Iskunvaimentimien lähettäminen jenkeistä

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Hyytiäinen, 18.10.2016.

 1. Hyytiäinen

  Hyytiäinen Gearhead

  Kuukauden päästä on edessä duunireissu Jenkkeihin. Tilasin sitten paikalliseen konttoriin vähän osia kotiin tuotaviksi. Mukana oli taakse tasonsäädöllä (ilma) varustetut iskarit ja eteen Bilsteinin kaasuiskarit. Vasta tilauksen tehtyäni aloin pohtia, että saakos noiden kanssa lentää, nehän näyttää läpivalaistuksessakin ihan joltain pommipötköiltä.

  Pienen guuglettelun jälkeen opin että ainakaan kaasuiskareita ei koneen ruumaan hyväksytä. JFK:n turvatarkastajat on oman kokemukseni mukaan sen verran tarkkaa porukkaa, että hyvin suurella todennäköisyydellä tavara jäisi jenkkeihin, ja korvausta voi siitten yrittää vaatia ja ehkä jotain saada. Tuskin kuitenkaan iskarien täyttä arvoa saisi.

  Olin jo pyytämässä jenkkilän työkaveria palauttamaan kamat myyjille, kun pienen soittokierroksen avulla selvitin saako noita osia Suomesta ja mihin hintaan. Jenkeissä 220 euron iskarit maksaisi Suomessa sitten 780 euroa, eli hintaerosta jäisi 560 euroa vielä käytettäväksi rahtiin, tulleihin ja alviin.

  Ongelmana on vain se, että en ole mistään löytänyt kunnon hinnastoa ja ohjeistusta siitä, saako noita millään postitettua Suomeen niin että eivät matkusta taas lentokoneella rahtina ja jää sinne turvatarkastukseen. Kun pääsen itse paikalle asiaa selvittelemään, on 30 päivän palautusaika jo ummessa, enkä saa osia enää palautettua myyjille, joten tämä pitäisi koittaa selvittää etänä.

  Onko kellään kokemuksia (kaasu)iskarien lähettämisestä Jenkeistä Suomeen? Kiire ei ole, kevääksi näitä vasta kaivataan, mutta pitäisi olla joku varmuus siitä että osat tulee perille.
   
 2. Karpov

  Karpov Gearhead

  Lentokoneella rockautosta ainakin omat kaasuiskarit tulleet.
   
 3. xarper

  xarper Gearhead

  Kyllä mulle tuli lentorahtina iskareita kesän alussa kans kun on puol ilmasia rockautosta vrt suomen hintoihin coilverit, ilmaiskarit yms.
   
 4. Hyytiäinen

  Hyytiäinen Gearhead

  Saahan sieltä tuurilla varmaan kokaiinia tai ydinjätettä lentorahdilla Suomeen. Rahtikoneessa voi tietenkin mennä helpommin läpi kuin matkustajakoneessa. Lankomies on Metro-Auton varaosapuolella hommissa ja mainitsi, että hekään eivät saa tilattua iskareita lentorahdilla, eli ei tämä ihan mun omaa keksintöä ole. Kaasuiskarien lentorahtikelpoisuus selviää varmaan viimeistään kysymällä jenkeissä paikallisesta postitoimistosta.

  Kysyin nyt asiaa sähköpostitse USPS:n asiakaspalvelusta, katsotaan tuleeko vastausta ikinä. Toinen vaihtoehto olisi tietenkin käyttää noita konttirahtipalveluja tarjoavia firmoja, kuten finn-us.com. Tällöin olisi ainakin melko varmaa, että tavara ei vahingossakaan eksy lentorahtiin ja jää jonnekin tarkastukseen.
   
 5. north

  north Gearhead

 6. 1purehell

  1purehell Gearhead

  Mä oon tuonu iskareita melkein joka reissulla jenkeistä ja aina on mennyt läpi. Viimeksi tuli kaksi kiertoa, eli 8 pötköä laukussa. :D
   
 7. Hyytiäinen

  Hyytiäinen Gearhead

  Oliko käsimatkatavaroissa vai ruumassa ja jos ruumassa, oliko TSA avannut laukun ja tarkistanut sisällön? Oliko kaasuiskareita? Miltä kentältä lensit?
   
 8. Hyytiäinen

  Hyytiäinen Gearhead

  Tuolla muuten ihan virallista tekstiä TSA:lta koskien iskunvaimentimia:

  http://blog.tsa.gov/2013/06/travel-tips-tuesday-traveling-with.html

  • Shock absorbers are allowed in checked baggage as long as they do not have sealed, compressed gas cylinders or hazardous materials. If the shock absorbers are sealed with compressed gas, they will not be allowed in checked baggage. Even if a shock absorber is not sealed with compressed gas, if it contains a residue or vapors of oil or gasoline, it is considered a hazardous material and will be removed from checked baggage by the airline.
  En vain haluaisi koeponnistaa sitä, katsovatko ilmaiskarit vaarallisiksi vai eivät. Kaasuiskarien osaltahan tuo ohjeistus on selvä. Jos tarkistavat laukun (niin kuin ovat kolmella viime reissullani tarkastaneet, kun matkatavaroissa on ollu aina jotain epäilyttävän muotoista, kuten auton osia), riski siitä että muutaman satasen iskarit katoavat pohjattomaan aukkoon ilman korvausta on melko suuri.
   
 9. karpo29

  karpo29 2nd gear

  Ebaylla on "global shipping program". Eli ostat kaman myyjalta, myyja lahettaa sen Ebayn tms. osoitteeseen ja he hoitavat sen Suomeen. Ja jos myyja ei suostu, niin tilaa sinne konttorille ja sielta lahetat itse.
   
