juustohöylä merkkuri

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja Anonymous, 15.8.2003.

 1. Anonymous

  Anonymous Guest

  Kuulin tossa jokinaika sitten, et Kehä kolmosen läheisyydessä Juvamalmin liepeillä makasi vielä viime kesänä tollanen vehje. Oli kuulemma ollu liki niillä sijoillansa noin 10v. Ja sitä ennen näytillä Espoon Automuseossa??? Auto oli kai 4d sedan ja vuosimalli 64? Tai jotain sinnepäin. Kysymys kuuluukin: Eihän kukaan tietenkään satu tietämään missä auto nykyään on?
  M.K.
   
 2. Pasi Hovila

  Pasi Hovila 1st gear

  No mä hain ainakin omani 1966 Mercury park lane 4d sedan "juustohöyläni" Iittalasta motarin vierestä ladosta 2-3 viikkoa sitten. Auto seisonut siellä 23vuotta.Ehkä sama auto?
   
 3. Anonymous

  Anonymous Guest

  Ei taida olla sama auto kyseessä. Tää yksilö oli "ainoastaan" n. 10v. paikoillaan ja hiukan etelämpänä..

  Hienon latolöydön oot tehny Pasi. Muistaakseni tommonen '66 Park Lane oli joskus jossain Speden leffassa (Jussi pussi?). Tiedä vaik ois se sun auto...
  M.K.
   
 4. Anonymous

  Anonymous Guest

  löyty iittalasta tollanen peli.. mistääs päin se sieltä löyty on tullu ite sie aikanaa viettettyä paljon aikaa eikä tollasesta lato löydostä oo kuulunu mitää. mut joka tapauksessa onha se hienoo et et löysit tollasen pelin.iloisa rakentelu hetkiä
   
 5. coupedeville

  coupedeville Gearhead

  Sukulais miehellä on niitä Tuusulassa (isonkorventie) 2 kappaletta tallissa purettuna entisöitiä varten, toinen musta ja toinen valkoinen, vuosimalleja en muista mutta juustohöyliä ne ovat.
   
 6. Pasi Hovila

  Pasi Hovila 1st gear

  No se oli ihan motarin vieressä(N.100m) yhden talon pihassa olevassa ladossa joten on saanut olla rauhassa ja kauan. Sinne jäi vielä muistaakseni 194? Plymouth.Ostakaa joku se muuten taitaa mennä paaliin!!Kerron kyllä kuka sen sitten omistaa jos jota kuta kiinnostaa.Mikä sen spede elokuvan mörön rek.num. oli?Ehkä BFH-55?Voin yrittää laittaa kuvia siitä jos haluatte.
   
 7. Anonymous

  Anonymous Guest

  No niin. Se Speden leffan auton rek.no oli BM-3, tai jotain sinnepäin, ja väriltään auto oli musta. Ja jos coupedevillelle yhtäkkiä tulee sen sukulaismiehen autojen vuosmalli mieleen, ni ois kiva kuulla, ku itekkin asustelen samalla seudulla ja mulla on tommonen '64 Park Lane raato.
  M.K.
   
 8. Anonymous

  Anonymous Guest

  Vieläkö se Plymouth on jemmassa?
   
 9. Anonymous

  Anonymous Guest

  NIVALASSA OLI KANS JOSKUS 80 LUVULLA TOLLANEN MERCYRY JA MUSTA,MUISTAAKSENI KORKIAKOSKEN VELJEKSILLÄ
   
 10. pm

  pm 1st gear

  Joo. se Mercury on tosiaan hävinny sieltä hallin nurkalta. Olin töissä viereisessä huonekaluliikkeessä 2001 asti ja oli sillon jo kuulemma seissy sen 10 vuotta siinä samassa paikassa. Mercuryn omistaja oli ainakin silloin sen hallin omistaja(halli oli sillon huonekaluliikkeellä vuokralla), sen pystyin selvittämään sillon. Oli kuulemma ihan valmis myymään, kunhan hinnasta sovitaan! Puutteita en keksiny muuta kun keulamerkki, toki vuosien ulkona seisottaminen oli tehny tehtävänsä, sisusta komeesti homeessa, kumit löysänä ja vanteet vääntyneitä, ruostekukkaa puski helmoista ja lokareista ym. Tässä nämä mitä siitä tiedän, kerrothan lisätietoja auton nykytilasta ja olinpaikasta jahka selviää.
   
 11. pm

  pm 1st gear

  ....ja se Mercury on vm. '64 ja on 4d. Ja oli muuten sillon viereisellä tontilla '62??? avo Caddy, punainen ja muistaakseni mustalla rätillä, ovien puoleenväliin asti ruostereikiä täynnä alhaaltapäin. Tietääkö siitä kukaan mitään?
   
