Kaapelit nippuun

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja buick8791, 22.3.2006.

  1. buick8791

    buick8791 1st gear

    Moi,

    mistä olette hankkineet auton sähkökaapeleiden niputukseen tarkoitettua muovista "kurkkuputkea", joka on halkaistu pituussuuntaansa? Mikä lie oikea nimi sille, en muista. Tarvikekaupoista en ole löytänyt tähän mennessä semmoista n. 10-12 mm halkaisijalla olevaa, isompaa kyllä.
     
  2. jankok

    jankok Gearhead

    Kysyppä k-raudasta/LVI-liikkeestä
     
  3. KajS

    KajS Gearhead

    Ja sitten Etola, jos sellainen löytyy lähistöltä. Myös maatalouskonekaupat ja metsäkonetarvikekaupat ovat potentiaalista kurkkuputken metsästysmaastoa.
     
  4. Fireball

    Fireball Gearhead

    Just ostin paikallisesta Osasetistä, oli mustaa ja montaa halkasijaakin tarjolla, hintaa kai euron metri. Noi LVI letkut on harmaita tai valkosia, yäksis
     
  5. buick8791

    buick8791 1st gear

    Moi,

    kiitos vastauksista! No hittolainen, en ole Osaset- ketjun liikkeistä tiedustellut, täytyy käydä siellä, kun on aika lähellä! Lähinnä US- autotarvikeliikkeistä olen kysynyt semmoista niistä ostanutkin, mutta tota pienempää - about 10-12 mm- kokoa tosiaan en ole löytänyt.

    Joo mustaa nimenomaan tarvisin ja jos mahdollista niin tumman harmaata pienen määrän(1 metri). Epäilen kyllä, että tuota tummanharmaata ei löydy, joten sitten vain mustaa ja ihan hyvä niin...

    Enpä ole kyllä älynnyt Etolasta enkä kone- ja LVI- liikkeistäkään kysellä, jotenpa pidetään nekin mielessä, mutta vaaleanharmaa tai valkoinen ei tosin oikein käy tuonne konesaliin...
     
  6. lake ender

    lake ender Gearhead

    Biltemasta ostin kiepin tota mustaa, olisko just jotain 10mm halkasijaltaan. Se on kyl umpinaista eli ei oo sivusta halkastu. Siinä kiepillä oli jotain 10m tms. eli riittää pariin autoonkin....
     
  7. jaketin

    jaketin Gearhead

    ikeasta löytyy mustaa ja valkoista, eikä ollut pahan hintaista edes, muistaakseni..
     
  8. buick8791

    buick8791 1st gear

    Moi,

    kiitokset, joo Bilteman nettiluettelossa oli semmoista. Täytyy käydä katsomassa, millaista se on. Toi oli mulle yllätys, että Ikeassakin! No, täytyy soitella eikä sinne ole minulle pitkä matkakaan. Löytyihän noita ostopaikkoja, kiitokset kaikille!
     
  9. Qjet

    Qjet 1st gear

    Taas kertaalleen : " Nippeli-Teppo" eli Tmi Teppo Suominen, Köyliö. Lienee tulevana lauantaina Teivon Swapissäkin myyntihommissa ? Tepolta löytyy noista pienistä koosta alkaen ja on autokäyttöön tarkoitettua tai ainakin siihen käytännössä sopivaksi todettua. Nuo huonekaluliikkeiden kauppaamat ei sitä välttämättä ole : liuottimien, öljyjen ja lämmön kesto on alhainen. Niitä kun ei koti-/sisäkäytössä ole tarvis sietää.
     
  10. buick8791

    buick8791 1st gear

    Moi,

    Kiitokset Qjet, hyvä vinkki; eipä tullut tämäkään vaihtoehto mieleen. En ehkä ehdi Tampereelle, mutta jos Teppo on olemassa American Car Showssa Pääsiäisenä, niin kyselen häneltä ja ostan tuota 10- millistä jemmaan häneltä, kun tuolla koolla ei ole kiire.

    Myös paikallinen Osaset kertoi puhelimessa tuommoista pientä kokoa löytyvän heiltä; 3-4 €/metri(puhelimitse). Vähän kovahko hinta, tosin tarve on vähäinen.
     
  11. ZYN-5

    ZYN-5 Gearhead

    tota...suosittelen sitten ostamaan ennemmin vaikka umpinaista jos vaan mahdollista.saa senkin osa paikoista halki.

    Ei pääse vesi sinne sisään niin helpolla. Vaikeampi laittaa kyllä mutta parempaa.
     
  12. buick8791

    buick8791 1st gear

    Moi,

    joo, näin varmaan on. Pidetään mielessä.
     
