Keskustelu harrastajaystävällisistä ehdokkaista

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja TheJokke, 20.2.2007.

  1. kj

    kj 2nd gear

    Ei ammatti miestä pahenna 8) ...
    Joka alaan sisältyy hyviksiä ja pahiksia...
    Noihin nro:78 ja kirjoittaja Luigin isä-poika epäilyihin tosiaankin suosittelisin
    koko ketjun alusta asti lukemista sekä käyvän ehdokkaan sivuilla 8) ...
    Ehkäpä niistä jotain selvinnee...
     
  2. Alexik

    Alexik 1st gear

    Ööh, mitä sä muuten siltä siis kysyitkään tarkalleen ottaen? Musta tuossa ei vastata oikein mitään, ympäripyöreästi vain haukutaan nykysysteemi.
    Ei siinä mitään, saa sitä haukkuakin mutta mun mielestä pitäis sitten tarjota jotain toimivaa systeemiä tilalle, eikö niin?
     
  3. Otto

    Otto Gearhead

    Juu, '74 vaikka biisissä se on '75. Nykyään samanmoinen mutta punaisena.
    "Small known facts" :rotfl:
    Ja vihreän Dartin kyljessähän oli puolimetrinen SKP:n logo.
    Jatkakaa...
     
  4. kustomkuuppa

    kustomkuuppa Gearhead

    "On puhuttu jopa 2000-2500 ? vuotuisesta käyttömaksusta."

    Tuosta kehityksestä taitavat kaikki suuret puolueet olla yhtä mieltä, kuka mistäkin syystä. Punavihreät siksi, että he vastustavat yksityisautoilua, oikeisto taas siksi, että se suhteessa kolahtaa vähemmän suurtuloisiin. Tuli vaan mieleen kun joku siivousyrityksen pitäjä marisi radiossa perjantaina miten vaikeaa on saada työvoimaa, että monessa siivousfirman rekryilmoituksessa vaaditaan että on auto käytettävissä. Ihan järkevää tietysti, mutta siivoajan palkoilla ja kilometrikorvauksilla ei paljon autoa pidetä nytkään jos ei ole mahdollisuuksia pitää vanhaa miinaa (potentiaalisin siivousfirman työntekijä on luultavasti nainen jolla ei ole taitoja eikä työkaluja, ja jos onkin niin kerrostalon parkkiruudussa ei suuria remontteja tehdä), ja jos pelkkään veroon menee vuodesa parin-kolmen kuukauden nettopalkka niin saa siinä ihmetellä ettei ole työntekijöitä.
     
  5. Eyetech

    Eyetech Gearhead

    En enää tarkalleen muista ja lähettämäni posti on toisella koneella.
    Kysyin lähinnä mielipiteitä ja niihin sain mielestäni vastaukset.
    Toimenpiteistä ei paljon puhuta.
     
  6. BRC1

    BRC1 Gearhead

    Voisko kohta kasata vaikka uuden topicin jossa tiivistelmä varmasti autoharrastusta ymmärtävistä ehdokkaista. Nyt olis saumaa kaikilla vaikuttaa . Koitetaan nyt kerrankin yhdessä vaikuttaa ja katsotaan miten käy.
     
  7. Tahavo

    Tahavo 1st gear

    Vaalien alla saa varmasti paljon autoharrastajia miellyttäviä vastauksia vaikka kyselisi Vihreiltä. On ne semmoisia ketkuja.
     
  8. corvett

    corvett 1st gear

    Ylläpidon Eyetech laittoi tän jo sitä varten mutta kun me tuppisuu härmäläiset kirjotellaan sit kaikkea asian sivustakin niin täs on lopputulos. :argue: :argue: Hlökohtasesti pidän hyvänä idiksenä saada vaan ko.ehdokaslista näkyviin. :lol:
    Kuis on ylläpito,josko listais ko.ehdokkaat ja laittais sivulle stopin? Ei ehkä toimi kauhian hyväkkäästi.Mitä muu poppoo on asiasta mielipuolta???
     
  9. BRC1

    BRC1 Gearhead

    Äkkiä kans !!!
     
  10. Eyetech

    Eyetech Gearhead

  11. BRC1

    BRC1 Gearhead

  12. Eyetech

    Eyetech Gearhead



    MTV3 vaalikoneen kysymys:
    "Autoverotusta pitää muuttaa hankinnan verotuksesta käytön verotukseen?"

