Kiitos AKE, olinpa tyhmä kun yritin ostaa auton lauantaina..

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja smuige, 8.12.2007.

  1. smuige

    smuige Gearhead

    Kyrpii hieman, toisaalta melko reilustikin. Läksin tänään ostamaan autoa, matkaa melko kohtuulliset 150km. No eipä siinä mitään, auto oli mitä luvattiin ja hinta saatiin kohdilleen. Tarkoitus oli siirtää vehje ajamalla kotiin, leima oli kylläkin pikkasen vanha :soosoo: mutta onhan siinä vakuutus ja muut kuitenkin. No paskan marjat, silmäys otteeseen ja siinähän komeilee teksti "ajoneuvo tilapäisesti poistettu liikenteestä", sehän taas tarkoittaa nykyään min. 1000e sakkoa ja piiskaa ym. Eihän siinä mikään muu auttanu kun soitella ympäri hämeenlinnan katsatuskonttoreita, ylläri pylläri kaikki kiinni lauantaisin. Kello oli kuitenkin vain 12-13 joten täällä kotona ei olis ollu ongelmaa, konttori lauantaina auki kahteen. Soitin sitten lisäksi vielä paikalliseen ja kyselin sopiiko että tuo auton paikanpäälle ja laitetaan liikenteeseen? No olinpa taas tyhmä, eihän se käy, olis tarvinnu käyttää paperit siellä ennen kun saa metriäkään ajella. Lopputulos: pakko hakea auto myöhemmin. Tarinan opetus ja siitä seuraavat kysymykset: Ei pysty ostamaan seisonnassa olevaa autoa muulloin kuin virka-ajalla, ettehän käy töissä eihän?, pitäisikö myyjän osata huomauttaa asiasta? onko kohtuullista että myyjä käy hakemassa siirtolaput valmiiksi tai laittamassa auton takaisin liikenteeseen kaikkine maksuinen ja konttorilla käynteineen ennakoon koska joku "tulee katsomaan" ja ehkä ostaa auton? Korvaisitko siinä myyjälle maksut ja vaivan jos tuleekin hukkareissu koska auto on pelkkä paska eikä vastaa lupauksia?

    Joka tapauksessa kiitos ja kumarrus AKE:n väelle joka tarjoaa piristeitä tähän jokapäiväiseen vitutukseen.
     
  2. dart -66

    dart -66 Gearhead

    Myyjä voisi informoida ostajaa tuosta liikennepoistosta, jolloin ostaja voisi varautua hakemalla siirtokilvet etukäteen. Tietysti ostajalla tulisi olla auton tunnistetiedot, mutta tuntuisi järkevältä...?
     
  3. Chevi

    Chevi Gearhead

    Nii, ja kaikki tämä vaiva tilapäisen auton käyttömaksun takia.... :mad:
     
  4. flatonia flattop

    flatonia flattop 3rd gear

    Mutta eikös se sillai olis onnistunut jos olisit varannut katsastuksen ja ajanut konttorille, tietty tässäkin olisi järkeä vain jos auto olis muutenkin tarkoitus nopeasti laittaa ja leimata.
    Suurin ero vanhaanhan tässä on se että köyhtyy muutaman kympin sijasta tuhat euroa jos lähtee ilman leimaa ajamaan ja käry käy..
    Toisella foruumilla joku väitti että tuo tuhannen egeä lankeaisi auton MYYJÄLLE :eek: mutta vähän tuo olisi vaikea uskoa, miten helvetissä myyjä voi olla vastuussa mitä ostaja sen auton kanssa tekee sen jälkeen kun on paperit tehty ja selkänsä kääntänyt :mad:
    Se on kyllä varmaa että en minä ainakaan ala juoksemaan ja maksamaan 10,20 jos joku on tulossa autoa katsomaan.. sitten ei osta niin käyn sitten laittamassa takaisin seisontaan ja maksan taas 10,20 vai :wc:

    TERVEISIÄ PEERSEESTÄ AKELLE TÄÄLTÄKIN :mad:
     
  5. Mikkis

    Mikkis Double Gearhead

    en tiedä voiko liikenteestä poistetulle autolle varata ajan katsastukeseen ja sen turin ajella...

    vuos sitten kun ton edellisen käyttiksen ostin niin varasin sille katsastuksen ja ajelin sen tsadista turkuun ja seuraavana päivänä katsastukseen. laillista.
     
