Koko harrastuksen tulevaisuus...huono?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Cocco Bill, 15.12.2018.

 1. Cocco Bill

  Cocco Bill Gearhead

  Monia muitakin varmaan mietityttää sen oman harrasteauton kohtalo joko osto tai myyntimielessä
  ja mitä tehdä?
  Paljonko touhuun kannattaa enää panostaa enkä tarkoita nyt näyttelyautoja tai vaan näyttelyihin rakennettuja joita tämä ei kosketa vaan ajomielessä pidettäviä harrasteajoneuvoja olipa kunto projekti,valmis vuosia ollut pölynkerääjä tallissa tai orkkis ihmesäilymä tms.

  Toisaalta se upea näyttelyautokin on ja pysyy omistajallaan,tosiostajat yhä harvemmassa saati mikä sen oikea arvo on kun unohdetaan joku ameriikan listahinta=mitä siitä joku maksaa rahaa käteen ilman vaihtoa ,halkoja ym tavaraa ?
  Päästörajoitteet on tulossa myös USA/Kanadaan ja riippuu varmaan osavaltioista loppuuko koko hupi,keneltä ja mikä tulee olemaan kaikkien jotka ei kelpaa kohtalo ajorajoitteleineen?

  Myyntipuoli pursuaa yhä enemmän+edullisemmin ajokuntoista jotenkin jo epätoivoisesti pakkomyytävää vintagerautaa,niitä katottomia ja tolpattomiakin(joista silloin joskus olisi antanut puoli valtakuntaa) saa edullisesti kotimaasta jos ei kovin nirso mallista ja joku jopa yrittää ryhä ahdata myyntiin ulkomailta puoliraatoja joihin saa upotettua toisen omaisuuden kunnosteluun tai ihan valmiita ajokuntoisia joita niitäkin muutamasta tonnista ylöspäin ilman ylärajaa.

  Mahtaako näitä saada myytyä enää kenellekkään lähitulevaisuudessakaan saati järkeä satsata pennosiaan olipa miten hienoa kalustoa tahansa.

  Suomihan EU mallivaltiona kieltää tai ainakin rajoittaa moiset vanhukset liikenteestä ja edes 10v vanhoilla käyttiksillä ajelut ainakin isompien kaupunkien keskustoihin,joku erikoislisäverolappu tietty liimataan kaikien paitsi Euro 6 tuulilasiin(R-kioskilta taas?) ja bensan hinta nousee rajusti ,sama vero+päästöjuttu dieselpuolella hintakorotuksineen.
  Sama ilmiö seuraa esim Ruotsissa jossa kalustoa varmaan satakertaisesti ja mitä sitten keskieuroopassa ja eteläisessä jossa EU standardin yli-ikäisiä saastuttavia käyttiksiäkin piisaa joka lähtöön ja on niitä harrasteautoja sielläkin paljon.

  Sitten ei ehkä kannata innolla rahdata enää edes puoli-ilmaisia Mersuja,Bemuja tai Audeja vaikka mittarissa olisi "huoltokirjan" kera miten minimaaliset lukemat...jos ajopuoli kielletään EU määräysellä myyntimaassaan ja ovat siellä ongelmajätettä niin takuulla täällä vähintään ensin päästörahastetaan tovi ennen täyskieltoa.

  Näyttää myös siltä että minun käyttikseni,2014 Euro5 diesel hiukkasloukolla on myös ongelmajätettä vaikkakin tietoisesti moisen ostin taannoin ennen seuraavan vm kuuluvaa urealisää jolla päästöjä kait saatiin vielä alemmaksi,ainakin uutena vaikka huijaten.

  Noh,tämä on minun viimeinen autoni,muita suunnitelmia on asuinpaikan suhteen lähitulevaisuudessa,siis ennen vanhainkotia, jossa en tarvi omaa autoa tai lumikolaakaan.


