Katsastuksen hinta.

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja caminoss, 9.12.2007.

  1. duramax03

    duramax03 1st gear

    Kaveri vei auton katsastukseen, korjauskehoitus käsijarrun tehosta ja hylkäys vaidekaavion puuttumisen vuoksi, maksua meni tietty normaali setti. ( katsastusmies ei löytänyt calibrasta pakkia, ja asiakas joutui kertomaan mistä löytyy, heikohko itsetunto ollee syy hylkäykseen)
    uusintakatsastukseen oli vaihdettu alkuperäinen ooppelin vaihdekepin nuppi, jarruosia odoteltiin vielä, nupin osin hyväksyttiin auto, mutta nyt tuli hylkäys siitä korjauskehoituksena olleesta käsijarrusta. Tällä systeemillä A-katsastuksen konttori sai kerättyä yhden katsastismaksun ja pari uusintaa.
     
  2. 660

    660 1st gear

    eräällä pienellä katsastuskonttorilla itäsuomessa kaveri hylättiin rengaspaineiden takia :eek:
     
  3. malonari

    malonari 1st gear

    Ei helvata ! Vaihdekaavio hukassa ja rengaspaineet väärät :rotfl: :poff:
    Tosi ammatti taitoa , ensin ryöstetään ja sitten vielä vittuillaan päälle .

    Mun omppu jää taas perinteisesti pohjastaan autonosturiin kiinni ja nähtäväksi jää minkä ehjän nivelen joudun sen takia taas vaihtaan :mad:

    Minkähän takii aina konttorilla käynnin jälkeisenä aamuna on helvetillinen
    olo ja paha maku suussa ja lompakko tyhjä...on se kallista , kaikkineen
    kuluineen :odroll:
     
  4. freetime-cruiser

    freetime-cruiser Double Gearhead

    Hmm.... A-Katsastus Lappeenranta: vakuutusyhtiön lunastaman auton uudelleen rekisteröinti katsastuksineen, 249euroa :eek:
    Oli varattu aika tänään, mutta meinasin tippua penkiltä kun kuulin hinnan... Soitin sitten K1:een, vastaava homma heillä 110e. Arvatkaapa kummalla asemalla kävin?

    A-karsastuksen tiloihin en kyllä astu enää jalallani ellei vähintäänkin kirveellä uhata :mad:
     
  5. Putte

    Putte 1st gear

    Monilla paikkakunnilla ei ole vaihtoehtoja on A-katsastus ja sitten on sen tytäryhtiö, jolla ei sitten kaikki palvelut onnistukaan, kuten esimerkiksi tilapäinen liikennekäytöstäpoisto. Aika paljon on näennäiskilpailua tällä alalla.
     
  6. RAL9005

    RAL9005 Gearhead

    Jotain tossa A-Katsastuksessa on vialla, minullakin on samankaltaisia kokemuksia. Rahastetaan ihan turhasta ja vaikka valittaa jo asemalla ja vielä jälkeen päin johtajalle asiattomasta katsastuksesta, niin ei auta.

    Aseman johtaja kertoi, että katsastuksen tehneen henkilön päätös on viimeinen. Sitä ei voi muuttaa kuin tekemällä valituksen AKE:n kautta. Mielestäni varsin typerää.
     
