ihmeellisiä ostajia taas liikkeellä

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja steelofamerica, 4.4.2010.

 1. Holley

  Holley Gearhead

  Mustang:
  noin 3 viikkoa myytävänä Nettiautossa hinnalla x. Tänä aikana yksi on maksanut varausrahojakin niin paljon yli pyydetyn ja perunut kaupan omasta puolestaan 3 päivää sen jälkeen, että päätän palauttaa ison osan varausrahoista.

  Ei-jenkkejä omistanut tulee ja olettaa ilmeisesti saavansa ihan uuden auton, joten ei osta.

  Camaroa haluava kaveri tulee mielenkiinnosta katsomaan ja kehuu kovasti.

  Viimeisin kaveri soittaa klo 14:40 vajaa 200 km päästä, että oliskos tuo auto vielä kaupan. Hän voisi tulla katsomaan.

  Klo 16:40 tulee ja kätellään. Pari nuorempaa kaveria mukana.
  Klo 16:41 ottaa lompakon ja alkaa mättämään 500 seteleitä käteen. Alle pyynnin kuitenkin.
  Vängätään. Päästään ihan kohtuulliseen sopimukseen; itselleni jää kaikkea autoon kuuluvaa kuten vanteet ja talvirenkaat.
  Klo 16:48 haen sisältä paperit
  Klo 16:50 ostaja lähtee, noin 25 metriä mustaa viivaa jää muistoksi ensimmäisen asfalttitien risteykseen parinsadan metrin päähän...

  Ei koeajoa, ei mitään auton tutkimista, kunhan nyt katsoo päältä. Uskomattoman tehokasta ostotoimintaa!! Sanoisin, että jonkinlaiseen markkinahintaan päädyttiin muutenkin eli kaikilta säästyi aikaa, mutta ihmettelen kun ei ostokohde tuntunut kiinnostavan. Itse syynäsin sikahalvan Buick-farmarinkin, meni koeajoineen varmaan liki tunti auton tutkimiseen! No ostinkin kyllä sen auton, mutta silti melkein nolottaa nyt, kun näki tällaisen esimerkin.
   
 2. E.B.Ford

  E.B.Ford 2nd gear

  tästä tulikin mieleen et yli 30v ajalla yhden auton koe ajanu, päällisin
  puolin kattonu ja raha on vaihtanut omistajaa tinkaamatta.
  ja osa on tuotu vielä omalle pihalle ajamalla tai autonkuljetus autolla,
  vähän joutunu maksamaan kuljetuksesta. eikä oo mitään uusia autoja.
  säästää aikaa kun ei tarvi ite lähteä hakemaan :wink:
   
 3. keorke

  keorke 1st gear

  Tuli kans mieleen yks positiivinen autonmyyntikokemus parin vuoden takaa, kun möin Fairlanea. Päivällä ollessani töissä, tuli TXT:Olisin kiinnostunut ostaan Faikun,koskas vois tulla? Vastasin et puol neljä oon kotona sekä osoitteen. Sit tultiinkin pihaan lähes peräkkäin ostajan kans,mentiin talliin,löin auton tulille ja ajoin pihalle käymään.Kaveri sano et ei oo viissiin tarvetta koeajolle, on hän näitä sen verran nähny.Sit sellanen suhtnopee hintaneuvottelu, pieni hinnanalennus ja rahat kouraan ja paprut kuntoon.Aikaa tähän meni n. 15 minuuttia, auto tosin jäi viel pariks päiväks mun talliin ku ostaja oli yksin liikkeellä. Kaupasta jäi hyvä fiilis,moikat vieläkin Valkeakosken suuntaan! :D
   
 4. Fordmieesss

  Fordmieesss 2nd gear

  En muista että olenko kertonut mutta aikanaan kevaria myin pois, tyyppi soitteli jostain n. sadan kilometrin päästä ja kyseli lyhyesti tiedot pyörästä. Sovittiin kohtauspaikka puoleenväliin ja ostaja tuli vastaan. Aikamme raatailtiin niin ostaja latoi tinkaamatta sovitun hinnan käteen ja kun kysyin että eikö ostaja aio koeajaa pyörää lainkaan, totesi tämä vain että pyörä lienee ihan pätevä kun sillä sinne asti vihtein ajaa. Asiallista kaupankäyntiä mielestäni, vaikka oli pyörä kyllä sen verran hyvä hintaansa nähden minusta että sen kehtasi myydäkkin.
   