  6. rikuuuu

    rikuuuu 1st gear

    Asiassa ei mitään epäselvää eikä ihmeellistä vaikka auto olisi "tilapäisesti poistettu liikenteestä" Eli sama vanha käytäntö kuin ennenkin jos auto vaikka oli seisontavakuutuksessa! Kun ilmoitusosa on päivätty ja ostajan tiedot+myyjän/ostajan allekirjoitus paperissa on seitsämänpäivää aikaa tehdä nimenmuutto ja vakuutus tai vastaavasti tehdä itse tilapäinenpoisto.. jokatapauksessa 7 päivää saat ajella ostohetkestä.
     
  7. flatonia flattop

    flatonia flattop 3rd gear


    Eikun sitä just meinasin että olisi ihan oikeasti ajanut leimalle kun sinnehän on lupa ajaa jos on liikennepoisto päällä ja eihän sitä liikennepostosta saa edes pois ennenkuin on leima muuten :wc:
     
  8. smuige

    smuige Gearhead

    Tuota tuota, AKE:n sivuilla ei ole kyllä tuosta mitään mainintaa, ei se auto yhtäkkiä palaa liikennekäyttöön myynnin yhteydessä enää. Varsinkin mun tapauksessa autoa saa ainoastaan liikuttaa siirtokilvillä tai koe-kilvillä, ellei sitä katsasta hyväksytysti. http://www.ake.fi/AKE/Rekisterointi/Lii ... 3%B6notto/
     
  9. BRC1

    BRC1 Gearhead

    Tieto lisää tuskaa jos haluaa joka ikistä pykälää ja sääntöä noudattaa,Ei siitä tarvitse silloin marista. Mä olisin kyllä ajanut ko auton himaan . Olis riittänyt pelkkä vakuutus.

    Nimim käyttöhuussista leima 3v myöhässä ja hyvin on selvitty.
     
  10. delsol

    delsol 1st gear

    tosta verovapautus asiasta vielä nurinaa sen verran kun auto laitetaan tähän "ajoneuvo poistettu liikennekäytöstä,tavallinen poisto" eli seisontaan.
    Ostin toisen käyttörassin ja laitoin sen saman tien seisontaan kun siinä on ns.laittoa korissa. AKE muisti kuitenkin 10euron verolipulla kun maksuun pantava määrä on vähintään 10egee vaikka auto olisi seisonnassa samantien kun sen ostaa!!! jostain ne tuntuu nämä "verovapautukset" repivän takas!! :mad: PRKELE
     
  11. cutlass cruiser

    cutlass cruiser Double Gearhead

    Jos olen oikein ymmärtänyt, niin luovarilla ei saa ajaa liikennekäytöstä poistettua autoa, eli kannattaa sitten varata tonni ylimäärästä auton hinnan päälle jos sillä ajaa.
     
  12. delsol

    delsol 1st gear

    kyllä näin on! kysyin samaa asiaa tällä viikolla katsastuskonttorilta muutama päivä siten.
     
  13. smuige

    smuige Gearhead

    joo, oishan sen voinu ajaa ja 99% varmuudella ei olis ees pysäytetty... Toisaalta aika pelottavalta tuntuu toi takautuva vero, kuitenkin minimissään 1000e ja tossa vielä diiseli mikä ei oo leimattu, ties mitä mätkyjä voivat keksiä. Se 1000e on sit taas pientä verratuna siihen että meikäläisen urasuunnitelmat menee uusiks jos tuosta kärähtää :-?
     
  14. Peltirumpu

    Peltirumpu 1st gear

    Tuo tonni on taas niin perinteistä valtion holhoamis touhua..
    Nostetaan rangaistukset niin korkealle ettei kukaan edes ajattele
    tekevänsä rikosta. Jos sitten kuitenkin tekee ja saa polliisit peräänsä
    niin on helpompi ajatella "ei ***tu, haneen" ja tulos on taattu. Hyvä valtio!

