Jarrulevyjen sorvaus Satakunnassa?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Jarrut ja jousitus.', aloittaja artz, 14.10.2019.

  1. artz

    artz Gearhead

    Kuka/mikä taho sorvaa jarrujevyjä Pori/Satakunta alueella? Käyttöharrasteen levyt täristää mutta pintaa kai vielä olisi niin pitäisi oikaista niin että itse ei tarvitse kuin maksaa. Olen kysellyt satunnaisista merkkihuoltamoista tms. isommista paikoista mutta kukaan ei ole 10-vuoteen enää kuulemma tehnyt.
     
  2. Vastausta en kysymykseen tiedä, mutta oletko ajatellut asian ihan loppuun asti. Jos joku sorvaa levyt, niin helposti ne levyt on sen jälkeen liian ohuet. Toinen juttu, että se sorvaus saattaa maksaa melkein samat kuin uudet levyt, jos ei ole jotku uberharvinaiset ja -kalliit.
     
    Karpov tykkää tästä.
  3. oceanic7

    oceanic7 Double Gearhead

    Mä luulen et Ulasoorin Leka ja Lommo eli Porin Levy ja Hitsaus OY voisi sorvata jarrulaikkasi suoraksi. Mut tosiaan jos se on se Avensis josta oot muutakin kirjoitellut niin uusi jarrulevy maksaa muutaman kympin ja on sitten suora...
     
    Karpov tykkää tästä.
  4. artz

    artz Gearhead

    Ei ole ihan perus Avensis kyseessä. Isot Brembot, jotka maksaa sen 200-300€/kpl. Toki ulkomailta <200 € molemmat posteineen.

    En ole sen kummemmin miettinyt järkevyyttä. Ajattelin vain että ei siitä pinnasta kai paljoa tarvitsisi ottaa jos pikkasen vaan vapisee? Olen ehkä väärässä?

    Suomilevyjen hinnalla sorvaus olisi ykkösvaihtoehto mutta eipä nuo uudet Euroopan sisältä tilattuna kalliit ole..
     
  5. oceanic7

    oceanic7 Double Gearhead

    Kysy tuolta levy&hitsauksesta. Niillä on siellä vielä vanhanajan sorvari/porari töissä.
     
  6. artz

    artz Gearhead

    Täytyy tiedustella. Ja ylipäätään asian järkevyyttä miettiä kun nyt asia esiin tuotiin.

    Vielä yksi lisäkysymys jos kuluneisuutta mittailisin: Mikä on katsastuksessa rajana levyn kulumiselle? Prosenttimäärä uuden paksuudesta vai sama minimipaksuus kaikille?
     
  7. jarikoi

    jarikoi 2nd gear

    Autodatastahan noi minimi mitat löytyy jos ei ihan ikäloppu ole, voin tsekata jos kulkupelin tiedot ei oo kovin salaisia...
     
  8. artz

    artz Gearhead

    Kiitos linkistä!

    Ja heti perään että onpas pieni kulumavara, vain 2mm. Luulin että olisi enemmän varaa. Taitaa olla turha haaveilla sorvauksesta kun on tossa pieni pykälä jo. Ja näkyy saavan Saksasta 340 € levyt toimitettuna ympäri auton (vs. n. 250€/kpl marmorilta).
     
  9. artz

    artz Gearhead

    Kiitos tarjouksesta mutta löytyi jo tieto.
     
    Muokattu: 14.10.2019
  10. cdi

    cdi Double Gearhead

    Riippuu mikä on kokonaispaksuus Jos uutena < 10mm tai vähemmän ei kannata jos paksut tai jäähdytetyt sitten kannattaa. Jäähdytetyissä pitää katsoa että ne rivat ei ole levyjen välillä katkenneet.
    Sitten se pitää sorvata yhdellä kiinnitysotteella,ja se ei välttämättä kaikilla sorveilla onnistu. Toisekseen se levy väistää terää ja senvuoksi ajaa pienillä kierroksilla ja useaan kertaan....... Ja käytössä pitää sitten huomioida muutama asia.
     
