käynnistysmoottori ehkäisi ranteen murtumia

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja tampio, 26.8.2005.

 1. tampio

  tampio 1st gear

  1900-luvun alussa auton käynnistäminen ei ollut vaaratonta puuhaa.Käynnistyskampi aiheutti usein etenkin rannemurtumia.General Motors-yhtiön Cadillac-osaston johtaja Henry Leland oli hyvin perillä ongelmasta:Yksi hänen ystävistäänsai pillastuneesta kammesta iskun kasvoihin ja kuoli leukamurtumasta seuranneisiin komplikaatioihin.Kun Leland kuuli Charles Ketteringin kassakoneisiin kehittämästä pienestä tehokkaasta sähkömoottorista,hän kiinnostui oitis.Siihen saakka oli oletettu,että käynnistysmoottorin oli oltava lähes yhtä suuri kuin polttomoottori.Kettering taas uskoi,että moottorin käynnistys edellytti vain lyhyttä energiapurkausta,ja kehitti ideaa.1912 kaikkiin Cadillaceihin asennettiinkin jo Ketteringin ideoima sähkökäynnistysjärjestelmä.


  tossa oli tieteen kuvalehdestä juttu!eli nyt jos on ongelmia startin kanssa,niin voi miettiä,että oli ennen varmasti vaikeempaa :eek:
   
 2. Kimmeli

  Kimmeli Gearhead

  Nimimerkillä kokemusta on, -24'C ja Zili :odroll:
   

Kerro tästä muillekin!