Kimppatallin säännöt?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja samppa78, 18.6.2009.

  1. vinkkeli

    vinkkeli Gearhead

    selvät säännöt, ja 2kk vuokra ennakkoon ,niin on pelivaraa siihen vuokran maksuun ,ja jos 2kk uupuu niin sit kylmästi pihalle.
    nm. joskus kimppatallin puuhamiehenä toiminut ja ei ikinä enää,paitsi jos on hyvä porukka ja selkeet säännöt! :eek:
    viimeks ei ollu :x
     
  2. rokki383

    rokki383 Gearhead

    yks vaihtoehto tollasten isompien ja kalliimpien työkalujen ylläpito kustannuksiin, JOS "isäntä" on samalla k.o vehkeitten omistaja. hilaa kylmästi vuokraa vähän ylöspäin että jää sen verran että saa miggi langat ym, noista tulee jonkunsortin sanomista kuitenkin jos on 1 hitsikone tai jos on luxus talli niin 1 nosturi tms, tietysti riippuu asukeista mutta kun ei migilläkään voi hitsata kun yhtä autoa kerrallaan niin joku sitä tarvii "pieneen reikään vaan vähän peltiä" kun toinen on vaihtamassa koko pohjaa, sikäli noi nosturit ja montut ym hienoudet on hanurista kun jos sellanen on niin kukaan ei haluu vaihtaa ees öljyjä tunkin kanssa. mul on onneks yksin n. 70 m2 vuokra talli, vaikka onkin kallis. viimesessä kimppatallissa hävis ja hajos työkaluja noin 2000E edestä. tosin aikaa kulu n. 2.5 vuotta että tämä tapahtui, en itse päässyt vahtimaan omaisuuttani kun oli siks ajaks huonompaa tekemistä. mutta jos on hyvä porukka niin toimiihan se, pitää olla vaan selkäytimessä se kunnioitus tallikaverin omaisuutta kohtaan, tässä edellisessä tallissa sanoin että saa käyttää mun työkaluja koska mulla niitä on (lapsesta asti vaivannut vakava laatu työkalu fetissi) vehkeet oli siististi reikälevyissä seinillä ym mutta siitä niitä vaan rupes häviimään vähitellen, tuumaset sai olla rauhassa, mulla kun oli tallin ainoot us autot siihen maailman aikaan. mutta sellasta se on, vierailevat jonkun puoltutut remontin tekijät kannattaa jättää kylmästi oven ulkopuolelle, kimppatalleissa aiheuttaa etenkin närää useesti jos tämä vierailija ei olekkaan kaikkien tallin "jäsenten" kaveri.. mut mut. onnea ja hyviä tallikavereita, niillähän tollaset systeemit toimii............. kiva et rebel58 on back in pisness, ollaan vieläkin ne kaljat velkaa, T:lahen rakkarit vanhan hesan tien varresta ilman tuulettajan hihnaa :D
     
  3. human62

    human62 1st gear

    Kyllä kimppatallilla kaikki on yhteistä , surut, huolet, ilot, sekä muijat; sillä aikaa kun ruuvaat autoasi joku ruuvaa muijaasi, täysi huolto eikä yleensä maksa mitään :rotfl:
     
  4. AteV8

    AteV8 Gearhead

    Meillä on hyvät "säännöt". Kukaan ei maksa vuokraa, ja kukaan ei saa herättää kaverin äitiä joka asuu tallin vieressä, eli viikolla ei enää klo:21.00 tartte ajella autolla pihaan ettei koirat herätä koko tienoota. :D
    Työkalut on melkolailla yhteisessä käytössä, mutta jos jotain lainataan niin palautetaan tismalleen samaan paikkaan. Jos migistä loppuu lanka tai kaasu niin sitä hankkii sitten se jolla sillä hetkellä sattuu olemaan rahaa. Jos ei jollakulla ole rahaa maksella "tarpeita" niin sitten saa sen edestä tehdä talli rakennukseen remonttia, esim. piikkailemalla lattiaa vähän tasaisemmaksi. Kyseessä on siis kaverin äiteen vanha navetta, ja meitä on nyt kolme kaveria samassa tiili kasassa.

    Kannattaa valita talli kaverit huolella!!! Hyväkin kaveri saattaa osoittautua lopulta mulkuksi rosvoksi! Itelläni on kyllä nyt sen suhteen asiat hyvin et ei tartte pelätä omaisuuden puolesta, eikä auton seisottaminen syö juurikaan rahaa.
     
  5. guru

    guru Gearhead

    jotenkin olin tunnistavani itseni repelin kirjotuksesta...
     
  6. vinkkeli

    vinkkeli Gearhead

    toi on helvetin hyvä pointti, ja just ton takia pitää ne säännöt laatia ja laittaa näkyviin, et ei sit tartte haukkua sitä kaveria mulkuksi.

    eli tärkeintä olis, et sit asiat riitelee ei ihmiset.
     
