Kasari capricen jarruvalo ja vilkut ei toimi?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja Temppis, 17.8.2020.

 1. Temppis

  Temppis 2nd gear

  Nyt tuli ihmeellinen vika! Eli jarruvalot ei toimi ja vasen vilkku palaa taukoamatta, myös vilkun valo palaa kojetaulus taukoamatta kun laittaa valot päälle. Vilkut toimii ainoastaan kun ottaa valot pois päältä ajossa. Jarruvalot ei toimi ollenkaan.

  Vilkkureleen vaihdoin, ei vaikutusta. Vasen vilkku loistaa kun laittaa valot päälle vaikka otan koko releen irti ?? Onko jossakin vielä joku sulake tai rele?
   
 2. PMJ

  PMJ Gearhead

  Voisko olla maa vika? Mulla oli vastaavat oireet ja ongelmana oli maadoitusongelma.
   
  viikinki75 tykkää tästä.
 3. Temppis

  Temppis 2nd gear

  Mihin siis lisäsit sitä maadoitusta?
   
 4. hantta

  hantta Double Gearhead

  Luultavasti maavika, kokeile vaikka maadoittaa takalyhtyä johdonpätkällä.
   
  maverick999 ja viikinki75 tykkäävät tästä.
 5. INVICTA

  INVICTA 3rd gear

  se maavika voi olla myös etuvuvilkku/parkki kannoissa
   
  hantta tykkää tästä.
 6. hantta

  hantta Double Gearhead

  Kyllä, mutta takalyhdyn maavian tarkistamiseen menee puoli minuuttia ;)
   
 7. hantta

  hantta Double Gearhead

  Ja eräs juttu, joka saa kerta toisensa jälkeen vilkut sekoamaan, on olevassaoleva tai purettu peräkärryn pistoke, ja se, mitä sen takia on kojelaudan alla hääräilty ;)
   
 8. Temppis

  Temppis 2nd gear

  Ja mielestänne myös jarruvalojen puuttuminen voisi liittyä maa vikaan?
   
 9. viikinki75

  viikinki75 Double Gearhead

  Ääni tälle.
  Mulla yhessä vanissa aikoinaan oli onneksi vain takalyhdyn maa huono, eikä tarvinnut, kun vähän ruuvaria kääntää, niin rupesi toimimaan. Toki putsasin sitten samalla, mutta pienestä oli kiinni.
  Nykyisessä seisonnassa olevassa vanissa huomasin myös, ettei vilkut ja takavalot toimi, kun viimeksi käyttelin ja siirtelin.
  Sitä en edes tutkinut, kun ei niin ajankohtainen ollut.
   
 10. maverick999

  maverick999 Gearhead

  Joo maavialle vaikuttaa vahvasti. Meikän Capricessa oli mittariston piirilevyssä vain suurennuslasilla näkyvä halkeama piirissä ja maadotti jotain väärää kautta. Tuloksena vilkkuindokaattorit paloi mittaristossa koko ajan ynnä muuta jännää. Eli polttimon pohja olis veikkaus. Jos vilkku maadottaa suoraan, niin se palaa koko ajan, ja todnäk normi takavalo jarruvaloineen ei? Enpä oo sähkömi... henkilö mutta näin luulisin.
   
  Muokattu: 17.8.2020
 11. Lerssi

  Lerssi Gearhead

  Jos stw niin vara renkaan vieres on maadutus piste joka monesti huonona.
   
 12. Temppis

  Temppis 2nd gear

  Elikkäs.. nykääsin takalamput irti ja etu vilkkuja. Sulattelin miinuksia ja maadoittelin niitä. Ei vaikutusta.

  Mun mielestä tämä vaikuttaa siltä että siellä on jossain ajovalojen + johto ja vilkkujen + yhdessä kun vilkut kuitenkin toimii jotenkuten kun ei napsauta ajovaloja päälle. Vilkut toimii oikealle normisti ja vasemmalle kun laittaa niin vilkkuu myös oikeakin himmeästi. Kun napsauttaa valot päälle syttyy myös vasemman puolen kaikki vilkut kirkkaana.

  Itsellä heräsi tämän vilkku vian ilmetessä ensimmäisenä ajatuksena että vilkkuviiksi voisi olla saanut vähän kipeää kun lapsi on autossa leikkinyt ja vähän rajusti kiskonut kaikkia vipuja, auto on kuitenkin seisonut koko kesän ja vappuna vielä toimi. Ilmeisesti jarruvalot ja vilkut kuitenkin aika käsikädessä kulkee vilkunviikseen ja taakse.

  Auttakaa.
   
 13. Dunlop

  Dunlop Gearhead

  Hätävilkkunappi! Rattiputkesta taitaa löytyy, sitä herkistelty?
   
 14. Temppis

  Temppis 2nd gear

  Oon painellu ei oikeen toimi vissiin
   
 15. Temppis

  Temppis 2nd gear

  Otin ratin irti tutkin tuota rattiputken sisältöä. Unohdin miten mekaaninen laitos tämä on,otin hätävilkkujen nappulan pois. Ei vaikutusta. Kaikki tuntuu olevan vilkkujen mekanismissa ok?
  Seuraavaksi varmaan uusia polttimoita säkillinen ja ruveta vaihteleen?
   
 16. hantta

  hantta Double Gearhead

  Jokaisessa omistamassani Amerikkalaisessa, joissa on ollut vilkkuongelmaa, on syyllinen ollut jotenkin takavalon maadoitus, jopa aika epäloogisestikin. On tuota myös Eurokinnereissä, Mersun pakussa syttyi jarrua painaessa vilkun merkkivalo ja toinen etuvilkku, syy toisen takalyhdyn maadoitus. Poikkeuksena -66 Monaco, jossa hapettuma liittimessä kuskinpuolen kynnyslistan alla kulkevassa takavalojohtosarjassa.
   
 17. Temppis

  Temppis 2nd gear

  Otin nyt vielä yleismittarin esiin. Vasempaan etukulman sivuvilkkuun tulee 12v MOLEMPIIN johtoihin.. poltti sulakkeen ku annoin sille maata. Siinä ei ookkaa koko aikana palanut kumpikaan lamppu.
  Takavaloista kahteen tulee myös maa johtoon 12v?!
   
 18. hantta

  hantta Double Gearhead

  Uudistan kysymykseni, onko, tai onko ollut vetokoukku?
   
 19. Temppis

  Temppis 2nd gear

  On vetokoukku.
   
 20. hantta

  hantta Double Gearhead

  Toimiiko pistokkeessa kaikki oikein, lämpiääkö pistoke, kun valot ovat päällä?
   

Kerro tästä muillekin!