 5. Crash_

  Crash_ 2nd gear

  Joo-o. Mulla on tommonen saksanihme myynnissä ja tarjottiin toista saksan raatoa vaihossa. Oli "tosi" kiinnostunu vaihtaja.Soiteltii puolin ja toisin useemman kerran parin päivän aikana. Varmisteli mitä saa mukaan ja et varmasti tää ja tää jää autoon. Sovittii et puol välii matkaa tullaa vastaa, reilu 100km olis tullu ajoo suuntaasa mulle. Varmistin ja hoidin lapsenvahdit yms vapaapäivän reissuun. Sovittii et tänää soittaa vielä ja varmistaa ajan koska pitäs olla siellä. No ylläri et mitään ei sit kuulunu tänää ja laitoin txt nii oli tyly vastaus, emmä haluukkaa. Olikohan tällä jätkällä ees tarkotustakaanm ilmottaa. Jos oisin turhaan ajanu sinne oisin ajanu perille asti ja potkinu sen paskan kasaan kostoksi.
   
 6. yks toine mikko

  yks toine mikko Gearhead

  ^ fiksu? :eek:

  vai ethän sie nyt ihan oikeasti edellytä sitä, et toisiin ajatuksiin ei saa tulla? te sovitte, että tarvis soittaa vielä ennen sovittua tapaamista, ni mitähän se sit tarkoittaa jos soittoa ei kuulu? ja että potkimaan toisen ajopeli paskaksi? huh huh..

  ei toki ole oma tapani toimia tuollainen, jos ehdotan vaihtokauppaa ja tuun sit toisiin ajatuksiin, ni ilmoitan kyllä ihan omatoimisesti. mut ei kyl mee jakeluun, et tollaset pingotukset tarvii vetästä ku homma ei toiminutkaan, omien kokemusteni mukaan mikä tahansa autokauppa voi mennä käteen riippumatta siitä mitä on suunniteltu..

  vai oliko elämäs kaupat just tuloillaan? sit ehkä ymmärtäisin kismityksen..
   
 7. Crash_

  Crash_ 2nd gear

  Mua ei oikeen muu tossa kismittänyt ku ei voinut suoraa ilmottaa et ei halua. Yks viesti ois riittänyt et ei kiitos. No tosissaa en ois kyl lähteny ajaa sinne ilman varmistusta. Ei vissii enää oo porukalla pokkaa ilmottaa suoraa et jos mieli muuttuu. Oishan se saattanu enemmän ottaa pataa jos oisin sinne lähteny ja ei ookkaa vastapuoli paikalla. No anteeksi jos äskeinen vitutus avautuminen ei miellyttänyt.
   
 8. capri30S

  capri30S 1st gear

  Ei noita romuja minnekkään kannata lähtee näyttään, jos joku haluaa vaihtaa tai ostaa tosissaan, niin kyllä se kattoon tulee..
   
 9. Kurko

  Kurko Gearhead

  Ei kannata ei. Tosiostaja on ennen puhelimeen tarttumistaan miettinyt logistiikkaratkaisut valmiiksi.
   
 10. virta

  virta 3rd gear

  Niin,,ironisisnta on kai se että se renkaanpotkija teettää eniten töitä kun kaikki tuntuu hankalalta ja erilaisia järjestelyjä joutuu miettimään...
   