  7. rb

    rb Double Gearhead

    Rebelin ja Aten pointit oli varsin hyviä.

    Paljon on porukasta kiinni miten homma toimii. Jos homma menee niin että jokainen vaalii omia etujaan on varmaan paras pistää ne selkeät säännöt tallin seinälle, mutta jos ollaan valmiita ajattelemaan siltä pohjalta ettei aina tarvitse olla itse voitolla, voi homma toimia hienosti ilman mitään sääntöjä.

    Jos haluaa kimppatalliin niin tietty sosiaalisuus on paikallaan. Yksi raahaa sen mikin tontille, Toinen saa järjestettyä maalia halvalla, Kolmannella on se iso peräkärri millä on mukava kuskata kaikenlaista jne jne.

    Eli harvoin noissa jutuissa tasoissa ollaan mutta kiva sitten taas kun itse on jotain vaille niin siinä yhteydessä hommat tasoittuu.

    Nojoo... Milloinhan itsestä on viimeksi ollut hyötyä omalle tallille. Ehkä suurin hyöty on siinä ettei siellä tule käytyä kun harvoin. Maksaa kiltisti vuokran eikä pyöri jaloissa niin kundit on ehkä tyytyväisiä..
     
  8. garagektc

    garagektc Gearhead

    Itellä ainakin sellanen periaate ollu aina että en rupee aikuisille kovin paljon asioista paasaamaan. Jos ei oo kunnioitusta tai käsitystä sitä kohtaan että joku on tilat ja työvälineet hommannu niin on parempi mennä kotia niin äiti pyyhkii.
    Ite varon vuokralaisten autoja enemmän ku omiani ja sitä odotan muiltakin. Kävin kerran tossa kylillä isommassa kimppatallissa ja kattelin ku vedettiin rälläkällä kipinäsuihkuja suoraan toisten autoja päin. Olishan sielä ollu jotain levyjä mistä olis voinu rakentaa vähä suojaakin mut ku ei oo saatana minkäänlaista miestä haalareissa niin minkäs teet.
    Hyvin on meillä pelannu se että jokainen hommaa tilalle kun loppuu, oli sitten kyse miggilangasta tai makkarasta. Harmi vaan että tilat on niin pienet että ei voi kaikkia, edes niitä harvoja, hyviä kavereita tallissa pitää. Se on helvetin hienoa kun voi olla viikon reissussa ja tietää että kun takas tulee niin paikat on kunnossa.
    Pari kirjoittamatonta sääntöä jotka meillä on:
    - vieraita ei hirveesti tarvi haalia jos tallin omistaja ei ole paikalla
    - työkaluja ei lainailla tallin ulkopuolisille ilman että niiden omistajalta kysytään ENSIN
    - toisten autoihin ei kajota ellei omistaja ole luvannut (ikkunoista voi kurkkia,mutta nojailu ja muu hivelöinti ei käy)
    - töpselit irti kun lähtee tallilta pois
    - hitsausten jälkeen kipinävahtia vähintään puoli tuntia
    - rikotun tavaran tilalle tuodaan uusi tai vähintään vastaava tilalle
    - jos vuokraan ei ole rahaa,maksaja soittaa ja sopii järjestelyt,minä en soittele ja kerjää hiluja
    - irtisanomisaikaa ei ole
    - tallin vakuutus on tallin vakuutus, oma vakuutus on oma vakuutus
    - nosturia käytetään vain kun tallin omistaja on paikalla, tämä siksi että kyseinen vempain ei ole tarkastettu
    Mulla on vuokra ollut aina aivan säälittävää tasoa, eli jos joku asiasta kitisee, selvitän tallin kulut ja osoitan ettei tää mikään bisnes ole. Sen jälkeen voikin sitten lähteä hakemaan halvempaa ja ennenkaikkea parempaa paikkaa.
     
  9. Heikki

    Heikki Gearhead Admin

    Pyöritimme aikoinaan UCC ry:n nimissä yli 10 vuoden ajan kimppatallia, jossa taisi enimmillään olla jopa 20 autopaikkaa + kesäaikaan ns. heittopaikka yhdistyksen jäsenten tilapäisiin korjauksiin.

    Se on todettava, että vaikka kuinka olisi tuttu ja luotettava porukka niin kirjalliset säännöt kannattaa laatia ja määritellä myös seuraamukset mitä tapahtuu jos sääntöjä rikotaan tai vuokrat jäävät maksamatta. Nämä asiat kun on paljon helpompi sopia silloin kun kaikki vielä ymmärtää toisiaan ja on hyvää pataa keskenään. Mitä enemmän kokkeja sopan äärellä, sitä varmemmin jossain vaiheessa tulee ongelmia ja jos siinä tilanteessa ei ole selkeitä sääntöjä niin melkoiseksi kädenväännöksi se menee.
     
