Kokemuksia Chrysler 300C

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja mikkoP, 9.6.2012.

 1. mikkoP

  mikkoP 1st gear

  Vähän tuntuisi jotta elämä olisi mallillaan jos pihassa olisi Chrysler 300C - V6 CRD farkku Touring automaatti. Mutta kertokaapa kokemuksia, onko malli kestävä auto. Haussa voisi olla kutakuinkuin vuosimalli 2008 tai sitä uudempi. Kokemuksia?
   
 2. Shit-O-matic

  Shit-O-matic 1st gear

 3. grantorino

  grantorino Gearhead

  Kai tuo moottori kestänee, sama kone kuin riisselimersussa, ainakin taksit ajavat niillä satoja tuhansia kilometrejä.
   
 4. pequli

  pequli Gearhead

  Juurikin tuollainen 2008 mallinen on uudesta asti pihalla ollut. Vikoina toistaiseksi 30 000km kohdalla vaihdettiin raidetangonpäät. Tyyppivika, kyseisillä osilla kuulemma jo kolmas varaosanumero, parantaisivat niitä nyt edes rasvanipoilla. Nyt 45 000km kohdalla imusarjan askelmoottori sökö, kuulemma tyyppivika, vähintään 800 euron remppa odottaa. Ei vielä kuitenkaan hankinta kauheasti kaduta.

  Maan tiellä äärest mukava auto, kaupungissa leveät etupilarit ja isot peilit vaativat hieman kuikuilua.
   
 5. starcraft

  starcraft Gearhead

  Minä kun en mersuihin luota niin ajan 300c hemi awd touringilla. Siinäkin ihan riittävästi mersua mukana. Keskustelupalstoilta ja vähän muualtakin jäänyt sellainen käsitys että tossa dieselissä kaikista eniten vikoja. Ja tietysti osat kalliita kun perinteisistä jenkkivaraosia myyvistä liikkeista ei osia dieseliin saa.

  Elikkä ääni hemille! Saa vähän poweria kaupanpäälle.
   
  Petri A tykkää tästä.
 6. Subbe99

  Subbe99 3rd gear

  Kaverin perheessä 2kpl noita hemi touringeja. Toinen emännällä ja toinen isännällä. :) Niin ja nelikkoja molemmat.
   
 7. cuda69

  cuda69 Gearhead

  ei noissa diiseleissä ite moottoreissa vikoja ruukaa olla,lähinnä just nuo askelmoottorit ja suihkut vuotaa joskus ja perän stefat.
   
 8. Roadkill

  Roadkill 2nd gear

  Nonni, tulihan talouteen pitkällisen harkinnan jälkeen Hemi vuosimallia 2007.

  Aika hyvänolonen peli 1990 Astron jälkeen.
   
  Chevy and Cheers! tykkää tästä.
 9. propelli

  propelli 3rd gear

  Se on oikein! Täälläkin lähti viimeinen vajaamoottori taipaleelle ja rouvalle Hemppa tilalle. On kyllä upean tuntuinen moottori/vaihteistopaketti, voimaa on heti tyrkyllä ilman viiveitä. Alusta on vain turhan jämäkkä minun makuun, mutta rouva tykkää.
   
 10. Roadkill

  Roadkill 2nd gear

  Samaa mieltä, tehoa on kyllä tarpeeksi. Ja edellinen hauskanpitolaite oli 1000cc GSXR vuosimallia 2004 että siihenkin verraten hauskaa on Hemillä :D

  Hyvin kiihtyy 100km/h eteenkinpäin ja tänään hämeenlinnanväylällä 140km/h nastarenkailla (255) leveät tyhjää vaan lyö jos kaasua enemmän tarjoaa.

  Kylläkin itsellä mieltä kaihertaa se perinteinen kysymys.. Mikä tähän moottoriin on oikea öljy? Jenkit sanoo 5W20 ja suomenkielinen ohjekirja 5W30.

