Kauhee haju!

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Kori', aloittaja Polara, 22.11.2005.

  1. Polara

    Polara Gearhead

    Tuossa samassa tallissa minun auton kanssa on toinen jenkkiprojekti ja oon tässä miettinyt, että millähän ilveellä sen kauheen hiiren paskan ja kusen hajun saa siitä autosta pois?
    Nyt siitä on jo kaikki sisusta purettu ja pohja on hiekkapuhallettu ja muutenkin auto on ihan hylsy. Mietin vaan, että vituttaahan se jos tekee hienon auton ja se sitten haisee ihan saatanan pahalle...
    Purettaessa sisältä löytyi sitä hiiren papanaa ja pesiä ihan kohtuullisesti.
    Ainut paikka mikä tulee mieleen on kattoverhoilu, mikä vois enää haista...
    Mutta miten ne ois päässy sinne väliin kuseksimaan?! Onhan ne kyllä aika pieniä...

    Niin ja huolestuttaa, että tarttuukohan se haju sitten minun autoon prkl...
     
  2. Stone

    Stone 3rd gear

    Oli just aiheesta keskustelua työmaan kahvipöydässä, hiukan morbidimpi hajun aiheuttaja kuitenkin oli kyseessä, eli juttuja kuolleista autossa jne. No anyway, sehän se just on toi kattoverhoilu, joka useimmiten jää vaihtamatta vaikka koko muu sisustus pistettäs täysin uusiks peltiä myöten. Kai ne ammoniakkit ym paskankäryt on sen verran kevyempiä, että nousee sinne ylös pinttymään. Revi irti ja polta pihassa roviolla, uus tilalle.
     
  3. mietmi-3

    mietmi-3 Double Gearhead

    Hiiri menee uskomattoman pienestä reijästä. Näitä "Koneenkäyttäjiä" löytyy tuolta kauppamailmasta sellaisista paikoista,että luulis niiden syntyneen siellä.
     
  4. Rahikainen

    Rahikainen Double Gearhead

    Minun vurussa haisee vieläkin oksennus ja tupakki ja kusi ja perma. Ainoastaan kojelaudan päällinen on vanhaa. Kyllähän sinä polara sen tuoksun vielä muistat..
     
  5. VICTOR

    VICTOR 1st gear

    Siellä kattoverhoilun päällä ne hiiret nimenomaan mellastaa. Purin kerran sisustan autosta josta hiirenkusen haju ei lähteny millään ilveellä. Kojelaudan takaa löyty hiirenpesä ja kattoverhoilua irrottaessa tuli papanoita naamalle.
     
  6. Sarjassa Mythbusters laittoivat vm. -87 Corvetteen sian raadon kahdeksi kuukaudeksi märkänemään ja kokeilivat, että saavatko auton myytyä. Sika oli totaalisen mätä kahden kuukauden päästä. Corveten sisusta oli aivan lismainen ja visva valui pitkin verhoiluja. Vaikka autosta revittiin penkit ja verhoilu pois ja se pestiin parhailla kemikaaleilla, niin ei haju täysin poistunut. Joku tyyppi osti sen sitten 2000 dollarilla varaosiksi.

    Sen auton entinen omistaja oli aika pettyneen näköinen, kun selvisi mihin tarkoitukseen auto on menossa. Piloillehan se Corvette meni. Kyseinen sarja alkaa Suomessa vuodenvaihteessa nimellä Myytinmurtajat.
     
  7. Tomaso

    Tomaso 3rd gear

    Ionisaattorilla tai otsonigeneraattorilla lähtee hajut pysyvästi. Löytyy puhdistusalan yrityksistä. Auton käsittelyyn mennee muutama tunti.
     
  8. cb125twin

    cb125twin Double Gearhead

    eikös hitsatessa synny otsonia? Kyllä lähtee hiirenkusen haju kun hitsaa pohjan uusiks.
     
  9. Polara

    Polara Gearhead

    niin muttakun on siitä harvinainen, että ei paljo tarvii hitsata.
    Kaveri kyllä sano, että sillä olis semmonen otsooni-jutska... Sehän se olis kuulemma hyvä!
     
  10. Marika

    Marika 1st gear

    otsonointi jutska (varmaan) tehokkaasti poistaa hajuja mut mites jos ne kusiset paikat jää edelleen autoon ni eikös se oo vain hetken huumaa ? :lol:
    kunhan ihmettelen ääneen... :odroll:
     
  11. Kustom STW

    Kustom STW Gearhead

    Tästäpä lissee infoa aiheeseen liittyen:
    http://www.kuopiomail.fi/nro22/index.php?page=10
     
  12. eastwood

    eastwood 3rd gear

    haju periaatteessa lähtee siitä paskastakin,tosin nuo arviot ovat hivenen optimistisia.tottuneet varmaan olemattomiin hajuihin.päivästä kahteen niin haju on pois huonompikin.sitä ei nähdäkseni ollut tuossa jutussa ettei ihmisen ole hyvä sisällä samassa tilassa mitä käsitellään,siitä kun tulee uusi hajun lähde kun happi loppuu :odroll:
     
  13. chevystw

    chevystw 1st gear

    WUNDER-BAUM :rotfl:
     
  14. Rocket engineer

    Rocket engineer 1st gear

    No ei se happi lopu. Otsoni kun on happea o3 muodossa normaalin stabiilin o2 muodon sijaan. O3 on reaktiivisempi ympäristön kanssa ja siksi se poistaa hajut/ tappaa bakteerit vesilaitoksella. O3 alkaa tuhota keuhkokudosta, jos sitä on liikaa siksi alailmakehänotsoni on pahasta..

    Mutta kai ihan pätevä tapa päästä hajuista eroon. Suljetussa autossa luultavasti todella tehokas?
     
  15. eastwood

    eastwood 3rd gear

    mun olis pitänyt käyttää termiä henki loppuu,helpompi ymmärtää maallikonkin asia :) kerroit sen tarkemmin,nyt ymmärtää proffatkin
     
  16. Rocket engineer

    Rocket engineer 1st gear

    No voi vee anteeksi. Olen pahoillani.
     
  17. ruuvari

    ruuvari 2nd gear

    Minä yleensä peitän hiiren hajun homeen hajulla.
     
  18. 440Magnum

    440Magnum 1st gear

    :eek: mutta josse hiiren paskan haju käy sietämättömäks, niin kaadat litran maitoa ympäri sisustaa, katoo hiirenhaju :lol: tilalle tulee hapantuneen maidon lemu joka ei ihan hevillä lähre :rotfl: :wink:
     
  19. karvaperse

    karvaperse 1st gear

    Olipa vaan niin notta velpoijjan työmaalla oli joku aikoinaan ostanu vanhemman saabin ja oli valitellu karmeeta hajua kun oli ostanu sen olevinnaan joltain hampun polttajilta, niin oli työkaverit piruuttaan käskeny pestä sisustan maijolla että se neutralisois sen hajun....
    Saabin kohtalota en muista mutta lienee paalina tällä hetkellä :D

    Nii ja terse, oli sitten ensmäinen viesti tälle foorumille.
     
  20. Tirri

    Tirri 1st gear

    Tää on kans vähä off topic,mutta silalan kun ujuttaa etutuuletusritilästä niin sisustan valtaa lämmön ansiosta pian lähtemätön haju.....Joskus kuulemma sietämättömien opettajien autoihin tarjoiltu vunterpaumi suomalaisittain :soosoo:
     

Kerro tästä muillekin!