 11. Uoti

  Uoti 2nd gear

  Neekeri soitti että ostaa hiluxin ja vie savannille... Sanoin että käypähän tuo jos 2 tuhatta varausrahaa tulee... Juu käy se ja tullaan torstaina hakemaan... Torstaina oli tullut tonni tilille joltain heimolaiselta minkä nimeä ei osaa kirjoittaa tai lausua... Kavereita ei oo kyllä näkynyt vieläkään... Toinenkin yön Timo olis ton halunnut ostaa samalla kun osti hiacen, mutta en uskaltanut myydä kun sovittu mikä sovittu... Voi veljet noitten kanssa! :poff:
   
 12. duster70blower

  duster70blower 3rd gear

 13. Kurko

  Kurko Gearhead

  Ei ole autosta kyse, mutta kun vähän aikaa sitten vielä oli arvokkaampi kitara myynnissä, suurin virhe oli käydä yhdelle renkaanpotkijalle näyttämässä. Soitteli 40 minuuttia, kyseli nämä perinteiset "miksi myyt" (miksi myyt -kysymystä tarkennettiin usealla lisäkysymyksellä), höpötti sivariajastaan, omista soittimistaan, naisistaan (varmaan keksittyjä juttuja) ja kertoi käyvänsä läheisessä musiikkiliikkeessä usein soittelemassa uutuuksia. "Katellaan" -sanoihin päättyi näyttö.

  Tosiostaja sitten tuli katselemaan, soitti 10 minuuttia, tinkasi satasen hinnasta pois ja vei kitaran mennessään. Eli ei kannata tehdä kaupankäynnistä itselleen vaikeampaa kuin se on, rampauttaa vain kaupantekoa jos lähtee itse näyttämään myynnissä olevaa tavaraa.
   
 14. Letku

  Letku 3rd gear

  Kaveri pisti torstaina tekstiviestin, että milloin voi soittaa, kun on ilmoitukseen laitettu et iltaisin soitto tai viesti ensiksi. Vastasin et voi soitta vaikka heti.
  Kaveri soitti(!) ja kyseli asiallisesti autosta.
  Kysyi milloin voisin luopua autosta, sanoin et lauantai käy.
  Joo, hänellekkin kävisi lauantai ja hän olisi puolen päivän aikaan junalla meidän suunnilla.
  Sovittiin et varmistaa vielä perjantaina tuleeko vai ei. Soitti et on tulossa lauantaina.
  Tuli lauantaina sillä junalla jolla oli sovittu.
  Katteli auton, pieni lenkki, tinkaus yritys(ei onnistunut), maksu ja paperit. Kaveri lähti ajamaan toiselle puolelle Suomea.
  Ei vaihtoa! Oli lukenut mitä nettiauton ilmoitukseen oli laitettu! Rahat kouraan(käteistä+nettipankki)! Näin hoitu tämäkin kauppa.
  Kiitos ostajalle, jos täällä pyöriin.
   
 15. Beornegar

  Beornegar 3rd gear

  Noniin, taas näitä vitun persaukisia ostajia liikkeellä. Myin kuukaus sitten jollekin hiipparille käytetyn syylärin, josta vielä sanoin että en ihan tarkkaan edes tiedä mistä autosta on lähtöisin. Kuvia lähettelin kolmesta eri kulmasta ja hyvältä kuulemma näyttää. Pyysi lähettämään ja annoin paluupostissa tilinumeron. Rahoja ei kuulunut kolmeen viikkoon kun oli kuulemma intissä kiinni, enkä sit perään kysellyt kun oli niin pienestä summasta kyse, maksakoon kun ehtii.
  No tänään oli sit tullut yhteydenottoa että siinä olikin lommo pohjassa ja letkunlähdöt kuulemma vaihdettu ja ripoja vinossa. Nyt täytyis lähettää osa mulle takaisin kun ei millään voi laittaa autoonsa kiinni kun olisi tarkoitus tehdä "keskimääräistä parempi" siitä. :odroll:
  Katsoin itse vielä jälkikäteen, niin kuvista kyllä näkyy nuo kaikkia "viat" ja kun oli vielä erikseen mainittu että on käytetty, yli 40v vanha. Hintakin oli päätähuimaavat 50€. Sanoin vaan että pitäköön osan ja kaupatkoon eteenpäin, eikä tarvi mulle maksaa niitä 50€ mitä ei oo vieläkään näkynyt. Pyysin vielä mullekin kertomaan mistä kuvitteli löytävänsä näyttelypeliin sopivan syylärin 50 eurolla niin käyn itsekin ostamassa niitä kasan varastoon.
   
