä ei ollut rahoja tullut, joten en laittanut vielä. Illemmalla rahat oli tullut, joten kiikutin paketin postiin illalla.

  Mielessä kyllä kävi huijaus, kun ei rahoja näkynyt, mutta kesti vaan sen verran kauemmin rahojen siirto pankkien kesken.
   
  Peeaa tykkää tästä.
 17. musta pässi

  musta pässi Gearhead

  Kaiken karvaisten ostajien kanssa yleensä pärjää kun ei luota kehenkään eikä edes käännä niille selkäänsä ellei peilistä näe mitä ne takana tekee.

  Aikoinaan kun olin liikkeessä myyjänä niin yks hamppi haki tyttöystävänsä kanssa -95 avo mustangin koeajolle. Tyyppi näytti ihan oman ajokorttinsa ja tein asianmukaisen koeajovakuutuksen. Ei sitten palauttanut autoa vaan ajoi ojaan ja hylkäsi. Pahaksi onneksi siihen oli vaan yhdet avaimet ni ei saatu pajalle laitettavaksi. Poliisi etti kaksi viikkoa eikä löytäny. Otettiin yhteyttä yksityiseen toimijaan. Tämä selvitti osoitteen kontaktiensa kautta. Meni samalla kerrostaloon sisälle lukitusta ovesta kun postinkantaja meni aamulehtiä viemään. Ootteli telttajakkaralla istuen ovisilmän katvealueella kunnes tyyppi kurkisti aamupäivällä oven raosta. Tällöin nousi ja tempaisi oven auki. Perijänä oli erittäin isokokoinen mies. Ruumiinrakenne oli kuin luotu perintätehtäviin. Pyysi avaimia ja sai ne. Eikä kuulemma edes aikaillut kun toi ne. Avaimet saatiin meille ja tyypin osoite joka ilmoitettiin poliisille. Tältä perijältä meni 2 päivää kun löysi tyypin jota poliisi ei siis kahdessa viikossakaan löytänyt. Rikos siis laiton perintä lienee jo vanhentunut.
  Joillain ei siis ole mitään väliä vaikka toimivat omalla nimellään kun ei ole enää mitään menetettävää.

  sevverran omissa kaupoissa viisastunut kanssa että tilille kun on tullut raha, tai käteinen kahteen kertaan laskettuna ja vesileimat löytyy seteleistä niin paperit lähtee postiin tai irrotan otteeni myyntiartikkelista. Välillä vittuillaan ja ärsytetään että etkö muka usko että siirsin rahat tai on väkivallan mahdollisuuttakin väläytetty. En todellakaan usko ennen kuin näen rahat tai koneelta tilitapahtuman. Eikä niin montaa hakijaa ole kerralla ollu että olis vielä ruvennu ees pelottamaankaan.
   
  Zejk1, Stang_81, Kustom STW ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 18. Over the hill

  Over the hill 1st gear

  Mitä tulee turhiin soittoihin ja tinkaamiseen. Armeijakaveri on keksinyt aika toimivan systeemin hermojen ja ajan säästämiseksi:
  Kohde hinnoitellaan vallitsevan myyntihintatason mukaisesti, tai vähän alle. Ei siis pyynti. Ilmoituksen loppuun teksti: Vain soitot, jos aiot tinkiä älä soita.
  Pisin myyntiaika on ollut viikko.
   
 19. Ace66

  Ace66 3rd gear

  Toimiiko toi yhtä hyvin kuin se "ei vaihtoa"?:D
   
  Stang_81 ja Concarne tykkäävät tästä.
 20. oceanic7

  oceanic7 Double Gearhead

  Nojoo..itsellä pikkulavetti myynnissä ja vaikka taitaa olla oman rotunsa halvin Suomessa, niin tarjotaan mitä sattuu. Tuntuu että ostajia tavallaan olisi mutta kenelläkään ei ole käteistä rahaa.
   

Kerro tästä muillekin!