Kojelaudan apinointi

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Verhoilu ja sisusta', aloittaja Make500, 19.2.2011.

  1. Make500

    Make500 Gearhead

    Foortista kojelauta täysin paskana ja korvaavaa ei löydy oikein ees ameriikasta muuta ku 1500 euron hintaan. Kaverin LTD:stä sais lainaksi samanlaisen, mutta kuinka tuosta saisi muotin tehtyä pilaaamatta kaverin kojelautaa?
     
  2. 1purehell

    1purehell Double Gearhead

    Ruotsista saattais saada vähän halvemmalla kojelaudan... En kyllä tohtis virheettömästä päällisestä alkaa kopiota ottamaan. Voi käydä niin, että kohta on kaksi Fordia ilman sitä kojelautaa. Jos vaikka kopiointi onnistuisikin, niin materiaaleihin menee helposti 200-300€ ja työtä monta iltaa. En muista sitä ruotsalaista firmaa, mutta luulisin, että alle tonnilla sieltä saisi uudenveroisen päällisen?
     
  3. Mikkis

    Mikkis Double Gearhead

    Silikonimuotti?

    Eiks se oo aika hellävarainen? Sitä en tiedä mitä se maksaa...
     
  4. Make500

    Make500 Gearhead

    Mun kojelauta on vaan niin huonossa hapessa että vois sanoa että mulla ei o sellasta lainkaan. Ajattelin vaan että jos uretaanista tai jostain tekis runkokopion ja sitten nahka tai dash-padi siihen päälle. -67 full sizea ei pahemmin o suomeenkaan tuotu ja ne mitä jenkeistä löytyy on yhtä paskoja ku munkin.
     
  5. stoneland alley

    stoneland alley Gearhead

  6. Buddy

    Buddy 1st gear

    Onk siit mitään jälel? Onko joku pellirunko tms? Pist kuvii...
     
  7. Make500

    Make500 Gearhead

    Huonoja kuvia syksyltä, kun purin. Suurin osa pehmusteista jäi autoon kiinni. Koko vinyyli pieninä palasina ja pehmustus kuopilla tai halki ym.
    Peltirunkoa ei tässä juurikaan ole, muuta kuin kiinitysruuvien ympärillä vähän. Lauta ylösalaisin tässä, ja sanon että on paha. Edes dash-capia ei tämän päälle olisi kyllä...

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]
     
  8. Buddy

    Buddy 1st gear

    Pistin YV:tä :D Kyl tost viel päällinen tulee... :wink:
     
  9. Make500

    Make500 Gearhead

    Eilinen päivä hallilla.

    Lähtökohta oli aika huono. Taka-alalla kaverin LTD:n lauta referenssinä:
    [​IMG]

    Apparin puolelle piti valmistaa runko alle, kun siinä ei ollut mitään. Samoin mittarin ympärystä oli jatkettava kuljettajaa kohti 5 cm:
    [​IMG]

    Nyt pehmustettu:
    [​IMG]

    Ikkunan tuuletusreiät pitää vielä tehdä verhoilun yhteydessä:
    Millähän päällystää? Pehmusteena kylmäeristyksissä ennen solukumin keksimistä käytetty parateeni. Kontaktiliima tarttuu hyvin. Mutta keinonahka ei taira kestää?
    Jos pari kesää sais meneen tällä. Tarkoitus etsiä jenkeistä vielä ehjä.

    Jos vaikka tästä huutais varaosaauton:
    http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Ford-Gal ... 0514040933
     
  10. Caideman

    Caideman 1st gear

    Miks keinonahka ei kestäis? Laita sitä kylmänkestävää kerniä, niin sen luulis kestävän melko hyvin. Se tuntuu ainakin olevan melko hyvää tavaraa.
     
  11. Buddy

    Buddy 1st gear

    Noi sun kuvas ei näy vai onkohan mun konees vika... :-?
     
  12. Rockmaple

    Rockmaple Gearhead

     
  13. Buddy

    Buddy 1st gear

    No perkele! Hyvält näyttää! :D Minklaist se parateeni on?
     
  14. Make500

    Make500 Gearhead

    En tiedä onko sitä nimitystä enää käytetty, mutta samaa ainetta periaatteessa kuin telttapatjat ym. eli solumuovia. Ehkä vähän sitkeempää. Tää oli aikaa vanhaa matskua mitä löyty firman varastosta ja oli n.5mm paksua. Solukumi (armaflex) taipuis hitosti hienomminkin mutta on taas aikaa pehmeää verrattuna tähän parateenin joka on sopivan jämäkkää. Laitoin kaksi kerrosta tähän omaan kojelautaan.Kuumailmapuhallin jeesas vähän. Ajattelin ihan ite koittaa verhoilla, olisko kellään hyviä vinkkejä tähän hommaan? :)
     

Kerro tästä muillekin!