ihmeellisiä ostajia taas liikkeellä

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja steelofamerica, 4.4.2010.

 1. riviera56

  riviera56 Double Gearhead

  Kaikki on muuttunut. Vanhan liiton periaatteita ei enää arvosteta. Se sattuu. Nykyään esim Tori ostoksissa melko usein oletetaan että tavara tuodaan ostajalle himaan kuten pizza. Ei tuoda, kun ostaja menee ostamaan tuotteen myyjän luo. Aniharvoin nuorempien kanssa voi enää soitella ja rennosti rupatella. Viestiä äppiä tsättiä aina vaan..
   
  viikinki75, malvasto, kad_boost ja 3 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 2. max

  max Double Gearhead

  Riviera 56 puhuu asiaa.
  Se pelkää joka huutaa.Älä tosiaan noteeraa mitenkään vaan varpaat veteen ja onki käteen.
   
 3. Arkkumies

  Arkkumies 3rd gear

  Joo eipä mua oo tää touhu pahemmin vaivannu ekan illan jälkeen ku oppi että ei syytä huoleen niin mitenkään. Ihan kiva että joku mulle tsättäilee arki-iltaisinkin mut jutut vois olla vähän mielenkiintosempia. Ihan hauska kiukutella vastaan ku sillä ilmeisesti meni hetki hahmottaa että häh en saanutkaan tahtoani läpi ja sitten alkoi nillitys ja uhoaminen.
   
  falcon1, Rihma ja juko7 tykkäävät tästä.
 4. Rihma

  Rihma 2nd gear Bannattu

  Ei ne näe sitä yhtään mistään onko sitä tai ei.
   
 5. bathory

  bathory Gearhead

  En viitsi ihan kaikkea kertoa kun myin prätkäni viime kesänä, että ei ostaja mahdollisesti tunnista mua.
  Mutta yks hauska juttu oli, että hän kertoi itsellään olleen kolme vastaavaa pyörää ennen, että on kaikki hallussa tästä. Mutta sähköistä ei kuulemma ymmärtänyt mitään. No, se kävi selväksi.

  Yksi hauska joka jäänyt mieleen on, että hän soitti joku aikaa kaupan teon jälkeen ja sanoi, että tää ei lähe käymään. Että kuuluu vaan satulan alta ihme rutinaa. Sanoin, että siellä on startin rele ja se on varmaan rikki. Ota se irti ja vie kauppaan malliksi ja osta uusi. Laitat vaan ylös mikä johto menee mihinkin.
  No sitten hän soitti uudestaan. Että kun ei hän ymmärrä sähköistä mitään, niin piti pyytää kaveri paikalle joka sitten on kuulemma ihan ammattilainen. Kaveri oli mitannut releelle tulevaa virtaa, ja kävikin ilmi, että yksi johto ei anna mitään. Että perutaankos kaupat vai mitä tehdään?
  Kerroin, että kyseessä on maadoitus, siihen ei kuulukkaan tulla virtaa.
  -tuut tuut tuut tuut

  :D :D
   
  Volvo_5.7, Stang_81, Seevu ja 6 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 6. PPRCuda

  PPRCuda Double Gearhead

  Inventaario - ja listausmiehet on nykyajan parhainta viihdettä.
   
 7. moottorinlohko

  moottorinlohko Gearhead

  senpä takia romisukolle soittaminen on helpompaa kuin viestitellä muutaman satkun autosta.tai osista.
   