  11. ursus2

    ursus2 Gearhead

    Jyväskylän suunnalta onnistuu jarrulevyjen/rumpujen sorvaus jos tarvetta,
    sorvaus ihan jarrulevysorvilla molemmat puolet yhtä aikaa, yv:llä voi kysellä.
     
    artz tykkää tästä.
  12. artz

    artz Gearhead

    https://www.bremboparts.com/europe/fi/catalogue/disc/09-A300-11

    Linkin mukaiset levyt edessä. Näkyy olevan piirustuksen mukaan 8.5mm paksuus uutena/puoli mutta on toki jäähdytetyt. Se 2mm kokonaiskulutusvara on varmaan syöty (en ole mitannut mutta uskoisin), eli kyllä menee hylkyyn nämä.
    Oikeastaan tilasinkin jo uuden setin palat&levyt ympäri auton kun oli tarjouksessa ja "vain" 680 € koko setti posteineen. Suomesta sama setti olisi ollut vähintään 3x kalliimpi.
     
    Muokattu: 15.10.2019
  13. cdi

    cdi Double Gearhead

    Mä olsin sorvannu nuo jos muuten ehyet. Siinä täytyy vain muistaa yksi asia kun palat on kuluneet puoleenväliin niin vanhoista paloista metallivaste männänpuolelle ettei pullahda ja murra/kiilaa.
     
  14. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    https://aeromotors.fi/kataloog/search/09A30011 takalevyt yleensä 20-30% halvemmat kuin eteen.
     
  15. artz

    artz Gearhead

    Jos on kerran vielä pelastettavissa, niin voi tarjota yv:llä noista jotain jos ketään kiinnostaa? Antamani linkin mukaiset etulevyt&palat joita mittailen sitten jos kukaan viestiä laittaa. (Hieman pienemmät akalevyt ei mene vielä vaihtoon.) Voi mennä kk tai pari ennen kuin vapautuu.

    Topautoosat.fi tilasin ja oli vielä muutaman € halvemmat ku tuolla.
     
  16. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Autodocjohdainnaisilta parane tilata mitään, siinä ihmettelemistä kun tulee stark levyt ja palat :D

    Kalliit on sitten palat ja takalevyt jos ne maksaa virossakin 500€ tohon päälle :odroll:
     
  17. musta pässi

    musta pässi Gearhead

    Ymmärtääkseni nämä on kaikki samaa firmaa. Joku oli kattonut että ullatus ullatus puhelinnumerokin asiakaspalveluun on sama. Ja noissa on just niitä henkilöitä töissä että ei ne mistään autonosista ymmärrä. Että jos on itelle epäselvää niin älä tilaa.

    http://www.autoihinvaraosat.fi/

    http://www.autodoc.fi/
    http://www.topvaraosat.fi/
    http://www.autonvaraosastore.fi/
    http://www.autonosat24.fi/
    http://www.autonvaraosat24.fi/
    http://www.topautoosat.fi/
    http://www.autonosatkauppa.fi/
    http://www.autonvaraosatpro.fi/
     
    Nikuzai tykkää tästä.
  18. cdi

    cdi Double Gearhead

    No ei sovi silmämääräisesti katsoen transiittiin.....sä teit ratkasun ostaa uudet ja minä jos olis ollt samassa tilanteessa olisin sorvannut.

    Juu tuolta samasta olen itsekkn tilannut tulee pikaseen varasto on malmössä. alkuperäisnumerolla olen pyrkinyt tarkastamaan ja vielä sätissä. Sitten kun ottaa maksutavaksi klarnan kerkee tavara tulla ennen kun maksu lankeaa on huomattavasti helpompi reklamoida jos ei tule sitä mitä tilaa. Mulla ei ongelmia ole ollut .......kuullut olen kyllä toisenlaistakin.
     
  19. f34

    f34 Double Gearhead

    Kyllä tuolta autonvaraosat/autodocista on tullut aina tilatut osat, mutta aina tullut saksasta ja kestänyt toimitus 2 viikkoa. Nykyään tilaan sparetolta, palvelee suomeksi ja tullut alta viikon.
    Kerran tilasin väärät jarrulevyt (oma moka). Laitoin emailin, niin laittoivat oikeat tulemaan ja pyysivät paketoimaan väärät. Seuraavana päivänä kuriiri haki väärät pois.
    Autodocista kun katsoo oem numerot, niillä löytää aina spareroltakin saman osan, vaikka rek.num haulla ei olisi löytänyt.
     

Kerro tästä muillekin!