Imusarjan tiiviste ja heat riserin crossover

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja solar4, 26.9.2012.

  1. solar4

    solar4 2nd gear

    Tuli tuossa noukittua uusi imusarjan tiiviste pikkulohko-letukkaan (Fel-Pron Printosel, kumisen oloinen) missä ei ole heat riserin aukkoa imusarjaa varten. Onkos porukat puhkonut noihin heat crossoverin reikiä ja ovatko kestäneet puhkottuna?

    Jenkit foorumeillaan kertoilevat että rei'ittämättömänä pakokaasu polttaa tiivisteen rikki, mutta mitään en löytänyt onko porukat noita puhkoneet. Kunnolla lämpöä kestävää rtv-silikonia reunoihin niin voisi kestää? Fel-Prolta ei vastaavaa tiivistettä tunnu löytyvän reiän kanssa varustettuna, mutta sellaista löytyy missä on metallinen "block off" lätkä crossover-kanavan kohdalla, joten pakko kai tuon materiaalin on lämpöä kestää tarpeeksi..
     
  2. Hai

    Hai Double Gearhead

    Oisko tarkoitettu rallimpiin käyttöihin missä ei ole ko. kanavaa kansissa (ja imusarjassa)?
    Jos kanava kannesta puuttuu, on ihan sama mitä väliin laittaa.
    Voi jopa kestää tapauksessa, että kannessa on kanava, mutta imusarjassa ei.
     
  3. solar4

    solar4 2nd gear

    Niin siis molemmissa on rööri enkä halua crossoveria tukkia. Tuntuu olevan melkein kaikki (ainakin pehmeistä) imusarjan tiivisteistä tuollaista mallia missä reikää ei ole. Peltistä tiipparia ei käsittääkseni alumiini-imarille suositella..?
     
  4. Mikkis

    Mikkis Double Gearhead

    Ei kait siinä muu kuin tekee reiän ja antaa mennä. Kovinkaan kummoista painetta siellä ei ole.
     
  5. solar4

    solar4 2nd gear

    Painetta en epäilekkään, mutta lämpö siinä eniten arveluttaa. Tai lämmössäkin se, että lähteekö haurastuttamaan koko tiivistettä. Vanhat perus peltirunkoiset tiivisteet vaikutti kyllä ehjiltä, jos liimailis ne vaan paikalleen..
     

Kerro tästä muillekin!