 8. Pannu H-D

  Pannu H-D Gearhead

  Tuo haasteella uhkailu tehoaa heikko hermoisiin ihmisiin jotka maksavat ettei sitä haastetta tuoda.
  Jos tuossa keississä on kyse enään hiukkassuodattimesta niin nyt on jo aikaa kulunut niin kauan että tulee olettamus että sen on ostaja poistanut jos sitä ei ole.
  Jos minä olisin myyjän roolissa tässä tapauksessa niin en vaivaisi ajatustakaan asialle.
  Ja jos sitä haastetta tuodaan niin kannattaa lukea rauhassa mitä siinä sanotaan ja sitten kieltäytyä allekirjoittamasta sitä.
  Jos allekirjoitat sen olet samaa mieltä mitä siinä hakemuksessa lukee.
  Kun kieltäydyt allekirjoittamasta niin seuraavaksi sulle tuodaan riitautettu haaste jos ei siinä vaiheessa toinen osapuoli ole tullut järkiinsä.
   
 9. Arkkumies

  Arkkumies 3rd gear

  Viimeiset kaksi viikkoa ostaja on ollut sanomatta mitään. Oletin jo hänen tyytyneen tappioon, noh ei näköjään ihan kuitenkaan.
  Tänään mösjöö laittoi viestin, jossa hän ilmoittaa "tyytyvänsä kompromissiin" ja hyväksyy tarjoamani tuhat euroa. Hienoa! Mutta kyseisen tarjouksen voimassaoloaika päättyi 28. kesäkuuta klo 13.22.

  En tiedä minkälaisen vastauksen tässä muotoilisi, mutta "ohi meni" olisi sisältö suurin piirtein.
  Tuosta "kompromissiin tyytymisestä" osaan tulkita myös sen verran, että tais jätkä vihdoin keksiä ettei kannata lähteä käräjille. Tuo ohimenneen tonnin pyytäminen haisee jo kerjäämiseltä.

  Jos sanon jätkälle että painukoot pitkälle, hän todennäköisesti alkaa taas kiukuttelemaan. Voisin toki jättää täysin vastaamatta, jolloin jätkä saisi turhaantua itsekeen niin maan perkeleesti kunnes luovuttaa asiassa henkisesti.
   
  falcon1 tykkää tästä.
 10. LehtinenA

  LehtinenA 2nd gear

  Anna kaverin turhautua ittekseen vaan :D
   
  esmi ja Peeaa tykkäävät tästä.
 11. Jouni_K

  Jouni_K Gearhead

  Jos ei halua varsinaisesti tyyppiä kiusata, vaan ainoastaan päästä eroon, niin tehokkainta on ehkä olla vastaamatta mitään. Vaihtoehtoisesti voi vastata jotain ympäripyöreää, tyyliin "pitää miettiä", ja sekin vastaus vasta pitkän vasteajan päästä. Kyllä se siitä lannistuu, kerta on jo esittänyt heikkouden merkkejä.
   
  esmi ja Peeaa tykkäävät tästä.
 12. Jokeri

  Jokeri Double Gearhead

  Tekee niin että, jos ko. hahmo lähestyy whatsappissa, niin mykistää ko. keskustelun ilmoitukset, ja silloin tällöin lukee ja vastaa em. "pitää miettiä" kaikkiin vastapuolen viesteihin.
   
 13. patse

  patse 1st gear

  Kielteisen vastauksen hyvityksestä ostajalle voi muotoilla viitaten hyvitystarjouksesi jälkeen saapuneihin ostajan viesteihin, josta katsot hyvityksen tulleen torjutuksi. Ja kuten Jokeri tuossa kirjoittaa. Asiallinen selkeä vastaus. Tuon jälkeen ei enää ole tarvetta asiasta keskustella. Autotohtorin & katsastajan tarkastukset, sekä se korjaamon hiukkaspönttö-lappu on hyviä ja vahvoja dokumentteja sinulle.
   
  viikinki75 tykkää tästä.
 14. Bubbleman

  Bubbleman 1st gear

  Virhe tapahtui siinä vaiheessa kun lupasit minkäännäköistä hyvitystä ostajalle. Estolistalle vaan. Suksikoot vittuun kaikki käytettyjen autojen ostajat jotka palaa nillittämään ostokrapulassa.
   
