Katkaisijan kehys tekstillä, mistä?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja KiRu, 24.1.2013.

  1. KiRu

    KiRu Gearhead

    niin.. katkaisijan ympärille olisi kiva saada kehys, siis ohut metallilaatta johon olisi kaiverrettu (painettu?) tekstiä..

    Onko ideoita missä tuollaisen/tuollaisia teettäisi?
    kultasepällä tietty voisi johonkin hopealätkään kaiverruttaa mut se on ehkä vähän jo liikaa :eek: Alumiini/ruostumaton lätkä riittäis.. ehhh.. joku vesileikkuri-laaseri-CNC tyylinen ratkaisu on ehkä liian rahamiesten hommia? kun tuskin tällaisia pikkuhommia ketään jaksaa tehdä sellaisessa pajassa jossa on riittävät välineet
     
  2. Tumi

    Tumi 3rd gear

    Joskus ostin kultasepän loppuunmyynnistä parilla kympillä pokaalit, joihin tuli kaiverrus mukaan. Siis pokaalin jalustaan oli liimattu metallinen lätkä johon tekstit oli kaiverrettu. Eli kultasepänliikettä suosittelisin, kai sieltä saa pelkän kaiverretun lätkän ja varmaan koko ym. vaihtoehtojakin on. Tai jos fontti ei ole hyvä niin teettää lätkään tarrafirmassa sellaisen teipin kun haluaa.
     
  3. 400 cid

    400 cid Gearhead

  4. maxvo2

    maxvo2 Double Gearhead

    Kelloseppä / kultaseppä kaivertaa ja tekee sulle haluamasi laatat. Ja vähän kun kyselet eri firmoilta niin hintakaan tuskin päätä huimaa.
     
  5. E.B.Ford

    E.B.Ford 2nd gear

  6. toyopet

    toyopet Double Gearhead

    Joillain suutareilla, lukkosepillä yms. on niitä kaiverruskoneita, millä onnistuu.
    Niitä materiaalivaihtoehtoja on aika paljon, sellaiseen monikerrosmuoviin tms.
    Myös laserkaivertimia löytyy aika monesta paikasta, niillä saa metalliinkin.

    Ei tarvitse välttämättä kultasepälle mennä.

    Vaimoni oli muutama vuosi sitten täällä Laukaassa työnohjaajana vattipajalla eli työttömiä yritettiin vähän saada hommiin mukaan. Siellä on tarrapaja, josta löytyy perinteinen jyrsinkaiverrin ja myös laser-kaiverrin sekä tarratulostin/-leikkuri.
    Kuvan perusteella saa tehtyä limimain mitä haluaa ja tosiaan muoviin, metalliin tai puuhun.
     
  7. KiRu

    KiRu Gearhead

    kiitos kiitos! tossa on jo ideoita ja paikkoja josta lähteä kyselemään.
    (toi messinkilevyyn hapotus oli kyllä hieno systeemi, ja ainakin heillä tulos oli hieno, tuollainen tarttis tehdä itekin - mut voi olla että enskertalaiselta hukkuu hiukka enemmän aikaa kunnes saa asiallista jälkeä..)
     
  8. renttu81

    renttu81 Gearhead

Kerro tästä muillekin!