  13. Qjet

    Qjet 1st gear

    Umpinaiseen saa kyllä tungettua johtoja sisään silloin kun rakentaa kokonaista sarjaa irtaallaan, vedot eivät ole pitkiä tai putkessa on tilaa käyttää vetojousta, mutta muuten yhdenkin johdon lisääminen tuottaa tuskaa. Halkaistussa putkessa on sekin etu :Jos sinne jostain syystä pääsee nestettä sisään, niin jostakin se valuu uloskin. Umpinaiseen kun päädystä lirahtaa neste sisään ( esim. painepesurilla pesu ) , niin on tosiaan tiivis... väärällä puolella. Sitten tuo umpinaisen halkaiseminen: Joitakin malleja on sattunut eteen, jotka halkaisun jälkeen menettää muotonsa ja eivät pidä johtoja sisällään tai muutoin eivät tue toivomusta siististä lopputuloksesta.
     
  14. ZYN-5

    ZYN-5 Gearhead

    en tarkkoittanut sillä umpinaisenhalkaisulla sitä että se pitäisi halkaista koko matkalta vaan jos esim pitää jotkin johdot saada jo matkalla lähtemään erisuuntaan. Tällöin pitänee tehdä lovi.

    Ja vesi ei sinne sisään varmasti mene kunhan ne päät tukkii. ja muut mahdolliset raot.

    Ja siitä lovimallista se ylimääräinen vesi saattaa jostain päästäkkin ulos mutta johtojen väliin jää kuitenkin se kosteus vaikuttamaan. Ja se ei tee hyvää johdoille.

    Sen olen ihan ammatin puolestakin päässyt toteamaan.
    Eli eipä tarvi kauaakaan vesien lillua johtojen kanssa niin ei hyvää seuraa, saati jos joutuu tekemään liitoksia sinne putkien sekaan.

    Ja johtojen lisäily on kyllä tuskaa mutta harvoin kun on johto sarjaa tekemässä niin kukaan ostaa sitä suojaputkea niin isoa että sinne jälkeenpäin saisi lisäiltyä johtoja. Yleensä kun ostetaan niin ostetaan just nafti sille johtomäärälle.
    Eli jos on epävarma siitä haluaako jälkeenpäin lisäillä johtoja niin ostaa isompaa putkea. Ja toisekseen saahan näitä ihan muutamalle johdollekkin tarkoitettua pieni reikästä putkea.

    Mutta laittakoon kukakin mitä tahtoo, oli vain vinkki.
     
  15. RumaJussi

    RumaJussi Gearhead

    Onko kellekään tullut vastaan moistä "suojakuoriputkiletkua" :lol: punaisena versiona. Sellaiselle olis käyttöä meikäläsellä.
     
  16. Lerssi

    Lerssi Gearhead

    noin 30 mm löytyy lvi liikkeistä. se on kyllä hieman oranssiin vivahtavaa.
     
  17. Gyrus

    Gyrus Gearhead

  18. SportVan-75

    SportVan-75 3rd gear

    Johtonipun suojus

    Jos hyvä tuuri käy löytyy lähes punaisena, itse olen käyttänyt sitä sinistä (kylmävesi) suojaputkea, Värisävyt vaihtelee todella paljon, ilmeisesti sävy ei ole LVI-hommissa kovin oleellinen, kunhan punainen erottuu sinisestä.
    Kurttuputken OD n 35mm ja ID n.25mm.

    Kantapään kautta opin että umpinaiseen putkeen pitää tehdä ALIMPAAN KOHTAAN VEDENPOISTOREIKÄ !!! Ensimmäisen kesän kuljetin vettä putkessa ennenkuin huomasin asian...
     
  19. webcaddy

    webcaddy 1st gear

    Nippeleitä löytyy Tepolta nykyään jopa omilta kotisivulta sen lisäksi että niitä on myynnissä huuto.net:ssä. 8)

    http://hmr.bittikeskus.com/nippelit/

    Itse ostin aikoinaan valmiiksi halkaistut haitariputket autosähköliikkeistä.
    Olivat tyyriitä, mutta elämä on. Viimeisimmät ostettu Tepolta.

    Näihin haitariletkuihin löytyy erilaisia haaroja ja läpivientejä.

    Haitariputkea löytyy useita eri värejäkin.

    http://www.cableorganizer.com/wire-loom/

    Jotta Google osaisi etsiä paremmin, hakusanaksi: "Wire loom" Harness jne.. :wink:

    Kotimaisten vauhtiliikkeidenkin tiskiltä kannatta tuotteita kysellä.

    T: AJ.
     

Kerro tästä muillekin!