Impalan sulake

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja Anonymous, 27.1.2003.

  1. Anonymous

    Anonymous Guest

    ...joka "kattaa" takavalot, mittarivalot ja sisätilan valot, palaa tämän tästä. Syy mitä ilmeisimmin on joku risa johto joka ottaa maihin, koska vika alkoi välittömästi kerran koskettua johto nippuun kojelaudan alla. Yritän paikallistaa ko. johtoa, ja varmaan se joku päivä löytyykin. Kysymykset: tyttöystäväni ajaa autoa enemmän kuin minä ja olen opettanut miten sulake vaihdetaan, mutta toisinaan sulake menee niin usein että nämä 15 amp. vara sulakkeet loppuvat. Muun kokoisia sulakkeita olisi varalla. Minkä kokoisella voisi väliaikaisesti korvata 15amp. sulakkeen? Ainakin 30.amp näyttää melko samalta? Oma autosähkö kokemus on olematon. Kerran käytin vara sulakkeiden vara sulakkeena saman kokoista "spotlight" sulaketta joka sijaitsee heti "tailight" sulakkeen alapuolella sulakerasiassa, enkä huomannut mitään eroa. Mikä ihmeen spotlight? Auto on 1960 Impala.
     
  2. impala1968

    impala1968 Gearhead

    Älä laita 30A sulaketta. Jos auto ei pala niin ainakin johtosarja saattaa kärytä. Tosin silloin kyllä vikapaikka löytyy :smile:

    Milloin sulake palaa, eli tehtäessä jotain toimintoa? jarryútettaessa? käännyttäessä?
     
  3. Anonymous

    Anonymous Guest

    En ole vielä huomannut tapahtuuko sulakkeen palaminen käÄnnyttäessä tai jarruttaessa, tosin viime kerralla saatoin ajaa kuoppaan vauhdilla, eli itse veikkaan että auton tärähtessä joku risa johto osuu johonkiin metalliin kojelaudan alla. Tietäisi vain mikä niistä.
     
  4. impala1968

    impala1968 Gearhead

    Jos se sulake palaa riippumatta onko valot päällä vaiko ei on syyllinen luultavasti sulakerasialta valokytkimelle tuleva piuha, jos taas vain valot päällä on joku katkaisijalta lampuille lähtevä piuha maissa.
    Taikka sitten sisävalon ovikatkaisijoille menevät johdot? Niiden toimintahan ei ole riippuvaista valokytkimen asennosta.
    Ei kun etsiskelemään..... :smile:
     
  5. mjo33400

    mjo33400 Gearhead

    Onko autossa ollut joskus peräkoukku kiinni,ettei vaan olis vanha johto työnnetty palkin sisään?
     

Kerro tästä muillekin!