Kellarilöytö: Sankey Aspin moottorisaha

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja Kasi-Pasi, 6.10.2007.

  1. Kasi-Pasi

    Kasi-Pasi Gearhead

    Nyt kun viimein aloin purkamaan alakerran rapun alle väsättyä konttia, se paljastuikin komeroksi! Ja talossa on asuttu vasta yli kahdeksan vuotta... :rotfl: Ainahan sitä rakennelmaa on katellut, että purkamalla saisi alakerran käytävään hieman lisätilaa, mutta kun paikat ovat ilman tuon repimistäkin olleet ihan riittäävästi rempallaan...

    Enivei. Kuten otsikko kertoo, löytyi komeron hyllyltä vekotin, jota en laipan puuttuessa edes heti hoksannut moottorisahaksi... Merkki on Sankey Aspin ja valmistusajankohta arviolta 50-luvun puolivälissä.
    Kuvia laitteesta löytyy tuolta ja kyseessä ei oo ihan yhden käden saha... :wink:

    Onkohan muitten eteen osunut vastaavia moposahoja?
     
  2. GRA-55

    GRA-55 1st gear

    Oho. Aika järee vekotin oli. Vielä tuollanen mitä ei saa pahemmin kallistaa ja pitää maassa käyttää. Itteltäni ei löytyny moposahaa vaan löyty mopon moottori kun kerran siivosin tallinperukoita. Mistäköhän sekin oli sinne ilmestyny?? :rotfl:
     
  3. Kasi-Pasi

    Kasi-Pasi Gearhead

    Liittyisköhän kallisteluun, kun koko bensatankkipakettia saa käännettyä 90 astetta ainakin toiseen suuntaan...? Kokeilin tapahtuuko käynnistysnarusta mitään, mutta tuntui olevan niin jumissa, että korkeintaan naru olis katkennut. :odroll:
     
  4. GRA-55

    GRA-55 1st gear

    Luultavasti. Noissa vanhoissa sahoissa oli se ongelma ettei kaasari saanu bensaa jos sitä kallisti, joten päädyttiin tuollaseen ratkaisuun.
     
  5. Simo

    Simo 1st gear

    Kaasari on myös ollut käännettävissä noissa härveleissä.
     
  6. Terosu

    Terosu 1st gear

    Oho, isä joskus noista jutteli, kun poikasena mettähommissa käyttäny, taitaa olla aika karua hommaa.. Jos en väärin muista, kertoi että terää sai käännettyä eri asentoon, esim. puun pilkkomista varten kaadon jälkeen.
     
  7. Chevy ´53

    Chevy ´53 Gearhead

    Onneks ei komero ollut asekätkö ja täynnä räjähtämättömiä kranaatteja yms... :eek:

    Joo meillä on sellainen wanha Husqvarna jostain 40-luvulta ja suunnilleen samaa kaliiperia kuin tuo. Melko iso metsuri on saanut olla kun sen kanssa on 12 tuntia päivässä heilunut metsässä...

    Entinen talli oli vanha teurastamo, sieltä löytyi mm. luusaha, joka oli roikkunut katosta kun oli liian järeä kannateltavaksi...

    Seattlessa kävin Scandinavia-museossa ja niillä oli siellä ihan helvetin iso konesaha jolla suomipojat kaatoi ikimetsää... Siihen tarvittiin 2 miestä... :eek:
     
  8. Apezi

    Apezi 1st gear

    sankey aspin

    meillä on samanlainen saha navetassa. enemmän ruostuneena tosin mutta sen moottori pyörii käsin vääntämällä. 8) ainoa vaan että käynnistys naruhässäkkä puuttuu. pienellä laittamisella voisi saada toimivan pelin. :)
     
  9. Sardiinipurkki

    Sardiinipurkki Gearhead

    Näppärä vehje risusavottaan :poff:
     

Kerro tästä muillekin!