  MDS ei mene päälle ikinä.

  Ilman MDS:ää moottoritiekulutus 10,5l/100km. Ei paha.
  Astro vei enemmän :D
   
 11. matti163

  matti163 Gearhead

  Itellä -05 3.5 150tkm ajettu, ite ajanu abaut 20tkm tyytyväinen ollu, keulaan oli vaihettu melkein kaikki hilut edellisen omistajan toimesta ja loput autoliikkeen piikkiin kun ostin. Tässäkin on se mersun perä ja vetarin stefa piti jo vaihtaa ku alko hikoileen, Mutta pystyy vaihtaan ilman perän purkua ja stefa löytyy tosiaan mersulta. Ja niitä rasvanipallisia niveliä löytyy saksasta ja jenkeistä eikä nyt niin pahan hintasiakaan oo.
   
 12. propelli

  propelli 3rd gear

  Ei sitä MDS:n kytkeytymistä mistään näe, ei syty economyvaloa:)Minäkin mietin että toimiiko lie ollenkaan mutta ei sitä eroita mistään, se tulee mukaan niin nätisti ettei sitä eroita tai sitten se ei toimi minullakaan, mutta kai silloin jokin vikavalo syttyisi. SemiHemi on hieno ominaisuus.

  MDS ei ole päällä tyhjäkäynnillä, eikä yli 3000 kierroksilla, kytkeytyy päälle / pois 0.04 sekunnissa. Pakoputkistoa jos menee muuttamaan niin MDS menee sekaisin, tai lähinnä käynti huononee.

  Öljyistä sen verran että Jenkit kieltää kotomaassa muun kuin 5w-20 käytön mutta Euroopassa/markkinoilla missä 5w-20 öljyä ei ole tarjolla niin 5w-30 on sallittu vaihtoehto. Nykyään kuitenkin löytyy 5w-20 öljyä joten itse ajattelin pysyä siinä. Öljyn ominaisuudet vaikuttaa suoraan MDS:än toimivuuteen niin se on jo hyvä syy käyttää suositeltua viskositeettia vaikka muuten tällaista paatunutta jenkkiautomiestä tuommoiset viskositeetit syvästi närästää, kai olen tippunut kehityksen rattailta. Näkyy olevan yleinen viskositeetti uusissa bensakoneissa juuri polttoaineen säästön takia.

  Minä löysin joltain venäläiseltä sivulta 2005 vuosimallin tehtaan manuaalin, 7500 sivuinen pdf :D Löytyy kaikki muut asiat paitsi dieselmoottori.

  Tuo mersusta peräisin oleva käsijarru aiheuttaa säälin ja epäuskon sekaisia tuntemuksia, miten voidaan tänä päivänä tehdä noin huonoja käsijarruja, auto on katsastettu joulukuussa ja taaksepäin ei pidä yhtään mitään, liekö koskaan pitänytkään.
   
 13. mikähelvetinkat

  mikähelvetinkat 1st gear

  pitäkää kompassinappi ja nuottinappi alaspainettuna auto käynnissä kymmenkunta sekuntia niin ajotietokoneesta aukeaa ylimääräinen menu, jossa voitte liikkua nuolinäppäimillä ylös/alas, en rupea selittämään mitä mikäkin valikko tarkoittaa, joten älkää muutelko siellä mitään arvoja. versiosta riippuen löytyy myös valikko, josta näkee onko mds päällä vai ei, sekä kaasunasento prosentteina, mds kytkeytyy pois siinä vähän alun kolmannellakymmenellä prossalla.

  pakoputkiston muuttelu ei vaikuta mds:n toimintaan mitenkään, se on paskapuhetta. mitä kevyemmin saatte auton menemään (virityksillä) sen helpommin mds kytkeytyy ja pysyy kytkeytyneenä paremmin/pidempään ja suuremmissakin nopeuksissa.

  vain 5w-20 öljy. muiden öljyjen käyttö ei sytytä vikavaloa, mutta katsastuksen obd-tsekkauksessa voi ilmetä vikakoodi, joka johtaa hylkyyn. mds ei toimi muilla öljyillä kunnolla tai ei ollenkaan, tapauskohtaista.
   
