Kikka autotallin hellan hankintaan

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja mpjaprotopaja, 14.3.2004.

 1. mpjaprotopaja

  mpjaprotopaja 1st gear

  Mistäs ootte hankkinu tai hankkimas.

  Hyvä kikka on ( aineski ite tein sen) kävellä kunnan tai kaupungin vuokra-asuntojen kunnossapitovastaavan puheille ja kysellä siltä joutaisko yksi vanha hella autotalliin jossa toimisi edes yksi levy ja uuni jotenkin. Pätkä 5x2,5 johtoo ja pistotulppa ja kotiuunitarvikkeet on kasassa.
  Älkää unohtako laakerin lämmitys öljyjä lämpenemään kun lähtee kahville, se saattaapi loimuta kivasti, haista pahalle sa savuttaa pirusti takasin tullessa.

  Sammuttaminen on sinänsä helppoa kun ottaa vain pellin palan pytyn päälle ja tukahduttaa liekit tosin sitä pellinpalaa ei 90% varmuudella ole enää siinä jaloissa jossa se oli jo n. 4kk pyöriny.
  Jos se pelti sittenki löytyy ja sammuttaa kipon sillä niin ei kannata rupee kurkkimaan että sammuko se, kyllä se sammuu ja lemahtaa 110% varmuudella uusiksi kun sinne kurkkaa ( n.10v koulutuskokemus palavien nesteiden sammuttamisesta ja kummiski piti polttaa sormet ja kulmakarvat...)

  Meilläpäin se loistava idea ei meinannut toimia kunnantoimistolla jostain syystä, meinas pyytää rahaa siitä.... Kysyin et eikös sen pitäis olla toisinpäin kun kaatopaikkakin maksaa, hiljeni ja sano et hae pois joku huono...

  Sama pätee pesukoneeseen, tosin kaikki ylimääräinen sähö jorpakkoon ja uudet johdotukset ja katkaisijat JA JÄTTÄÄ ALTAAN POJASSA OLEVAN YLIKUUMENEMIS SUOJAN ALKUPERÄISELLE PAIKKALLE JA TOIMINTAAN mikäli tahtoo pitää torpan.
  Kyl tulee puhdasta osaa halvalla, nopeesti ja ilman sotkuja.
  Sähötyöt kannattaa teettää semmoisella joka niistä tietää jotain, omassa koneessa on roikassa merkki mitenpäin se tulee muutes rupee sormissa kihelmöimään... kiinteetä asennuspaikkaa odotellessa...

  Liekö vanhoja ja käytetyjä ideoita mut siin on jaossa ...
   
 2. Tweek

  Tweek Gearhead

  Eekäke näinhän nää hommat tsi-piireissä pitääkin hoitaa!! Näin mäkin teen ja paras lento palkitaan :grin: :grin: Oikeesti.. näinhän tää menee :wink:
   
 3. tomimk

  tomimk 1st gear

  On juuri laiton alla vanha PorinMatti vanhasta käytöstä poistetusta puutalostamme. Se on tiilivuorattu vähän varaava puukamiina, jossa on ns. keittolevy päällä. Siinä voi kätevästi polttaa pakkausmateriaalit ja käytetyt trasselit ym. jota tulee pari kuutiota viikossa.

  Työmaakopissa mulla on kiuas, joka lämmittää kopin hetkessä yli 50 -asteiseksi!
   
 4. vespa68

  vespa68 Gearhead

  Ja ollut jo "väliaikaisena" montakin vuotta?
  Muistakaapa sitten olla varovaisia näitten väliaikaisten asennusten kanssa. Jos talli ja kalusto kärähtää tämmöisten takia, voi olla vakuutuskorvausten saannin kanssa vaikeuksia.
  Tuommoiseen roikkaan ja pistorasiaksi voisi laittaa asuntovaunupistokkeet, joita ei voi laittaa vika-asentoon.
   
 5. Anonymous

  Anonymous Guest

  Pitäiskös sen verran sanoa, että aina kun roikka täytyy laittaa tietyin päin, se on väärin kytketty, eli suojamaadoitus on väärässä navassa.
   
 6. Pikku Musta

  Pikku Musta 1st gear

  Jep, kullä kuulostaa sille, että joku "ammattilainen" on tehnyt ns. nollauksen pistotulpassa eli: ERITTÄIN VAARALLINEN!
   
 7. mpjaprotopaja

  mpjaprotopaja 1st gear

  Ootko ihan varma???
  Ettei syy vain kumminkin olisi sähkön kulusta johtuva.
  Jos roikassa L laitetaan N johoon joka taas on loppujen lopuksi yhteydessä maihin niin varpaat kun koskettaa maata ja sormi peltiä niin sähö lähtee liikkeelle... eli siis johdotukset on tehty oikein.
  Homma korjaantuisi tietysti sillä kun ottaisi kaikki suojamaajohot koneen sisältä irti jolloin tällejä ei voisi tulla mutta kun se siirtyy lähiaikoina sisään kiinteäksi niin silloin ois taas kiva ku ne suojamaadoitukset toimii.
  Nii ja ei oo ollu valovuosia kyseisessä kunnossa, viimekesän alussa piti hätäsesti saada prätkän osia pestyä ja nyt valmistu sen koneen paikka hallissa joten kohta se on viralinen taas.
  Ja kaiken kukkuraksi se on ollu ulkosalla koko ajan joten ei ois kauheeta hätää ollu vaikka ois palanukki.

  Toi asuntovaunun roikka juttu ois tietysti ollu viksu juttu keksiä ajoissa vaan eipä sillä enään väliä mun kohalla.
  _________________
  Ei ole semmoista mekaanista ongelmaa jota raaka voima ja tietämättömyys eivät ratkaisisi.

  <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: mpjaprotopaja 2004-03-16 22:43 ]</font>
   
 8. Anonymous

  Anonymous Guest

  Joo, olen ihan varma. Eikä se asuntovaunuroikkakaan poista niitä väärinkytkennän aiheuttamia vaaroja, koska toinen pää siinäkin on ihan normaali pistotulppa, jonka saa pistorasiaan kumminpäin vaan. Suojamaadoituksia ei pidä poistaa, vaan antaa jonkin asiansaosaavan kytkeä johdot. Ei mitään "rane" asennuksia.
   
 9. jviirret

  jviirret 1st gear

  Näinkin voi olla, mutta aina kun minä olen sähköhommissa tuollaiseen törmännyt niin on kyllä johtunut siitä että kiinteä kaksijohtojärjestelmän laite on tehty siirrettäväksi ja johdon nokkaat tökätty töpseli. Näissä laitteissa se ulkokuoren maadoitus on tehty laitteen sisällä, sinisestä johtimesta haarottamalla. Sitte ku töpselin tökkää seinään "väärinpäin" niin vaihe tulee runkoon. Laite kyllä toimii yleensä oikein, mutta kaikista metalli osista saa sähköiskuja.
  Helpoin konsti välttää tuo on laittaa johdon nokaan kolmivaihe pistotulppa, sitäkään ei saa seinään kuin yhdessä asennossa. Edellyttäen tietenkin että käyttöpaikalla on 3-vaihe virtaa tarjolla.
   
 10. Jza

  Jza Double Gearhead

  Olisiko vähän saivartelua, mutta valovuosi on matkan yksikkö :grin:
   

Kerro tästä muillekin!