  10. rebel58

    rebel58 Double Gearhead

    Guru, sä olet nyt tallissa mitä ennen pyöritin ennen kuin meni terveys.
    Poikani isoveli sitä nyt pyörittää ja tiukemalla otteella mitä minä.
    Siis vielä kerran, jos on hyvä porukka niin kaikki tietää missä mennään.
    Luottamus a ja o. Ei niitä sääntöjä tarvii seinille kirjoitella. Ne on itsestään selviä asioita. Jos ei toimi niin pihalle. Amen.
     
  11. dodge71

    dodge71 Gearhead

    mulle riittää kimppatalli touhut.meillä on viikonlopun jäljiltä talli kun kaatopaikka joka kerta.ja kaiken lisäks kaikki tuolit yms rikotaan ihan tarkotuksella.tai siltä se ainakin tuntuu.mene sinne sitten tekemään jotain autolles paskan keskelle.asiasta on mainittu mut ei hyödytä.pojat vaan jua viinaaaaaa.kyllä ryypätä saa sehän on osa tätä kulttuuria.mutta kun ei ajatella ku itteään.
     
  12. Kapok

    Kapok 1st gear

    Mitä tulee kun ahtaa tarpeeks hulikaaneja saman katon alle ja juottaa niille viinaa? :rotfl: :rotfl: :poff:
     
  13. Jza

    Jza Double Gearhead

    Pieksämäki?
     
  14. Marko Nykänen

    Marko Nykänen Double Gearhead

    Pöh :poff:
     
  15. Holley

    Holley Gearhead

    "Yhteiset työkalut" = kukaan ei ikinä huolla/korjaa. Tietty joku iso leka ei vaadi paljoa ennakkohuoltoja, mutta on niitäkin työkaluja, jotka vaatis. Ainakaan niitä ei palauteta sovittuihin paikkoihin, vaan ne on aina jonkun projektin alla tai takarontissa tai sisällä hukassa. Jotain kun hajoaa, niin ei siitä kannata kertoa, sen kun pistää rikkinäisenä takaisin. Niinhän se menee.
    "Kaverin HYVÄ tuttu" = humalainen joojoomies, joka rikkoo tasan jotain. Tää varsinainen osakas voi sitten sen piikkiin pistää asioita. Jossain kylällä kun on talli, niin sitten nää kavereiden kavereiden kaverit on niitä, jotka voivat jotain jo viedäkin. Vähintään sotkea paikkoja.
    "Tila" = joko muiden laitteet on tiellä siinä mihin on sovittu heittopaikka (esim. autonpesupaikka tai "pikalaittopaikka"), tai sitten muiden mielestä oma projekti on tiellä. Ääripää oli yhdessä euroautopainotteisessa tallissa, missä Chevy II - pituus 465cm - tuli jonkun "listarajan" yli, varattua tila kun oli noin 4,8 metriä pituussuunnassa per auto ja Chevy häiritsi suunnattomasti vuokraisäntää. Vieressä oli Mini, toisella puolella MK I Escort. En kuunnellut kitinää kahta lausetta pitempään, vaan hain heti toista tallipaikkaa. Lopulta oma talli oli kallis hankkia (talo), mutta kyllä kannatti vähän asuntosäästää! Ei enää ikinä kimppatallia muuta kuin talvisäilytystä varten!
    Siis: kirjalliset ohjeet, vain muutama kaveri, jämäkin niistä "vetäjäksi", ei tutun tuttuja eikä yhteisiä työkalujakaan kuin minimimäärä.
     
  16. cuda69

    cuda69 Gearhead

    meillä on ollu kimppatalli vuodesta -91 asti,tosin porukka on vaihtunut osittain.Meillä on muutama perusjuttu joita pitää noudattaa.Yksi- vuokra maksetaan ajallaan,mikäli myöhästyy kolme kertaa,kannetaan kamat pihalle.Kaksi- jokainen vastaa omista vieraistaan,joita tallilla käy.Kolme-yhteiset maksut suoritetaan mukisematta,muuten kannetaan rojut pihalle.Neljä-jokainen pitää tonttinsa siistinä ja osallistuu kuukauden viimeisenä lauantaina siivoustalkoisiin(ei ole toiminut koko aikana,aina samat pari kolme kaveria siivoamassa.palkitsemme ahkerat siivoajat vuoden lopulla jollain tapaa)todella yksinkertaista lukuunottamatta tuota siivoamista,talli sijaitsee keskellä Oulun kaupunkia ja koko ajan on muutama kaveri oootelemassa että pääsis meiän porukkaan.Kertaakaan ei ole ollut riitaa porukan kesken,ei edes kun ollaan lievästi humalassa.
     
