kitkapintojen liimaus...onko mahdollista?

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja delsol, 15.9.2008.

 1. delsol

  delsol 1st gear

  Eli Tartteis sellaiseen lasten 50cc mönkkärin keskipakokytkimeen saada uusia kitkapintoja liimattua.
  Onko olemassa liimaa joka kestää lämpöä?
   
 2. rokki383

  rokki383 3rd gear

  samat verstaat mitkä liimaa/niittaa jarrukenkiä ni entsais varmaan kytkyttimenki. hollolassa ainakin kitkapinta
   
 3. delsol

  delsol 1st gear

  sain tietää että täältä iisalmesta saa eräästä traktori varaosaliikkeestä jarruhihnaa metri tavarana...tartteepi sieltä kysellä.ei viitteis ostella joka viikko uusia kytkimiä.
   
 4. yoko1

  yoko1 1st gear

  Juuri näin Osta samalla myös liimaa Vähän kuin Bostik mutta kestää lämpöä ja kovettuu (+200+300) Laita kytkin kotisi sähköuuniin (emäntäkin saa vähän puheenaihetta) Pursuavista liimoista alkaa nousta ilmakuplia=>noin vartti siitä ja valmista. Anna hieman jäähtyä (ilmakuplat on kovia ja menee kynnellä rikki) ja kytkin on valmis Niiteillä varmistat tuloksen jos kitka versus liima ei ole riittävä
   
 5. camaroiroc-z

  camaroiroc-z 1st gear

 6. steelofamerica

  steelofamerica 3rd gear

  jarrukenkät

  me liimattiin ainaki tualla trukkikorjaamossa. epoxilla. saatiin kaupasta semmosta epoxia mitä vedettiin, liemenä eka jarrunauhaan. ja sit toisesta purkista runkoon. sit puristimilla kiini. kyl ainaki on kestäny. yks trukin jarrukenkä voi maksaa 300e kpl. ni tuli kans liimaaminen mieleen. metritavarasta kans tehtiin vanhoihin runkoihin. pinnat tietty eka nii puhtaaks ku saa ja sit ainaki parivuorokautta kuivua. :pinup:
   
 7. Multislayer

  Multislayer 3rd gear

  Monet ammattikoulut ja maamieskoulut tekee metritavarasta uusia pintoja. Kannattaa kysäistä, ei pitäisi olla kallista.
   
 8. SamiL

  SamiL Gearhead

  Re: onnistuu

  Siellä on meidänkin liimaukset teetetty.
   
 9. delsol

  delsol 1st gear

  en mä minnekkään lähetä sitä kytkintä koska uusi maksaa vaan 27eur koko paketti...eikä tässä ole edes vielä kerennyt purkamaankaan pakkaa auki.
  tarkoitus on itse liimailla uudet kitkapinnat siihen kiinni.
  kytkimenähän siinä on tälläinen epäkesko viritelmä
  [​IMG]
   
 10. Multislayer

  Multislayer 3rd gear

  Nuo tuollaiset kytkimetkö ei kestä edes 50cc mönkijän käytössä?

  Jotain tuon kaltaista oon nimittäin suunnitellu sellaiseen 3,5hv lokari-autoon jossa variaattori ei pysy millään kunnossa, vanha kun on ja alkuperäiset jouset ym sisuskalut ovat tippuneet tielle. Olis naapurin pojilla menopeli joka tarvittaessa pysähtyy ennen auton alle jäämistä.
   
 11. delsol

  delsol 1st gear

  ton kytkimen halkaisija on tosi pieni ja mönkkärissä aivan sairaasti kiertävä moottori. viimeksi kytkin savusi kun tytöt meni sänkipellolle pöristelemään. saattoi olla siinä syy miksi kytkimen kitkapinnat otti ja kärähti.
  pihatiellä kun moottori nappaa kierrokset tappiin niin runko pääsee liikkumaan esteettä mutta ilmeisesti pellolla oli vastusta kytkimelle liikaa.
   
 12. Multislayer

  Multislayer 3rd gear

  Mut sehän on hyvä asia kytkimen kannalta että kierrokset on kovat, kitkapinnoille kohdistuu vähemmän newtoneita jotka yrittäis saada kytkintä luistamaan. Jos mennään samaa vauhtia mut kytkin pyöris hiljempaa niin se luistais varmaan koko ajan.

  Sitäpaitsi, voi olla että tuo tarvii kierroksia että keskipakovoima on tarpeeks suuri. Asiaa voi tietysti parantaa vaihtamalla jouset ohuempiin tai vaikka heftaamalla kytkimeen lisäpainoja. Siten tietysti että tyhjäkäynnillä kytkin vielä irroittaa.
   
 13. steelofamerica

  steelofamerica 3rd gear

  kytkin

  tuli täs mieleen et mulla oli joskus mikroautossa 125 kuutioinen solo moottorisahan kone. eturatas oli hitsattu suaraan automaattikytkimen päähän. kytkin on paljon samannäkönen sisuskaluiltaan kun tuo. mutta muistaakseni siinä ei ollut kitkapintoja ollenkaan. vaan oli raudat vastakkain. se auto muuten kulki sillä koneella. ja sopivillä välityksillä 80 kilometriä tunnissa. :pinup:
   
 14. bootsi

  bootsi Gearhead

  Re: kytkin

  Ne käpälät on siellä kytkimessä olleet varmaan messinkiä, tai jotain muuta seosmetallia. Tuskin "rauta rautaa vasten".
   

Kerro tästä muillekin!