    Salovaaran vastaus:

    4. Kyllä! Autovero tulee poistaa kokonaan ja käyttömaksu (ajoneuvovero) sitoa hiilidioksidipäästöihin. Muutoksessa noudatetaan 10 vuoden siirtymäaikaa niin, että autovero vähenee samassa suhteessa kuin ajoneuvovero nousee. Näiden toimien tuloksena autokanta uusiutuu nopeasti, autojen yksityinen tuonti vähenee, autojen kolariherkkyys vähenee, koriturvallisuus paranee, vakavat loukkaantumiset ja kuolemantapaukset vähenevät ja päästöt vähenevät.

    -----------------------------
    Ei ääntä minulta.
     
  13. Mussemaan

    Mussemaan 3rd gear

    Omakohtaisia kokemuksia on Petri Salosta (myös poliisi) sekä Pekka Vilkunasta. Vilkuna on HD ja jenkkiautomies, "vaaliautokin" tuli kylän raitilla vastaan ja uudehko Chevy Van näytti olevan.

    Petri Salo hoisi ystävällisesti sen k-a DOT -valojen valituksen liikenneministeriöön, edes yritti laittaa AKEa ahtaalle.

    Ylläolevien puoluekannoista en ole ihan varma, mutta mulle sillä ei ole väliäkään (pl vasen laita& vihreät) jos mielipiteet on kunnossa.
     
  14. BRC1

    BRC1 Gearhead

    Nyt tuntuu siltä että kaikki jotka itse autoja harrastavat löytyvät perus suomalaisten riveistä. Onko kukaan löytänyt ketään kokoomuksesta?
     
  15. TheJokke

    TheJokke 1st gear

    Jostain syystä ainakin allekirjoittaneen kompuutterimonitori väittää, että tämä topiikki on meikäläisen aloittama, mikä ei pidä paikkaansa.
    Ei sillä ettäkö tämä mikään katastrofi olisi, mutta kummastuttaa vaan... Että mihin ne aikaisemmat viestit ovat kadonneet?!?
     
  16. Eyetech

    Eyetech Gearhead

    Jeps, pitää paikkaansa.
    Keskustelu hajoitettiin kahteen osaan
    Alkuperäinen on tuossa: http://www.overdrive.fi/forum/viewtopic ... 136#829136

    Eli periaatteessa olit ensimmäinen joka lipesi aiheesta :odroll: .............
     
  17. TheJokke

    TheJokke 1st gear

    Mun on ollu aina vähän vaikea keskittyä... :oops:

    Perustelen tuon lipsahduksen sillä, että vaikka tarkoitus oli kerätä topiikin alle nimiä, niin en ajatellut, ettei niiden listallaoloa pitäisi kritisoida :argue: .
    Tokihan se silloin tietysti kampeaa keskustelun helposti sivuraiteelle.

    Niinkuin tekee tämäkin off topic- viesti, joten lopetan tämän osalta täältä tähän.
     
  18. MudMax

    MudMax Gearhead

    Alkujaanhan kyse oli kai harrastajaystävällisistä ehdokkaista, eli ei välttämättä itse harrastavista?
    Kaikki vaalien alla lupaavat kaikille kaikkea mahdollista (ja varsinkin mahdotonta), joten parempi lienee keskittyä siihen mitä ovat tähän mennessä saaneet aikaan.
    Alustukseksi lainaus Moparkehon kerholehdestä FMAgazine 4/94:
    (Sulkeissa omat lisäykset ja kaksi sukunimeä peitetty)

    Nyt on nähty kauanko se vie aikaa: Ensimmäisen kauden kansanedustajalta asian eteenpäin vieminen toimivaksi? laiksi vie 13 vuotta, mikäli edustaja nousee pääministeriksi: Ensi syksystä alkaen seisonta-ajalta ei tarvitse maksaa käyttömaksua.
    Muutenkin nykyisen hallituksen kaudella on menty eteenpäin mm. yli 25 vuotiaitten autoverotus on nyt aika hyvin kohdallaan, alv kohtelussa olisi vielä toivomiseen varaa (taide- ja keräilyesineet 8%, ajoneuvot valitettavasti 22%).

    Käsittääkseni myös henkilö joka asuu itse rakentamassaan talossa, ymmärtänee myös paremmin itse autoaan rakentavaa kuin ns. "arvokiinteistö osakeasumista" harrastavat edustajat.
    Piipahti ACS;ssäkin 11.4.2004
    Linkki

    Onkos muut pääministerit tai edes "tavan" ministerit vierailleet?


