Kenworth ja Jenkkirekat!

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja kenworth78, 6.9.2010.

 1. Pannu H-D

  Pannu H-D Gearhead

  Jos se menee näin kuinka Putte sanoo niin sittenhän sen alvin voi poistaa kun ei sitä tarvi kenenkään maksaa :poff:
   
 2. THE61OHV

  THE61OHV Gearhead

  Tässä tapauksessa ei tarkoiteta ajoneuvoveron päälle tulevaa alv:ia vaan aivan "tavallista" alv:ia kuten esim. ruokaostoksissa. Tuntuu yleistyvän tuo +alv käytäntö, esim. maanrakennuskonekaupassa täysin arkipäivää.
   
 3. Putte

  Putte 1st gear

  Toisaalta toi alv on oikeasti täysin tarpeeton ylimääräinen vero. Yritykset käyvät keskenään kauppaa, jossa hintaan lisätään alv, mutta yksityishenkilön maksamaa hintaa ei saa ilmoittaa +alv muodossa, vaan se on aina ilmoitettava muodossa sis.alv. Jos yksityishenkilölle ilmoitetaan hinta +alv, se on lainton hinta.
   
 4. kolli22

  kolli22 2nd gear

  Missä tälläinen lakiteksti olisi nähtävillä? Tää alv-asia rupes kiinnostamaan siinä määrin et taitaa seuraava yö mennä googlatessa...
   
 5. Hai

  Hai Gearhead

  Tarpeettomuuskommenttia vaan Urpilaiselle. (sopis mulle, mutta aika epärealistinen toive)
  Kyllä se valtio vaan sen alv:n tarvii.
  Vaikka yritykset saa vähentää alv:n (mutta ei kaikkea sitäkään), niin jää sitä valtiolle tilitettävääkin ja joillain firmoilla PALJON. Mm. EU maahantuontia tekevät firmat, jotka ostaa alv.0% euroopasta ja myy suomessa, tilittää yleensä suuria summia.

  Se, että kuluttajahinnat on sis. alv. on vain sopimus maan tavasta (eurooppalainen tapa). Jenkeissähän alv. kilahtaa kaupassa vasta kassalla. Lopputulos on sama.

  Suurin muutos suomalaisessa verokäytännössä koettiin kun siirryttiin lvv:sta alv:hen.
   
 6. kolli22

  kolli22 2nd gear

  Njää puoli tuntia jaksoin googletella... Olisko noissa huutokauppa jutuissa jotain erikoissääntöjä, koska ei toi tulli ole ainut joka järjestää huutokauppakohteiden hinnoittelun tuolla tavalla, esim:huutokauppa.com.
  Jos sinulla Putte on oikeasti faktaa asiasta, niin voitko linkittää? Näköjään tämä alv-asia muitakin kiinnostaa...
   
 7. Putte

  Putte 1st gear

  Täm yksityishenkilön sis.alv hinta tulee esille esimerkikis vakuutsyhtiön maksamissa kolarikorjauksissa. Kun vakuutusyhtiöt on vapautettu alv:stä, tulee korjaajan periä yrityksen omistaman auton korjaamisesta yritykseltä alv, yksityishenkilön omistaman auton korjauksesta ei alv:tä peritä, koska yksityishenkilölle ei saa esittää +alv hintaa.
   
 8. kolli22

  kolli22 2nd gear

  Okei, hyvin perusteltu jos kyse olisi ollut vakuutusyhtiön, korjaamon ja yrityksen omistaman ajoneuvon jutusta, mutta tässähän taidettiin keskustella siitä onko laillista lisätä alv voittavaan huutoon, jos siitä on etukäteen informoitu kaikkia tahoja?
   
 9. Pannu H-D

  Pannu H-D Gearhead

  Kyllähän tämä alvi asia on mennyt kauan jo sillä periaatteella et jos ostaja on yksityishenkilö ja sille ilmoitetaan hinta +alv niin se on ok.
  Mutta jos sanotaan hinta eikä mainita että + alv niin silloin sanottu hinta pitää sisältää alv. Ja tässä tapauksessa voi alkaa periä sitä alvia takasin niin kuin Putte mainitsi.
  Mä teen joka päivä kauppaa hinta + alv ja ostajina sekä yrityksiä että yksityisiä eikä kukaan ole vielä alkanut vaatia alvia takaisin sillä perusteella että hinta on mainittu + alv.
  Ja syy miksi käytetään enemmän hinta + alv periaatetta on tämä rakas valtiomme joka saattaa nostaa alv prosenttia yhtäkkiä niin yrittäjänkö tästäkin pitäisi kärsiä!!??
   