  7. Luksu

    Luksu 2nd gear

    No perkuleskes kun kävin tuossa männäviikolla hakeen tohon ränneliin leiman ja muuten män läpi paitsi sen kolmion ol joku hörhö varmaan syöny sieltä autosta(eikös ne missä on kolmio laatikossa niin sotke pään jos liikaa syö) ja ei ole koskaan edes katsottu saati kysytty moista, no lisäks oli liian kirkkaat lisävalot noukalla niin setä tuumas et haje komio ja hukkaa valot samalla.Mie losautin valot talliin ja tempasin toisesta kolmion matkaan samoin tein, oli männy 25min. siitä kun lähdin sen kontuurin kulmilta pois ja ajoin sen käkättimen siihen niin jotta keula näkyy sisälle ja kolmion otin kainaloon tiskille.Jumkauta se löi leiman lappuun ja tyttö siitä vierestä tuumas et 17 euroo maksaa jälkitarkastus.Hölmönä katoin kun lompakkoa kaivoin ja tuumasin et ennen sai jälkitarkastuksen samana päivänä ilmasin, late tuumas tiskin takaa et ennen oli ennen... Oliko näin vai miten, kerran joskus 10v. sitten mielestäni sain ilmasin käydä näyttää et jarrulevyt on vaihdettu.
    Ja eikä se sitä leimaa lyöny siihen otteeseen, vaan sehän rinttas sellasen samakon värisen uuden...
    Illalla silläkin katiskalla oli valot nokalla ja uus omistaja... Mulla hilloo...
     
  8. duramax03

    duramax03 1st gear

    Juttelin tutun ukon kanssa jaka seuraa kohtuu läheltä noita pakokaasu/tietokonetestereitä, uusistahan autoistahan otetaan jotain tietokonejuttuja ulos katsastukseen. Rahoituslaitoshan vaatii laskelmat esim lainaan jos tälläinen "kallis" laite ostetaan...........harkintaan kuulemma menisi jos itse pitäisi valita kumman ottaisi, nykyaikaisen testauslaitteen vai suomen pankin kakskymppisten painokoneen, tuotto kummassakin on kuulemma suurin piirtein sama
     
  9. rt68

    rt68 1st gear

    Noin niinkuin kansantaloudellisesti ajatellen järkevintä olisikin ajaa katsastamattomalla ajoneuvolla sillä kiinnijäämisriski on olematon kun suunnilleen kaikki poliisit ainakin täällä "vennäällä" on herättelemässä moottoritiellä nukkuvia ryssäläisiä rekkakuskeja, jotka erään lehtikirjoituksen mukaan "on niin väsyneitä että poliisin pitää käydä nykimässä hereille ja toiset kyllästyvät jonottamiseen ja rupeavat juomaan viinaa." Eikös muuten Suomen tieliikennelaissa ole jotakin mainintaa väsyneenä tai humalassa ajosta?
    Niin ja jos vaikka sattuisikin jäämään kiinni katsastamattomalla ajoneuvolla ajosta niin jäisihän sekin raha Suomeen toisin kuin nuo katsastuksessa ryöstetyt rahat. Kilvettömällä autolla ajossa on vielä sekin pointti ettei tarvitse niin tarkkaan noudattaa noita peltipoliisien vahtimia nopeusrajoituksia :rotfl:
     
  10. B.B.Chevy

    B.B.Chevy Double Gearhead

    Tulikin mieleen oiva ajatus että jos tekiskin kerrankin niinpäin että varastais jostain ryssäläisestä autosta kilvet ja laittais omaan käyttökotteroon niin sitähän tosiaan vois hyvinkin ajella ilman käyttömaksuja tai leimoja jne. ja varmaan vähän siiderissäkin ilman sen kummempia seuraamuksia. Pysäytettäessä näyttäis vaan vähän hölmölle ja polottais jotain paruskhia :rotfl:
     
  11. Bandicoot

    Bandicoot Gearhead

    veli haki paikkaa hiljattain katsatusmiehen toimeen ja palkkaa kuukaudessa 1700e+bonos jokaisesta katsastuksesta 50snt.

    Talonmiehen toimeen hakiessa palkkana oli tarjottu 2060e kk.

    Lähtöpalkkaa ajatellen katsastuksessa palkkaus on pieni verraten koulutusta joka pitää olla tkn tai ins kun taas talkkarin hommaan käy kätevä käsistään ilman isompia koulututkintoja.

    toisessa topicissa mainitsin suomen A-kats johtajien (4kpl) ansiotulojen olleen lähes 5000000 e vuodessa ja pääomatuloja samanverran.
    Se paljonko osakkeen omistajien vuotuinen tuotto odotus on en tiedä,omistajathan ovat pääasiassa englanissa.
     