 12. makke

  makke 1st gear

  Kun täällä nyt on kerrottu noista muistakin "juustohöylä" Mercureista, niin lisään omat tietoni sekaan.

  80-luvun lopussa kaverillani Koski TL:ssä oli musta '62, muistaakseni Monterey. suomi auto ja huippukuntoinen vanhus.

  Sit Koski TL:ssä toinenkin, en nyt muista tarkkaan vuosimallia, mutta '60 tai alkua. Musta Park Lane joka ahti Karjalaien vanha edustusauto. Kaveri teki silloin koko runkoa uusiksi kun alkuperäinen oli loppumätä. En tiedä auton kohtalosta voi olla siellä edelleen tai sit kaveri on myynyt sen kun alkoi harrastaa Harlikoita.

  Sit tässä meidän Liedon Lazy Fireball's klubissa on yksi '63 Monterey joka seisoo kaverien tallilla Tarvasjoella. Ollut aikoinaan vihreä ja liikkunut turun suunnalla järkyttävän kokoisen Perkins diesel koneen voimin. konepeltiin oli jouduttu tekemään korotus jotta kone mahtui autoon.

  toivottavasti meni nuo mallinimet oikein, että en siis sekoittanut Montereytä ja Montclairia. En näet meinaa koskaan muistaa kumpi olikaan se malli jossa ei ole kallistettua takalasia.
   
 13. Fordhomo

  Fordhomo Gearhead

  Vuosimallia '62 ei saanut Breezeway'na eli juustohöylä (eikä myöskään '60).

  Breezeway tuli Mercuryyn '63, jolloin mitään muuta kattomallia ei ollut tarjolla, joten ko. vuonna sekä Montereyssa että Montclairissa oli "juustohöylä" katto. Juustohöylää jatkui aina vuoteen '66 (toivottavasti muistan oikein) asti. Vuosina '67 ja '68 Breezeway oli optio, mutta tällöin katto oli kallistettu jo normaaliksi, eli kyse oli enää vain alaslaskettavasta takalasista.
   
 14. Fordhomo

  Fordhomo Gearhead

  Niin apropoo, tulihan Mercuryllekin ns. puolivuosimalli eli 63½ fastback Marauder (muistan kun olen omistanut aikoinani sellaisen, just sen todistetusti Suomen ainoan, joka nykyään on MV:llä Mäntsälässä) eli '63 oli tarjolla muutakin kuin juustohöylää...

  Niin ja kaikkihan me tiedämme sitten sen että '64 eteenpäin sai ns. normaali kattoa että juustohöylää Mercuryihin. Vanhoissa Ford Freak-lehdissä on stooria noista Breezewaysta... että kaivelkaa sieltä esiin mikäli kaipaatte lisää faktaa.
   
 15. makke

  makke 1st gear

  Eli muistin siis totaalisesti väärin noiden Koski TL:ssä olleiden autojen vuosimallit. Anyway, juustohöyliä olivat/ovat kumpikin. Ja toinen oli kyllä varmasti se Karjalaisen entinen Park Lane, sillä jotain sentään muistan varmasti vaikka vuosimalleissa sekoilinkin. :wink:
   
 16. coupedeville

  coupedeville Gearhead

  Tuossa tallissa ne Mercuryt ovat ainakin olleet.

  [​IMG]

  No enpä nyt saanutkaan tuota kuvaa näkyviin.
  _________________
  You Can't Beat The Cubic Inches.  <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: coupedeville 2003-08-21 17:52 ]</font>
   
 17. Pasi Hovila

  Pasi Hovila 1st gear

  Kyllä se Plymouth taitaa vielä olla siellä.Mutta se on aika pahassa kunnossa pelleiltä,sisusta ihan siisti ja kone voi jopa toimia.Olisin laittanut kuvia mutta en oikeen osaa.
   
 18. pm

  pm 1st gear

  Siitä '64 Mercurysta vielä. Oli tummansininen valkoisella katolla, sisusta oli muistaakseni sininen (mitä nyt vihertävän homeen välistä näki). Kertokaahan nyt tietävät siitä, rupes ihan kiinnostamaan tosissaan taas kun tuli puheeksi :wink: Oli muuten kilvet kiinni vielä 2001. Otin sen rekkarin sillon ylös mutta tottakai se on hävinny johonkin. Oli poistettu rekisteristä noin v.93 eli oli seissy pari vuotta jo ennen rekisteristä poistoa. Onkohan tullut joku vika ja sen takia jääny seisomaan ja unohtumaan!!!!!
   
 19. Anonymous

  Anonymous Guest

  Itäkeskuksessa on parkkipaikalla kauan seisonu 1966 Mercury Park Lane "Breezeway". Tummansininen.
   
 20. Anonymous

  Anonymous Guest

  Keravalla kesällä talon pihassa seisoi musta -64 Mercury ("normaali katto")
   

Kerro tästä muillekin!