 10. kolli22

  kolli22 2nd gear

  Ei minullakaan ole tässä alv asiassa mitään ongelmaa, ymmärrän kyllä kun etukäteen on ilmoitettu että hintaan tullaan lisäämään alv, mutta asia alkoi siltä osin kiinnostamaan kun Putte niin ponnekkasti ilmoitti että tuollainen menettely on laitonta ja että noin ilmoitetusta hinnasta voi alv:n periä myyjältä takaisin. Juuri tästä syystä pyysin ja odotan tulevan faktoja tälläiseen samanlaiseen asiaan. Laitoin myös viestiä tuon kysyarvolisäverosta-sivuston kautta myös "alan ammattilaisille"
   
 11. MKultala

  MKultala 3rd gear

  Tällä ei ole taas asian kanssa mitään tekoa, tuohan tulee aivan luonnollisesti siitä, että yritykset ovat alv-velvollisia ja yksityishenkilöt eivät. Tietenkään ei tuota kolarikorjauksen alvia voi yksityiseltä tässä tapauksessa laskuttaa kun ei tämä sitä voi vähentääkään.
   
 12. hara64

  hara64 1st gear

  eiköhän pikkuhiljaa taas siirrytä itse aiheeseen eli noihin jenkkirekkoihin ja jatkakaa tuota alvi jutustelua vaikka yleistä keskustelua otsikon alla.
   
 13. Pannu H-D

  Pannu H-D Gearhead

  Juuri näin :D

  Missäs on seuraava huutokauppa jossa jenkki veturi myynnissä alvilla tai ilman :rotfl:
   
 14. Telipukki

  Telipukki 1st gear

  Jaa että meni tämä latviakilpinen amerikanveturi alta neljän tonnin? :eek: Huh huh, kyllä siinä sitten onkin savottaa tiedossa!

  Jos vielä ikkunat ovat olleet auki (miksihän??) taitaa sisätilat olla aika käyneessä kunnossa :odroll:

  Mistä tulikin mieleen, kuinka toteuttaisimme Freightleinerin hytin uudelleen sisustuksen? Revitään vanha verhoilu pois, ja tilalle filmivaneria raggari-hengessä :D Vai kutsutaanko apuun Marko Paananen? :poff:

  Toivottavasti uusi omistaja antaa kuulla rojektistaan, sitten joskus?
   
 15. jarkko359

  jarkko359 1st gear

  Voi vain " hymyillä " telipukin kommenteille ........säälistä.
  Freightliner :hän oli suoraan ajosta " napattu " , eikä lojunut 50 :tä vuotta Californian auringossa , ikkunat paskana , siinä on sitä hommaa!!!!
   
 16. jarkko359

  jarkko359 1st gear

  Erittäin hyvä " jenkkirekka " projekti myytävänä , vielä aito Suomi auto,
  GMC-Brigadier ID 1245288 Nettikone.
   
 17. T.hilter

  T.hilter 3rd gear

  Tämä lienee jo offtopicia mutta onko nuo olleet varastettuja vai miksi ne ovat jääneet tullin haltuun? Tuli vain mieleen T.Onjukan s-mesen ryöstö mutta osa noista oli aika romuja.
   
 18. jarkko359

  jarkko359 1st gear

  Varmaankin jonkinmoinen " salakuljetus tavaraerä " ,kyseisessä Freigthlinerin lastissa , siihen käytetty ajoneuvo menetetään valtiolle.
  Auto päätyy tullin huutokauppaan , näin jäi maahamme legendaarinen KW,myöskin Latviasta lähtöisin.
  .
   
 19. jallu81

  jallu81 2nd gear

 20. juko7

  juko7 Gearhead

Kerro tästä muillekin!