Kattokaas tätä! (eduskunnassa jotain tolkkuako?)

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja emil knievel, 13.10.2017.

  1. Ratrod34

    Ratrod34 Gearhead

    Mut voisko sopuratkaisu tähän olla et yli 30v autot pääsis suoraan harrasterekisteriin ja sit jos on alle 30v niin vaatimuksena olis kyseisen laitteen harvinaisuus suomessa eli niitä sais löytyä rekisteristä max vaikka 100 kpl tää nyt on ihan hatusta vedetty luku vois olla jotain muutakin määrää ?
     
    rane58 tykkää tästä.
  2. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead


    Tai se vapaaahtoinen mokkula josta katotaan aiemmin esittämäni kilsat joiden alla on harraste ja sitten normaaleille maksuille nousevana ei pomppaavana
     
  3. Rockmaple

    Rockmaple Gearhead

    Kyllä yleisesti esiintyvää automalliakin tulee voida harrastaa samoin eduin(?) kuin harvinaisempiakin.

    En näe muuta ratkaisua ongelmaan kuin sen, että harrasteajoneuvon käyttö on niin rajoitettua ettei sellainen käy käyttöautoksi.
     
    cutlass cruiser ja rane58 tykkäävät tästä.
  4. pantera

    pantera Double Gearhead

    Höpöhöpö.
    Ikärasistit haluaa omalehmäojassa että joku naurettava ikäraja on harrasteauton määrittävä tekijä.
    Jos järkeä käytetään niin jääköön se jokaisen omaksi päätökseksi ,mitä ja miten haluaa harrastaa.
    Jos joku haluaa ostaa uuden bugatin harrasteautoks niin se hänelle suotakoon.
    Harrasteauto ei voi olla jokapäiväisessä käytössä jos tälläinen ajoneuvoluokka saadaan.
    Silloin rajoitetaan käyttöä.
    Esim : 35vrk käyttöä
    Katsastus väli 3-5v
    Ajoneuvoverosta vapautus.
     
    cdv70 ja rane58 tykkäävät tästä.
  5. valpas

    valpas Gearhead

    Vapautus myös Autoverosta!:)
     
    rane58 ja Nikuzai tykkäävät tästä.
  6. pantera

    pantera Double Gearhead

    autovero loppuu muutenkin kun pernerin kyttäysboxi plääni saadaan hyväksyttyä
     
  7. Ratrod34

    Ratrod34 Gearhead

    Käyttöaika vois kyl olla vakuutusyhtiön kanssa neuvoteltava asia niinkuin nykyäänkin, jos sitä ei sotkettas harrasterekisteriin, eli nytkin voit valita museoajoneuvolle joko 30 päivän vakuutuksen tai ympärivuotisen.
    Mullakaan ei tullu tolle omalle museo cadille tänä kesänä kuin jotain 10 ajopäivää, mutta jollekin harrastajalle ei välttämättä riitä edes se 35 päivää tai edes 100 päivää.
    Ei muuten varma lopu pernerin kyttäysboksiin autovero :D siihen tulee taatusti korkeampi käyttömaksu kuin nykyinen vuosittainen vero on, jossa ei ole siinäkään mitään järkeä, eihän se auto saastuta mitään jos seisoo pihassa ?
     
    rane58 tykkää tästä.
  8. jarikoi

    jarikoi 2nd gear

    Tuonne päättäviin elimiin tarttis vaan ensin saada henkilöt jokka ajais (kanta)kansan etuja, nyhän siellä pelataan vain oman ja kaverin pussiin ja tavantallaaja maksaa.

    Nyt vois korkeintaan olla :soosoo:sähköautoharrasteluokka :wc: mahollinen, muun voimanlähteen käyttöhän on suurinta syntiä.
     
    rane58 tykkää tästä.
  9. Ratrod34

    Ratrod34 Gearhead

    Sähköautoonhan toi bernerin kyttäyspoksi sopii kuin nenä päähän, mutta ei muihin.
     
    rane58 tykkää tästä.
  10. jarikoi

    jarikoi 2nd gear

    Nimenomaan näin, tai vaihtoehtoisesti kaikkiin uutena myytäviin ja maahantuojan asentamana...
    Ja kun lakisääteisesti määrättäis että maahan saa tuoda vain sähköautoja niin se 2030 vuoden päästötavoitekkin tulisi ihan ittekseen täytettyä.
    meni jo vähä ohi aiheen mutta ...
     
    rane58 tykkää tästä.
  11. pantera

    pantera Double Gearhead

    Liikennevakuutus ei tässä ole pihvi ollenkaan vaan verotus, sen kohtuullistaminen ja väärinkäytösten valvonta .
     
    rane58 tykkää tästä.
  12. Commodåren

    Commodåren 2nd gear

    Ihme porukkaa kun kilpaa halutan mitä monimutkaisimpia rajoituksia, itse kannatan Ruotsin mallia, eli kun ensirekisteröinnistä on kulunut 30 vuotta käyttövero poistuu ja katsastus joka toinen vuosi, ei mitään kilometri- tai käyttöpäivärajoituksia. Uudemmat harrasteautot ovat kinkkisempi juttu, mutta liikennekäytöstä poistoahan voi aina käyttää jos ei aja. Sitä paitsi en tiedä yhtäkkiä yhtäkään maata jossa uudemmilla harrasteautoilla olisi omaa rekisteriä.
     