    Sen sijaan aiemman ajokortittoman vesipalloilijapääministerin kahden hallituksen (Joissa K. Sasikin oli mukana) saavutuksena voidaan pitää (helsinkiin keskittämisen lisäksi) lähinnä EU;n pe*seen nuolemisen ylivoimaista maailmanennätystä :poff: mm. EU-direktiiveihin ei kansallisia poikkeuksia, kuten monissa muissa maissa> vaikeuttaa ameriikkalaisten autojen tuontia.

    Palkansaajien tutkimuslaitos näkyy ennustavan demareille voittoa 25% ääniosuudella, joten hajauttamalla ei-vasemmistolaisten äänet ympäri pikkupuolueita, varmistamme Heinäluoman jatkavan Lipposen linjaa :mad:

    Juu, loppua kohden lipesi aiheesta pahasti yleisen keskustelun puolelle :D
     
  19. amalia

    amalia 1st gear

    Huh, aika pelottavaa jos mietitään ehdokasta eduskuntaan vain yhtä asiaa tuijottamalla. Onko kukaan tullut ajatelleeksi miten paljon muita jokapäiväiseen elämään liittyviä asioita siellä yritetään käsitellä? Ajoneuvojen harrastaminen on vain yksi rikka rokassa. Kun marssijärjestys on vielä eduskuntaryhmien sisäinen ryhmäkuri, ei yksittäisillä edustajilla ole paljon mahdollisuuksia. Omantunnon mukaan pullikoivat suoraselkäiset erotetaan ryhmästä. Muistaako kukaan miten kävi Tennilälle? Vai tuliko liian vaikea kysymys, kuka se on? Vaikka politiikka ei kiinnostaisikaan niin sen verran pitäisi aikuisen ihmisen tajuta, että suurimmalta osalta se on lehmänkaupoista toiseen hankaamista. Kompromissien hakemista ja niistä riitelemistä. Jos valtakunnan politiikka tuntuu etäiseltä, niin katselkaapa kunnallispolitiikan puolelle. Siellä sitä vasta ryvetään päätöksen tekemisen vaikeudessa. Joskus tosi mielenkiintoista.

    Ilmastokysymykset on vielä asia sinänsä. Nyt eri keinoista keskustellaan esim. euroopan unionin tasolla, myös johtavien teollisuusmaiden kesken on asiaa mietitty. Suomen on kuljettava kiltisti kuin pässin narussa, jos EU:n tasolla jotain päätetään. Mitä jakoa silloin on harrasaja ystävällisillä edustajilla?
    Ainoa viivytystaistelu, mitä voidaan käydä, on ruohonjuuri tasolla. Eri edunvalvonta ryhmät. Ovat usein poliittisesti sitoutumattomia, keskittyvät oikeita kanavia käyttäen juuri tiettyyn asiaan. Väännetään rautalangasta edustajille asian oikea tila ja tarve lakivaliokuntia varten. Huom. chopper lakimuutokset.
    Vääjäämätön on vääjäämätöntä. Väkisinkin tulee aika, että saadaan työntää ne vanhat katiskat joko liiterin taakse tai pientä korvausta vastaan sulattoon. Avatkaa silmät, katsokaa uutisia, lukekaa lehtiä! Se on ihan terveellistä vaihtelua tallissa muhjaamiselle.

    Tarkennus: En ole poliittisesti sitoutunut, enkä vihreä pipertäjä. Omasta tallista löytyy amerikkalaista ja eurooppalaista rautaa. Olen vain huomannut että on hyvä tietää muutakin kuin oman tallin aarteet.
     
  20. Eyetech

    Eyetech Gearhead

    Minä olen ajatellut asian niin, että kun katsoo eri puolueiden mainontaa, niin käytännössä kaikki lupaavat sitä samaa kaunista vaaleista toiseen.

    Eli käytännössä niihin tärkeämpiin asioihin lupaavat kaikki ehdokkaat parannusta. Niiden perusteella on ihan sama ketä äänestää, silloin jää jäljelle ainoastaan nämä yleisesti vähemmän tärkeät, mutta itselle erittäin tärkeät asiat joiden perusteella valinta on tehtävä.
     

Kerro tästä muillekin!