 16. Crash_

  Crash_ 2nd gear

  Kyllä jenkkiharrastajien kanssa tekee parhaat kaupat. Saksan ihme vaihtoi tänää osoitetta ja tuli buikula vaihossa tilalle. Buikulan omistaja tuli eilen aadia kattoo, olivat läpikulku matkalla toisella autolla. Pitkää joristiin katteli paikat kaikki yms. Tarjosin et meekkö koe-ajaa, ei kuulemma ollu tarve. Toinen ostaja olis ollu kans buikulalle mut halus audin. Soitti sitten tänää aamulla et vieläkö kiinnostaa buikula, JOO ja ekun audin rinkulat kohti lpr:aa. No paperit oli valmiina äiti muorilla, tuuppasin aadin pihaan ja lähin suoraa huristelee takas kotio buikulalla. Jos ei buikulan omistaja audia halunnu koe-ajaa nii eikai munkaa tarttennu. ;) Tää oli jo toinen vastaava kauppa et kaikki sovittu luurissa etukäteen nii menee vaihot nopeesti.
   
 17. INVICTA

  INVICTA 3rd gear

  tuli tossa pari sivua sitten haukuttua nuo jotka tarjoo autoaan vaihdossa mutta eivät sitten ryhdykkään kauppankäyntiin vaan asia jää siihen. no nyt kävi itselle sillälailla että tarjosin tuota omaa kaupiteltavaa vaihdossa kiintoisaan rotteloon nettiautossa eikä mitään vastausta ei edes ei kiitos, tämähän ei ole harvinaista mutta kävin tänään mielenkiinnosta katsomassa miten on onko auto vielä kaupan niin perkele siellähän se minun vaihtotarjus näkyy ja vielä vastattukkin että vaihto vois käydä :mad: en vaan ole sähköpostiin saanut mitään ilmoa asiasta ja joo tarkistin roskapostipuolen ja poistetut ja kaikki mahdolliset mihin tuo viesti olisi voinut livahtaa :mad: onko joku muu huomannut vastaavaa tapahtuneen?
   
 18. Crash_

  Crash_ 2nd gear

  INVICTA: Se on typerä piirre nettiautossa. Kun tarjoat jotain jollekki tai vastaat joudut klikkailee niitä halaun vastaukse s-postilla,puhelimella tms. Jos ei klikkaa sitä s-postia nii ei tuu ilmotusta olleskaan. Huomasin saman meinaa itekki ku oli oma kosla myynnissä. Kyssäreitä tuli mutta ei s-postiin ilmoitusta et joku on ees kysyny mitään.
   
 19. INVICTA

  INVICTA 3rd gear

  haa, siis taas kerran omaa tyhmyyttä pitihän se arvata. täytyypä tarkkailla noita täppiä. mutta voi siis olla että olen haukkunut suotta noita autoaan tarjonneita.
   
 20. sbf

  sbf Gearhead

  Jokuvuosi sitten tein autokauppoja.Kaupat oli sitten mielestäni sovittu, niin ostaja alkoi vinssaamaan ostostaan trailerille.Kun projekti oli saatu kyytiin menimme tupaan tekemään papereita.Juuri ennen papereitten allekirjoitusta ostaja alkoi sitten kyselemään josko hinnassa olisi tinkivaraa.Kerroin muistaakseni jotain tyylin, jollen olisi nyt keppien varassa, saattaisin hermostua mutta auto on lastattu traikulle ja jos tinkimään ruvetaan niin puretaan kotelo alas ja jatketaan kaupanhierontaa.Teimme sitten kaupat sovittuun hintaan.
   

Kerro tästä muillekin!