  Itse en rupea pelleilemään ja muuttamaan kaasulle,sähkölle ,hybridiksi tai edes Perkinsin koneelle kuten ennenvanhaan koska asia ei ole sitten enää sama eikä 53v ajettavuus nykypäivän autoihin nouse saati turvallisuus ym ja en halua tuhota sitä muutenkaan nykyliikenteen menossa.
  Vaatii toki taitoa,rahaa ja tilojakin moiset muutoshommelit ,ei kiitos on minun valintani ja jos joku päätyy muuhun niin hänen valintansa .
  numbers matchingeillä ei merkitystä ole tai onko jopa korinvaihto tms jos pellin alle värkätään sähkömoottori tms radikaaleja muunnoksia,no thanks!
  Ei pelasta vaikka haluttu bb orkkistekniikka (toki puulaatikossa säilössä) seuraa tee-se-itse sähköauton mukana...mitä sillä tekniikalla enää kukaan tekisi kumminkaan tai vaihtelisi eestaas?

  Että tämmöistä...
   
  Muokattu: 10.3.2020
  Pertti K, z 900 ja bogge tykkäävät tästä.
 2. jariha

  jariha Double Gearhead

  en tykkää
   
  Pertti K tykkää tästä.
 3. Lowry

  Lowry 2nd gear

  Harrasteautot pitäisi saada siivottua sinne erilliseen Harrasteajoneuvo rekisteriin, niin sitten ne voi jättää huomioimatta kun puhutaan autokannan iästä ja ongelma on sillä selvä. Ihmeen vähän vaan siitäkään, tai ylipäätänsä mistään mikä voisi olla parannus on harrastajien keskuudessa keskustelua, mutta kaikesta negatiivisesta jaksetaan täälläkin itkeä moneen ketjuun. Ajoneuvokulttuuri on kuitenkin sen verran vahvaa EU:n isoimmissa maissakin, että tuskin mitään totaalikieltoja on sieltä suunnalta tulossa. Lisäksi kehitys kehittyy ja niitä vanhuksia voi jatkossa muuttaa tarpeen mukaan entistä paremmin biopolttoaineille, kaasulle tai vaikka sähkölle, kuten jo nytkin on tehty.
   
  Impalas, onoff road, Pertti K ja 5 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 4. Ratrod34

  Ratrod34 Gearhead

  Huonosti tässä käy tulevaisuudessa, ensi kesänä nyt vielä saadaan ajella, mutta tulevaisuudessa istutaan tallissa olevassa autossa ja muistellaan vanhoja hyviä aikoja.

  Kaikki uutiset mitä nykyään tulvii valta valemediasta vain masentaa entisestään, ei tässä voi nykyään kuin viihdyttää itseään katsomalla livenä yellow vest mielenotoituksia Pariisista.

   
 5. stealth

  stealth Gearhead

  Tuskin mitään dramaattista tapahtuu lähitulevaisuudessa, tosin jenkkipelit alkaa olla nykyään muutenkin poissa muodista ja hinnat laskee ja myyntiajat pitenee, toisin sanoen mikään ei ole ikuista.
   
 6. Naukkis

  Naukkis Gearhead

  Olen aatelut elää hetkessä ja nauttia siitä mikä tuntuu kivalta, ajella silloin kun siltä tuntuu ja rakennella silloin kun se kiinnostaa, ja paskat välittää uutisoinnista jossa ei oikein tunnu järkeä olevan.
   
  Swinger, ImpJay, isoatlas ja 25 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 7. Powerstroke

  Powerstroke Double Gearhead

  Suunnilleen näin, mutta paikassa missä mikään ei oikeestikaan muutu kovin nopeasti, eikä kukaan edes esitä suomesta tuttuja pähkähulluja tulevaisuudenkuvia.
   
  Camino'79, 1purehell, Naukkis ja 3 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 8. bogge

  bogge 3rd gear

  Harrasteen (auto) pitäisi olla siis tuottava tai arvonsa pitävä sijoitus (?).
  Tämä ajatusmalli tuo vain stressiä. Tai ainakin sitten kannattaa olla arvoltaan sellainen auto, ettei mene yöunet arvon alenemisessa, kulumisesta, ylläpidosta, jne.