 14. mikähelvetinkat

  mikähelvetinkat 1st gear

  rautakummulta saa rasvanipallisia niveliä ja parempia jarrulevyjä, jotka ei mene kieroksi. yksi syy levyjen kieroutumiseen on satuloiden alimpien liukutappien jumahtaminen, tarkistakaa ne ja herkistäkää ennen uusia levyjä ja paloja.
   
 15. late

  late Gearhead

  Itse ajellut nyt vm.2006 3.5 litraisella sedanilla vajaan vuoden ja toiminut hyvin. Leimakin tuli kerralla. Hieno auto ajella, ja varsinkin näin talvella takatuupparilla kiva vetää pitkää luisua, tokihan luistonesto tulee vastaan jossain vaiheessa, vaikka se on kytketty pois päältä. Sitten kun on autonvaihdon aika, niin vastaava uudempana, mutta ehkä nelivedolla ja Hemihän olis kiva.
   
 16. Mopar Suomi

  Mopar Suomi 1st gear

  5w-20 on oikea öljy Hemiin. Saatavilla valtuutetuilta korjaamoilta. 65,50 5 litran purkki.
   
 17. mikähelvetinkat

  mikähelvetinkat 1st gear

  [​IMG]

  tästä hemulit kuulemma tykkää... aah aahh... maksanee kuitenkin n.100 ecua 5 litraa... aah
   
 18. Roadkill

  Roadkill 2nd gear

  Pitääkin kokeilla tota menujuttua kun JOSKUS saa kolmesatasen taas tien päälle.

  P1521 koodi poistu öljyt vaihtamalla 5W30-->5W20 niinkuin moni sanoikin.
  P0300 korjaantui uusimalla akun joka oli loppu.

  Nämä kunnossa ja autolla korjaamolta melkein kotipihaan asti ja laatikko
  vikatilaan ja MIL valo päälle. Ja eikun takasin korjaamolle.

  Joku transmission speed input solenoid kylmänä.

  3 viikkoa auto ollu mulla ja niistä 5 päivää toiminu eli ei oo siis ollut korjaamolla :rotfl:

  Osta Hemi ja kulje bussilla.. No ei vaan. Onhan se taas makea peli kun toimii ja kesällä pääsee veteleen luu pihalla.
   
 19. Roadkill

  Roadkill 2nd gear

  Noni, laatikon solenoidipöydän vaihto kevyet 1500e.

  Pikkurahoja ottaen huomioon että mennyt jo etupään niveliin ja etuiskareihin noin 2000e, akku 150e, öljynvaihto yms.

  Noo, rahaa se vaan on. Sitä saa koko ajan lisää.

  Ja siis hemulin ostin alle kuukausi sitten.
   
 20. Jordan

  Jordan Gearhead

  Auto on siis 300C CRD

  Hei, isäukko kävi tossa pyörähtämässä omalla kolmesatkulla ja pyys
  lukemaan vikakoodit. Anto kampiakselin asentotunnistimen...

  Mersufoorumillahan kaikki pelaa konekoodien ja laatikkotyyppien kanssa
  mutta kun ei o hajuakaan että millä konetyypillä alkaa kyselemään...

  Valo lähti pois ja jätti vaan koodin muistiin, ei o vaivannu pariin päivään, auto ajettu 65tkm, alusta asti sama omistaja ja ei o saanu runtua.

  Onkohan tähän joku tyyppivika vai pelkä anturi vaihtoon, pikasella silmäyksellä ei näkyny öljyvuotoja mitkä sotkis anturin toimintaa.

  Kiitoksia rahansäästövinkeistä :lol:
   

Kerro tästä muillekin!