Ilmastointilaitteen 3/8" putken jatkaminen

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Lisälaitteet ja -varusteet', aloittaja GMC-96, 7.6.2007.

  1. GMC-96

    GMC-96 1st gear

    Suburbanissa on takakennolle menevä ilmastoinnin putki hankautunut koria vasten puhki. Putken koko on 3/8 (9.5mm).
    Ajattelin vaihtaa putkeen pätkän uutta putkea väliin, mutta mistähän löytyisi tuumaisia putkihelmiä liitosta varten?
    Toinen vaihtoehto voisi olla koittaa juottaa tuohon vanhan putken päälle pätkä uutta putkea, johon löytyisi milliset helmet, mutta milläs aineella esim. kuparin ja tuon "alumiinisen höttöputken" saisi parhaiten juotettua kiinni toisiinsa.
    Myös muita korjausvaihtoehtoja otetaan mielellään vastaan :D
     
  2. kojo

    kojo Gearhead

    Sattuuko se oleen just se pisin putkenpätkä? itekin ihmettelin yhtä suben letkua mitä sille tekis ennenkuin hiffasin että rockautosta sai aika halvalla kokonaan uuden (pitäskin taas tilata jotain pientä :rotfl: )
     
  3. SamiL

    SamiL Gearhead

    Sen pitkän putken rahti voi olla aika paha, ellei sitä saa jonkun kontissa tänne.
    3/8" putkenhelmiä pitäisi olla ainakin raskaan kaluston tarvikeliikkeissä. Itse ostin niitä Tarvike-Aholasta Kouvolasta. Volvo-kuorma-autoissa ainakin on 3/8" paineilmaputkia.
     
  4. GMC-96

    GMC-96 1st gear

    Jep, Raskasosapalvelu Eljanderilta löytyi juuri noita 3/8" paineilmajarruputkien helmijatkoja 5e/kpl :D. Sen liittimien väliin tulevan putken (kupariputki) joutuukin sitten tod. näk. juottamaan kiinni liittimiin, koska taupuista 3/8" metalliputki voi olla hakusassa.
    Kestääköhän tuo alkuperäinen alumiini putki ilman tukiholkkia?

    Kojo, just tuo pisin putki. Sen vaihto ei vaan taida onnistua ilman korin nostoa, jollein uusi putki kestä reilumpaa taivuttelua :rotfl:
     
  5. sibe70

    sibe70 Gearhead

    meillä on siihen sopivia leikkausliittimiä jolla pystyy jatkamaan letkuna sen putken.
    muut ei pidä pitemmän päälle kuin siihen tarkoitetut liittimet,letkut.
    Tampereen autokylmä auttaa.
     

Kerro tästä muillekin!