  kad_boost ja Inlinee tykkäävät tästä.
 15. virta

  virta Gearhead

  Itellä oli kanssa tuollainen ostaja myin 500e katsastetun auton ja heti samana päivänä alkoi niitä vikoja löytyä ja useamman satasen korjausarvioita tulla.Mutta eihän se näin mene!Ja niitä viestejä tuli kaikkia some väyliä pitkin ,,oli kauppalakia ja kuluttajansuojaa,en ymmärrä kuinka joku viitsii 500e auton takia niin pitkä litaniat kirjoittaa ja kauppalakia siteeraten pitkästi.En juuri viitsinyt edes vastailla sitten laitoin estoon.
  No hetken päästä sovittelulappu postilaatikossa poliisilta.Päätin ottaa sitten auton takaisin käyttökorvauksella vähennettynä,ettei mene siihen harkintaan onko joku rikos tapahtunut,oman mielenrauhan takia.No auton sain myytyä melkein samaan rahaan uudelleen.
  Nämä olivat sellaisia ihmisiä etteivät kovinkaan halukkaita olleet edes sopimaan vaan jotenkin riidanhaluisia ja pyrkivät tienaamaan heti noilla löytämillään viikolla.Jotenkin vain tuo Arkkumiehen tarina tuntui tutulta,oma arvio jo alunperin että tuo ostaja jotenkin pimeä.
   
  Muokattu: 17.7.2022
 16. Arkkumies

  Arkkumies 3rd gear

  Ei jessus sentäs ei nää jutut paranis edes keksityillä tarinoilla...

  Bemarin ostaneen jätkän tyttöystävä-oletettu laittoi viestiä tänään. Lyhyesti: "ruikutiruikuti paha mieli kallista korjata ettäs kehtaatkin olla korvaamatta mitä tekisit omalla kohdalla ruikutiruikuti".

  Viitsin panostaa vastaukseen sen verran että en suoraan käskenyt suksia kuuseen, vaan vähän nätimmin muotoilin.
  Jos jompikumpi vielä jaksaa paukutella viestejä ni taidan vaan olla vastaamatta ja blokata molemmat. Kohtalaisen raukkamaista touhua jo, oli tämä naishenkilö itse viestin tehnyt taikka ostajan aloitteesta.
   
  Stang_81 tykkää tästä.
 17. BRAKE DRUM

  BRAKE DRUM Double Gearhead

  Sähköammattilainen
   
 18. BRAKE DRUM

  BRAKE DRUM Double Gearhead

  Tori.fi joku halusi kympin taskumatista todistekuvan jossa näkyisi sekä taskumatti että nimeni. Ryhdyin heti ihmeelliseksi myyjäksi ja aloitin radiohiljaisuuden.
   
  Peeaa tykkää tästä.
 19. Dataviilaaja

  Dataviilaaja Gearhead

  Taisi haluta varmistaa, että olet myymässä taskumattia, etkä keräämässä rahoja etukäteismaksuista. Kymppi nyt on hintaluokkana sellainen, että paljonkohan on huijareita, jotka jaksavat vaivautua... no, suurilla luvuilla kertomalla saa noistakin tietysti jotain.
   
 20. Inlinee

  Inlinee Gearhead

  Kerran kysyin emännältä mitä vittua se tekee, niin heillä on kuulema normaalia että pitää ihan videokuvata tavaran pakkaus ja sen jättö postiin o_O
  Tuumasin että ite jättäisin tuossa kohin jo myymättä.

  Tässä vuoden, kahen aikana ei ole tainnu olla kun yks kerta kun meinas jäähä rahat saamatta, mutta mystisesti ~1kk päästä kauppa-aktista kun laitoin viestin että kirjottelen just rikosilmotusta, ni hän olikin juuri nettipankissa maksamassa o_O Niin vaan rahat tuli, molemmilla samanmoinen ajoitus ;)
   

Kerro tästä muillekin!