  12. Belvedereman

    Belvedereman 1st gear

    Yllättävän vähän mun mielestä tuo palkka katsastusmiehelle. Ainakin siihen verrattuna mitä olen luullut niiden ansaitsevan kun perustelevat korkeita katsastushintoja kohoavilla palkkakustannuksilla ja että henkilökuntaa on vaikea saada niin sitä pitää houkutella korkealla palkalla.
     
  13. freetime-cruiser

    freetime-cruiser Double Gearhead

    Mahtavalta kuulostaa kyllä toi katastusmiehen palkkatarjous :eek:
    Nimim. 2010 insinööriksi valmistuva :mad:
     
  14. Joe Hunt

    Joe Hunt Double Gearhead

    Jep! Ei ehkä inssin tarvitse/kannata tuollaisia duuneja edes harkita;pikkuisen ylikoulutuksen makua ko.työhön!No,ehkä tuo "palkka"kertoo sen jo....
     
  15. Jimi

    Jimi Gearhead

    Meilläpäin tuo olis sujunu 70e ja siihen 10e tai 20e päästöt :D eli 80e-90e
     
  16. Mikhauta

    Mikhauta 1st gear

    Seinäjoella Lännen autokatsastuksessa normaali henkilöauton katsastus päästömittauksen kera 43€.
     
  17. B.B.Chevy

    B.B.Chevy Double Gearhead

    Toi 1700 vaikuttaa kyllä melkosen alhaiselle jotta vois olla noin vähän katsastusmiehen palkaks mut vielä ihmeellisemmälle vaikuttaa toi reilu 2000 talkkarille jotka kaikkien eri jutuissa esiteltyjen selvitysten mukaan on siellä palkkahaitarin alapäässä :odroll:
    Tollasella palkallahan sitä vois lähteäkin talkkariks kun töiden stressaavuus putoais varmasti paljon enemmän mitä palkka laskis nykyisestä :wink:
     
  18. Galaxie500

    Galaxie500 Gearhead

    Pikkusen taitaa olla alakanttiin joo toi 1700 katsastusmiehen palkaksi. Muistelisin että alkupalkka ennen kuin on edes niitä katsastus oikeuksia saattais olla jotain tota luokkaa. Oikeampia lukemia vois olla 2200-3000 riippuen toimenkuvasta ja hommista ja siihen sitten bonukset tehdyistä katsastuksista päälle
     
  19. Bandicoot

    Bandicoot Gearhead

    Kyllä veli näin tarinoi ja hän asuu vieläpä siuntiossa joten luulisi sielläkin palkkojen olevan hyvät ja asiasta ei ole aikaa kuin pariviikkoa.
    Kohavat kustannukset ei ole koskaan selitettävissä duunareitten palkoilla vaan kohoavat kustannukset tulee turhista kulueristä eli suurista johtaja määristä ym laatutoiminta henkilöistä yrityksissä ja osinkoa janoavien omistajien toimesta.
    Ensin kulutaja hintoihin lasketaan tavan työläisenpalkka ja siihen esim toimistotarvikkeet asiakkaille tarjottavat kahvit+pullat yrityksen työkalut sähkö ja sitten+300% päälle osinkotuotto.

    Siinäkään ei ole mitään väärää jotta sijoitukselle tulee korkoa niin pitää ollakin mutta nämä hinnat alkaa mennä täysin yli normaalin toiminnan ja kuluttaja moraalin eli laillista ROSVOUSTA.
     
  20. cutlass cruiser

    cutlass cruiser Double Gearhead

    Voi olla että jossakin on alkupalkka ton 1700, ja taas tossa 2200 taitaa olla muutama satanen "stadin" lisää, eli kyllä ne alkupalkat alle 2000 on ainaki syrjäseuduilla.
     

Kerro tästä muillekin!