  17. dd64

    dd64 Gearhead

    Kahdessa kimppatallissa oon ollu. Ensimmäisessä Isäntänä. Se toimi niin kauan hienosti, kun porukka pysy alkuperäisenä. Sit alko porukkaa vaihtumaan ja ongelmia tulemaan. Vuokran maksaminen oli toisille aika vaikeeta. Niinpä lopetettiin ja siirryttiin toisen kaverin firman tiloihin. Sekin toimi aikansa. Taas alko pikkuhiljaa tallilla pyörimään porukkaa josta ei ollu hajuakaan. Työkalut katos ja romua alko ilmaantumaan niin ettei sekaan meinanu mahtua. Meillä oli kanssa yksi heittopaikka oven edessä ja sääntö oli että jos siihen auton joutuu jättämään OVET AUKI JA AVAIMET VIRTALUKOSSA, jos joku tarttee saada esim auton pihalle. Kävi kuitenkin useemmin kun kerran, että ovella oli jopa kaks autoo ja molemmat lukossa! Se siitä ruisingista. Sit aloin pitää työkaluja takakontissa, mut ei sekään estäny niitten lainaamista. Tähän päivään mennessä en tiedä miten ne sieltä oli saatu. Viimenen niitti oli kun tallille tullessa en enää päässy auton alle kun sinnekin oli työnnetty romua. (auto pukeilla). Niinpä läksin tallista ja pidin muutaman vuoden taukoa koko harrastuksesta. Nykyään on oma talli. Rintamamiestalon kellari. Ei iso mutta OMA. Ja kyllä harrastus taas maittaa. Mulle ei enää ikinä kimppatallia... Toivottavasti teillä toimii paremmin!
     
  18. PauliP

    PauliP 1st gear

    Itse olen vuokralla sellaisessa tallissa jossa on hyvin paljon porukkaa ja monelaista harrastajaa. Jopa bändi harjoittelee, eli elävän musiikin tahdissa ajoittain harrastellaan. Oikein olen ihmetellyt miten työkalut pysyy tallessa ja toisten omaisuutta kunnioitetaan. Yhteisessä käytössä olevat jutut onkin sitten vähän eri asia. Jotkut niitä ylläpitää, kaikki eivät. Tää nyt on varmasti ihan normaalia.

    Mutta ÄITIPÄIVÄ meilläkin pitäisi olla. Eli sellainen päivä kun jokaisen äiti tulee vuorallaan nostelemaan kahvikupit baarin pöydistä ja laittaa ne tiskikoneeseen ja napsauttaa sen tiskikoneen päälle. Ja sitten ohjelman loputtua tyhjentää sen koneen.
     
  19. snake blisken

    snake blisken 1st gear

    Meidän tallilla on hyvä porukka siellä ryypätään sillon kun siltä tuntuu ja kyllähän sitä sotkuakin syntyy mutta yleensä tulevat myös siivottua pois."rapatessa roiskuu ja tekevälle sattuu"
     
  20. shark

    shark 3rd gear

    Vuosien varrella huomannut että jos on kimppatallissa enemmän kuin kaksi osakasta niin.

    1.Yksi ainakin joka melkein aina maksaa vuokran myöhässä
    2.Lainaa työkaluja jotka sitten joko unohdetaan palauttaa tai tulee palasina takaisin"En se minä ollut"
    3.Jos yhteinen käyttöauton räpellyspaikka on tallissa, niin aina on sama tyyppi parkissa kun sinä tarttisit sitä kerran vuodessa :mad:
    4.Jos esim.kahvia ostetaan kimpassa ,on usein niin että pari ostaa ja kaikki juo.
    5.Viikonloppuna yleensä sama tyyppi raahaa kännikaverinsa jatkoille ihailemaan aikaansaannoksia.
    6. Siivoustalkoot.Yks kattoo kun toiset ei tee mitään ja lopuilla anopin hautajaiset just sinä päivänä ,kolmatta vuotta peräkkäin

    Mul on onneks oma ollut jo 20 vuotta,mutta on yks kimppatallipaikka jonka pidän koska se maksaa vain 350 kr/kk ,lämpöineen ja pesupaikka lämpimällä vedellä ja voi korjata tarvittaissa käyttistäkin.

    Lottovoitto oli kun juuri edellämainituista syistä muut halus savustaa yhden kaverin ulos.

    Eli vinkki .jos haluatte päästä eroon joukkoonsopimattomasta niin kimpassa kertomaan kuinka vuokra "yllätten nousi kattoon."
    Ei tartte työntää autoa hankeen ,vaan kaveri tekee sen itse :lol:
     

Kerro tästä muillekin!