Karvateippi

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Kori', aloittaja Rautamäki, 27.3.2020.

  1. Rautamäki

    Rautamäki 3rd gear

    Suksen pohjaan sopivaa karvateippiä löytyisi, mutta nyt olisi tarve sellaiselle millä voi korjata sivuikkunan karvauralistaa. Onko tietoa saako jostain ostaa? Corvairin takasivuikkunassa on sen verran erikoisen mallinen lista, ettei edes kyseiseen malliin erikoistuneelta toimittajalta näköjään löydy uutta sopivaa. Ei tarvisi kuin yhden 40 cm pitkän listan toiseen sivuun saada pehmikettä. Nippeli-Tepon ja Korja-Kumin tarjonta tsekattu.
     
  2. -tl-

    -tl- Gearhead

  3. Rautamäki

    Rautamäki 3rd gear

    Tuohan saattaisi toimia. Tarvittava leveys olisi n. 7-8 mm, saksimalla saanee sopivan. Paksuus kolmisen milliä.

    Täytyy vielä tutkia saisiko väärän mallisen listan teurastettua niin että siitä saisi tarvittavaan materiaalin.
     
  4. f34

    f34 Double Gearhead

    Mulla on kanssa työn alla noi listat.
    Hommasin jo tuota karvateippiä.
    Jää hiukan ohueksi.
    Meinasin korottaa 2-puoleisella mustalla 2mm vaahtoteipillä.
    Tein jo testiä yhteen ja näyttäisi olevan ok.
     
  5. Weijari

    Weijari Gearhead

    Semmosta vinkkiä, että jos se lista, johon toi velcron karvapuoli on tulossa, on kaareva, niin se teippi kannatta leikata kans kaarevaksi. Tai sitten tekee useammasta palasta. Tämä vaikka sen teipin siihen aika siististi saakin taivutettua. Teippi alkaa ajan mittaan kupruilla irti vaikka olis hyväkin liima. Se Vecron pohjakangas on sen verran jäykkää ja oma liima huonoa, että irtoaa siitä omasta liimastaan.
     
  6. moottorinlohko

    moottorinlohko Gearhead

    http://www.metrommp.com/index.cfm?f...EVROLET&search_model=CORVAIR&search_submodel=
    täältä voisi löytyä jos ei corvairin alta niin käytetty varmaan jossain muussakin
     
  7. Rautamäki

    Rautamäki 3rd gear

    Kiitos vinkeistä. Sain nyljettyä vääränmallisesta listasta karvateipin irti ja se oli ihan passeli vanhaan listaan. Joka on malliltaan vähän kuin liukuovikisko, takasivuikkuna keikahtaa alas veivatessa niin että ainoastaan lasin etu-yläkulma pysyy urassa. Lasin kulmassa on muovinappula joka pitää sen kiskossa.

    Aiheeseen liittyen, onko muissakin 60-luvun jenkeissä yhtä onnettomat ikkunaviltit (window felt)? Siis ne oven yläreunassa olevat listat jota vasten veivi-ikkuna kulkee veivatessa. Corvairin lista on mallia peltiliuska ja karva sisäpuolella. Ei mitään kumitiivistettä joka tiivistäisi listan lasia ja ovipeltiä vasten. Vesi pääsee ihan vapaasti valumaan oven sisään, kuten myös takasivuikkunan kohdalla helmakoteloon. Oon tässä pähkäillyt että jos vaikka jollain massalla tiivistäisi listan ja pellin välisen raon. Karva ehkä vähän jarruttaa veden virtausta lasin ja listan välistä.
     
    Muokattu: 31.3.2020
  8. rane58

    rane58 Double Gearhead

    Kumilista lasin ulkopuolella ja sitä "karva" listaa sisäpuolella ja ovien/pokien pystyurissa... ;)
    Kai tuo yhdistelmä estää sivulasien räminän osittain auki ollessaan.... o_O
    Ovien sisällä kiskot ovat väljät, ettei "ahdista" lasien nostoa ja laskua... :p
    -Tutkailin noista omista aikoinaan... :D
    Vai muistanko taas ihan väärin... :oops:
     

Kerro tästä muillekin!