Keraaminen pinnoitus

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja Caprice66, 31.8.2015.

 1. Caprice66

  Caprice66 1st gear

  Valupakosarjat on tarkoitus keraamisesti pinnoittaa Black Satinilla. Samalla vaivalla ja uunituksella voisi ruiskia myös imusarjan. Tuleeko kellään mieleen estettä tai mitään haittaa (edes teoreettista) etteikö näin voisi tehdä? Kyseessä uusi Edelbrock. Imusarjasta tulee joka tapauksessa puolikiiltävä musta: sopii hyvin kiiltävien osien taustaksi...
   
 2. saresks

  saresks Gearhead

  No tuota, teoriassa imusarja pysyy vähän kuumempana kun ulkopuolella on lämpöeriste. Teoriassa huono tehontuoton kannalta kun imuilma on kuumempaa mut voi päästä pisaralla pidemmälle kun kaasuuntuminen/seoksien jakautuminen on tasaisempaa.

  Hitekkiä tehontuoton kannalta olisi lämpöä eristävä pinnoite nostajalaakson puolelle ja lämpöä luovuttava pinnoite ulkoilman puolelle. Tai jopa eristävä pinnoite imukanavien sisäpintoihin. Aika monimutkaista, mutta onhan koneen ulkokuorien maalaus mustaksi ja peltisuojat joissain nostajalaaksoissa yritystä tuohon suuntaan ihan tehtaidenkin toimesta.

  Miten sit käytännössä lienee?
   
 3. kariboy

  kariboy Gearhead

  Uudet valusarjat pinnotutin Black satinilla, muutaman kuukauden jälkeen alkoi ruskeaksi vetää...
   
 4. kotr

  kotr 3rd gear

  Hiakkapuhalletut valusarjat vetäsin blacksatinilla. Muutaman viikon pysy siistinä. Sitte tuli ruoste läpi.
   
 5. mg

  mg Gearhead

  Olen käsittänyt, että valu-osille tarvitaan aluskeraami ennen kuin päälikeraamipinta (blacksatin) maalataan.. Onko tuolla aluskeraamin laittamisella tarkoitus pitää korroosiopeikko pois, näin asiaa tulkitsen.
   

Kerro tästä muillekin!