 10. 1purehell

  1purehell Gearhead

  Nykistä ja Chicagosta oon lentänyt. Totta kai ruumaan. Käsimatkatavaroissa ei mene mitenkään. TSA on tsekannu laukun joka kerta, mutta ei ole ikinä ollu mitään ihmeellistä sanottavaa. Käytettyjä polttoainelaitteitakaan ei sais lentämällä kuljettaa. Kaasaria ihmeteltiin kentällä, mutta eniten TSA:n äijää kiinnosti, että mihis autoon olen laittamassa. :D
   
 11. Hyytiäinen

  Hyytiäinen Gearhead

  Amerikan postipatelta tuli vastaus kyselyyni:

  "Compressed gas is a hazard class 2 dangerous good and is prohibited in all international mail in the air and on the ground per U.S. Postal Service and Universal Postal Union standards. I’m sorry, but this is not permitted to be mailed."

  Eli USPS:n konttorille on kaasuiskareita turha viedä kansainvälistä postittamista varten. Ainahan voi yrittää: pakkaa vain kamat laatikkoon ja vie postiin. Siinä vain ottaa riskin, että tavara katoaa matkan varrelle korvauksetta. Jos korvauksia ryhtyy vaatimaan niin pahimmassa tapauksessa joutuu maksamaan vielä lisää selvityskuluista jne, koska on rikkonut USPS:n kuljetusehtoja.

  Vielä voisi koittaa Fedexiä tai muuta kuriirifirmaa, mutta taitaa olla turha vaiva. Kyllä se siltä näyttää, että lähetän kamat jenkkeihin päästyäni Finn-Us:lle Teksasiin ja saavat tulla sieltä sitten kontissa kotisuomeen.

  Ebayn global shipping program ei nyt paljoa auta, kun osat on jo ostettu Rockautosta ja Amazonilta.
   
 12. NUTFINN

  NUTFINN Gearhead

  Sinne vaan matkalaukkuun ja menox :)
   
 13. Hyytiäinen

  Hyytiäinen Gearhead

  Pääsitkö siis asioimaan suoraan TSA:n kaverien kanssa liittyen ruumaan meneviin matkatavaroihin? Normaalistihan laukku häviää mustaan aukkoon lähtöselvityksessä, se saa siellä asiakasta kuulematta TSA:n ansiokasta käsittelyä ja seuraavan kerran laukun näkee itse vasta kotosuomessa.

  Ja ei, en pistä vain matkalaukkuun ja menox. Jos/kun palikat natsaa tarkastuksessa, vaikka pääsisikin keskustelemaan TSA:n agenttien kanssa, niin mulla ei olisi siinä tilanteessa mitään muuta vaihtoehtoa kuin heittää nuo kamat roskiin ja jatkaa kotiin ilman iskareita.
   
 14. ls1978

  ls1978 3rd gear

  Finn-US toimii hienosti. Viime talvena tuli nettikaupan Konit sitä kautta ja maksoi muistaakseni 36 euroa, aikaa meni kuutisen viikkoa. En kanssa viitsinyt otta mitään riskiä kalliiden vaimentimien kanssa kun ei kiirekään ollut
   
 15. SPORT TRUCK

  SPORT TRUCK Gearhead

  Lähettämisestä USA:sta tänne en osaa sanoa mitään, mutta useita iskareita Jenkeistä ostaneena, firmoista kuten Summit ja IPD...niin kyllä kaikki ovat tänne tulleet ihan siinä kun muutkin osat.
  Iskareissa on ollut mallia kaasu, nivomat (Sachs/Volvo) ja myös ilmaiskareita.
  Enpä ole koskaan edes kuullut ettei noita voisi muka kuljettaa koneessa...voihan se olla eri matkustaja- ja rahtikoneessa ? o_O
   
 16. BBC

  BBC Guest

  Minulle tulee n 100 paria vuosi lentorahtina, eikä ole ollut ikinä ingelmaa.

  Jos jännittää, sitten ei kannata panna laukkuun niitä. Eikä taida maailma kaatua vaikka panisivat ne roskiin. ...
   
 17. Karpov

  Karpov Gearhead

  Tuleeko muuten vaikka rockauton ja summitin tavarat aina pelkästään rahtikoneella alusta loppuun asti eli usasta suomeen?
   
 18. 1purehell

  1purehell Gearhead

  Mulla on aina iso pakillinen työkaluja, joka pitää viedä erikoistarkastukseen. Heitän sen hihnalle ja TSA:n tarkastaja joko nyökkää, että ok, tai sitten sitä vähän aikaa ihmetellään. Kerran, juurikin pakissa olleet iskarit, pyyhittiin läpi jotain räjähdysainejäämiä paljastavalla rätillä. Ei ollu ongelmia silloinkaan.
   
 19. Lowry

  Lowry 2nd gear

  Onko lähiaikoina kokemuksia Finn-US:sta? Yritin viikonloppuna luoda varasto-osoitteen, mutta ei ole vieläkään kuulunut mitään vastausta. Muistaakseni siinä luki, että jos ei 24 tunnin sisään kuulu mitään, niin pitää kysellä perään, mutta ei ole tullut mitään vastausta, vaikka olen tiedustellut asiaa sivujen yhteydenotto lomakkeen kautta ja sähköpostilla. Ei nyt varsinaisesti liity iskareihin, mutta tavaraa pitäis kuitenkin saada liikkumaan...

  Edit. Nyt tuli sähköpostiin vastaus eli homma hoidossa.
   
  Muokattu: 19.10.2016
 20. skipi56

  skipi56 2nd gear

  Soita Falcontin Janille sillä lähtee kontti Floridasta Joulukuussa.
   

Kerro tästä muillekin!