    Rusty, rane58, KajS ja 3 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  13. cutlass cruiser

    cutlass cruiser Double Gearhead

    Ei ole tuo aloite kokoomuksen heiniä....
    Kyllä totuus on se, että nyt on saatava harrasteajoneuvoille rekisteri....ihan sen takia, että tulevaisuudessa vanhojen autojen käyttömaksut tulee nousemaan pilviin....
    Erillisellä rekisterillä saataisiin mahdollisuus saada harrasteajoneuvot ilman käyttömaksua...tai ainakin pienemmällä käyttömaksulla....ja jos sen hinta on rajoitettu käyttöoikeus (30) päivää vuodessa ja riittävä ikä (30 vuotta), niin itse ainakin olen sen kannalla.....ja jos jonkun on pakko ajaa harrasteautollaan enemmän, niin sitten on varmaan myös valmis maksamaan siitä.
    Ja jos ei 30 päivää riitä, niin ainahan vois hankkia toisen harrasteajoneuvon....tai kolmannen....

    Yksi hyöty olisi myös se että samalla saataisiin "uudistettua" autokantaa kun osa vanhoista autoista poistuisi harrasteajoneuvorekisteriin.....

    Se että nyt joku itkee kun ei saa 2011 camaroaan harrasteajoneuvo rekisteriin....vaikka se kieltämättä voi olla harrasteajoneuvo, niin ei voi mitään, johonkin on raja vedettävä....
    Ja toisaalta noissa uudemmissa käyttömaksutkin maksetaan eri tavalla ja korotukset tuskin on yhtä suuria kuin vanhoille....

    Ja sitten se ehkä jopa tärkein asia....harrasteajoneuvorekisterissä oleville ajoneuvoille voisi antaa helpotuksia rakenteluun....varsinkin kun perusteena on vähäinen käyttö (käyttörajoitus)....
    Ja toisaalta verotusarvo on vähäinen (ikä) , niin prosenttisääntöä voitaisiin löysentää....

    Ja niille jotka eivät tiedä, niin yksi este on eeuu ja sen vaatimukset...mutta kun Suomessa on jo käytössä yli kolmekymmentä vuotiaille autoille mahdollisuus museorekisteröintiin, niin sitä voitaisiin laajentaa koskemaan myös niitä ajoneuvoja jotka ei ole alkuperäisessä kunnossa....ja siihen ei eeuulla pitäisi voida olla mitään sanomista, kun kyseessä on kuitenkin jo olemassa oleva kansallinen poikkeus.
     
    rane58 tykkää tästä.
  14. rampleri

    rampleri 3rd gear

    Eikös ruottissa katastusvelvollisuus poistunu kokonaan joltain ikäryhmältä, vai oliko esitys vasta?
     
    rane58 tykkää tästä.
  15. Commodåren

    Commodåren 2nd gear

    Pitäisi tulla voimaan joskus ensi vuoden Toukokuussa, eli 50v ja vanhemmilta poistuu katsastuspakko.
     
    rane58 tykkää tästä.
  16. Commodåren

    Commodåren 2nd gear

    Miksi ihmeessä käytön rajoituksia ? Eikö autoharrastukseen kuulu nimenomaan ajaminen ? Itse haluan esimerkiksi kesälomalla(ja muulloinkin) tehdä pidempiä useita päiviä kestäviä reissuja täällä kotona ja ulkomailla. Tai vaikkapa ajaa jäätelökioskille töiden jälkeen niin usein kuin huvittaa aina kun sää sallii. Äkkiäkös siinä tulee joku 30 päivää täyteen.
     
    rane58 ja KajS tykkäävät tästä.
  17. mcmies

    mcmies Gearhead

    Taisipa tulla todistetuksi edellisen viestini väitteet oikeiksi...:D
     
  18. jarikoi

    jarikoi 2nd gear

    Maksuthan katkeaa liikennekäytöstäpoistolla, katsastusvapaus joo, passais kyllä mulle mutta kuka sitten valvoo? ja mitä seuraamukset? kun sinne harrasteautopunton keulalle v8 tai jotain muuta järjetöntä ja eikun menoksi.

    Toivossa on hyvä elää sano lapamato.
     
  19. MadMike

    MadMike Gearhead

    Toivottavasti pääsen maasta siihen mennessä, tämä maa ja kansa sylettää niin paljon että sais Trump tai Pohjois Korea tai jopa molemmat suunnata ohjuksensa Suomeen.
    Mutta joo Ilkka Kanerva junaili autoverovapauden kilpureille ja on nähty ralliauton puikoissakin. Taisi olla NEL-23/24/25...
     
  20. MadMike

    MadMike Gearhead

    Sharkkkii....!
     

Kerro tästä muillekin!