    -Olli
     
  15. Bigiron

    Bigiron 1st gear

    Minulle ainakin ihan vakuutusyhtiön tarkastaja kertoi koko tämän epäkohdan,ja auto on ja pysyy liikenteestä poistettuna omistajanvaihdossa,niin kauan kunnes olet konttorilla papereiden kanssa ja ja teet käyttöönoton.
    Ja käytöstä poistetulla autolla kurvailusta saa niin kovat sanktiot että kehotan olemaan mutu tiedon pohjalta kokeilematta.
     
  16. Fleetline

    Fleetline Gearhead

    Juu omistajan vaihdos (luovarin täyttäminen) ei poista tätä uutta käytöstä poistosysteemiä Eli autoa ei saa siirtää kuin koekilvillä tai tarralapuilla. Näin ainakin mua opastettiin akessa kun sitä kysyin.
     
  17. helskutti

    helskutti 3rd gear

    juu totta se on jos auto on uuden systeemin liikenne poistettu sitä ei saa ilman konttorilla käyntiä liikutella ajamalla

    jos päätät kuitenkin ajaa ja jäät kiinni tulee tietty sakot ja lisäksi LISÄVERO SIIS VERO se on monin kertanen (en muistaa enää montako kertaa) mutta kuitenkin vähintään 1000e

    että jos aikoo ajella liikenne poistetulla autolla on syytä ruuvata kilvet irti ja poliisin mahdollisesti pysäyttäessä väittää että ei oo papereita ei rekisterissä :mad:
     
  18. SamiL

    SamiL Gearhead

    On tämä taas niin järjetöntä, niin järjetöntä... :mad:
    Voisi kuvitella, että useimmat yksityisten väliset kaupat tehdään vapaa-aikana viikonloppuisin tai iltaisin, kun ei olla tienaamassa valtiolle verorahaa. Sitten mistään ei kuitenkaan saa siirtotarroja ennenkuin seuraavana virka-aikana.
    On aika kohtuutonta vaatia, että ostaja hankkisi etukäteen siirtotarrat varmuuden vuoksi, lähtiessään jostain satojen kilometrien päästä ostelemaan autoa, josta ei edes tiedä, tuleeko varmuudella kauppoja syntymäänkään. Sitäpaitsi ei kai niitä tarrojakaan saa ihan tuosta noin vaan ilman auton papereissa olevia tietoja?
    Yhtä kohtuutonta on vaatia auton omistajaa pitämään ylimääräistä autoaan vakuutuksessa ja liikenteessä kaikenmaailman renkaanpotkijoiden varalta. Joskus auton kauppaaminen voi viedä kuukausiakin, tai sitten kauppaa ei synny ensinkään. Eikä sitä saa liikennekäyttöönkään ennen seuraavaa virka-aikaa.
    On se kumma, että nykyisin kaikki autojen paperisotaan liittyvät uudistukset ovat yhä enenevässä määrin susia :mad:
    Luulisi, että pystyttäisiin kehittämään jonkinmoinen juuri ostetun auton yhteen siirtoon oikeuttava, vaikkapa kännykän tekstiviestillä maksettava lupa, ettei tilanne olisi näin kohtuuton.
     
  19. PerttiA

    PerttiA 1st gear

    Nykyinen systeemi on kieltämättä huonompi kuin entinen, mutta jos tosiaan on satojen kilometrien päästä autoa lähdössä hakemaan, niin ei ne tarralaput niitä kustannuksia enää kauheasti nosta, varsinkaan kun tuskin ihan tuosta vain lähtee "huvikseen katselemaan" niin kauas.

    Vanhan systeemin aikaan tuli rekisteristäpoistettua autoa lähdettyä katsomaan 500km:n päähän, niin pyysin omistajaa skannaamaan rekisteriotteen, ja sen kanssa hain konttorilta valmiiksi tarralaput, no problem.
    Autokin kesti kotiinajon :)
     
  20. Ahis

    Ahis Gearhead

    Onnistuuko rekisteristä tilapäisesti poistetun omistajanvaihdos muuten normaalisti? Eli jos vaikka trailerilla hakee ja menee konttorille laittamaan nimiinsä, niin siinä ei kai mitään erikoista uutta ole? Tietty sopis tähän uuteen hyvään systeemiin ettei takaisin ajoon saa kuin se omistaja joka on ajosta poistanutkin...

    Tää uusi systeemi on kyl perseestä.

    26€ riistokilvetkin on jonkinmoinen riski ottaa autoa katsomaan mennessä...
     

Kerro tästä muillekin!