Käsijarruvaijeri jumissa

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Jarrut ja jousitus.', aloittaja bbford, 2.4.2010.

  1. bbford

    bbford Gearhead

    Milläs tollanen olis hyvä saada elvytettyä? Ei viittis kovin rajusti koittaa vetää ettei poikki mene. Irti koko hoito ja johonkin litkuun makaan 2 viikoksi vai?
    En löydä uutta autooni joten toi olis pakko saada liikkumaan.
     
  2. VANIKKA 62

    VANIKKA 62 1st gear

    Jos irti otat ni paa johonkin roikkumaan ja tee yläpäähän teipistä tms. suppilo josta pistät CCR tai muuta ronkkenrollia valumaan alaspäin ja välillä nitkutat ulkokuorta että valuisi paremmin ja samalla herkistyisi.
     
  3. moottorinlohko

    moottorinlohko Gearhead

    upota öljyyn
     
  4. ristokakko

    ristokakko 1st gear

    joo öljyyn likoomaan .joskus olen pikku liedellä "keitellyt"Isossa kattilassa moottoriöljyssä en muista oliko se cortinan vai oliko hiacen vaijeria kuorineen yön yli tehostaakseni vaikutusta.Jäi epäselväksi auttoiko keittäminen,mutta aamulla vaijeri liikkui kuoressaan.Olisi varmaan liikkunut ilman keittämistäkin :D
     
  5. Cheyenne

    Cheyenne 1st gear

    Tavallista moottoriöljyä parempi vaihtoehto liotukseen on polttoöljy. Menee paljon pienempiin huokosiin.
     
  6. WBBC

    WBBC Double Gearhead

    Ensin liotus polttoöljyssä, sen jälkeen hinkkaat vaijeria kuoressa jolloin lika valuu pois. Lopuksi öljyät sen.

    Toivottavasti vaijerista ei ole säikeitä poikki, sillä siinätapauksessa ei hommasta ole hyötyä.
     
  7. mikähelvetinkat

    mikähelvetinkat 1st gear

    .

    leikkaan yleensä minigrip-pussin kulmasta pienen palan pois ja työnnän vaijerin kulmasta lävitse ja taiteilen pussista suppilon, jonka juuren tiivistän vaijerin kuoren ympärille ulkoapäin teipillä. suppilosta liemi valuu vaijerin ja kuoren väliin painovoiman vaikutuksesta. liemenä olen käyttänyt vähän kaikenlaisia. lukkosula/öljy on toiminut hyvin, crc ja wd-40 samoin. kun vaijeri on puhdas ja liikkuu hyvin olen suihkuttanut sisälle synteettisen vaseliinin tai synteettisen ketjurasvan, joka on aluksi juoksevaa, mutta muuttuu pienen ajan kuluttua "vaseliiniksi" tai tahmaisemmaksi rasvaksi.
     

Kerro tästä muillekin!