  70-luvulla kouluissa opetettiin että öljy on loppumassa ihan justiinsa. Varmaan se kohta loppuukin, mutta sitten ajetaan etanolilla tms.

  Itsellä romuja jo ihan liikaa ja varmaan lisää tulee. Sitä aikaa ja iloa harrasteiden, kavereiden ja perheen kanssa ei voi hinnoitella. Antaa perikunnan sitten ainakaan pahoittaa mielensä mun romujen kanssa. Oma nuoriso tykkää näistä vanhoista, mutta kyllä näille kaveripiireissä jo vähän hymyillään. Eli tulevaisuudessa kysyntä ja arvostus hiipuu, mun veikkaus.

  Nämä mun tuumailuja asiasta.
   
  Holley, sämpy ja tinareki tykkäävät tästä.
 9. riviera56

  riviera56 Double Gearhead

  Cocco Bill asian ytimessä. Kulut tulevat hiljalleen nousemaan sille tasolle, missä normitavis palkansaaja joutuu nostamaan kädet pystyyn. Liikennepoisto mahdollisuus kun poistetaan alkaa kalusto seisoon. MR luokka on mielenkiintoinen, jos se pidetään nykyisellään on näissä edes jokin turvasatama. Nyt on vaaleja ens vuonna tulossa ja veikkaanpa että emme ole vielä pahimpia kuulleet/nähneet. U aint seen nothing yet...
   
 10. Smirkelimies

  Smirkelimies 3rd gear

  On aika paljon harrastuksia jotka ovat tyrehtymässä samassa aallossa: Metsästys, kalastus, veneily, museomoottoripyöräily...

  Jotkut kädentaidot rapautuu, mutta tilalle tulee e-urheilu, hyönteisten syönti, kannabis sun muut.
   
  JYR, 1300TI, Temppis ja 9 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 11. kepuri

  kepuri Gearhead

  Uutisia jos kahtoo ja vielä todesta ottaa tuommoset jutut,niin hulluks tulloo.
   
  Pikuppeilija ja Simpanssi tykkäävät tästä.
 12. mopar-mikko

  mopar-mikko Gearhead

  Melkonen päänsärky tulee jos noita uutisia kattelee. Ite ainakin tuun pitään ton Sport Furyn varmaan kuolemaan asti sai ajaa tai ei. Käyttöauton oon ajatellu muutenkin korvata vaikka Tunturi Super Sportilla, kun en sitä juuri tarvitse. Jos hulluksi menee touhut, niin kai sitä voi muuttaa vaikka pois Suomesta ,tai miettiä noita kaasu/sähkö juttuja vanhaankin autoon.
   
 13. Hai

  Hai Double Gearhead

  Miksi odottaa, että hulluksi menee? Kaasulle voi muuttaa vaikka heti, kun tukiaisiakin on tarjolla, kuten tuolla ketjussa maakaasut vanhaan autoon kerrotaan.

  Itsellä meni hulluksi, kun harrastejenkille alkoi kilsoja kertymään halvalla kaasulla.
   
  Naukkis ja Karpov tykkäävät tästä.
 14. urho3

  urho3 Gearhead

  Mitäs noita romuja myymään tai miettimään arvoa,rahaa saa kokoajan lisää.
   
 15. Karpov

  Karpov Double Gearhead

  Nimenomaan! Selityksiä on löytynyt joka asiaan niin kauan kun ihminen on osannut puhua. Harrastajat harrastaa ja selittäjät selittää.
   
  Pertti K, sdfsd ja rb tykkäävät tästä.
 16. xarper

  xarper Gearhead

  Tätä olin tulossa kirjottaa mut kerkesit näköjään ensin.
   
  Naukkis tykkää tästä.
 17. mopar-mikko

  mopar-mikko Gearhead

  Lähin kaasupiste jotain 50km päässä, jos edes siellä? Joten verkostoa odotelessa. Oon tutustunut aiheeseen, eikä vaikuta kovinkaan monimutkaiselta jutulta.
   
 18. Hai

  Hai Double Gearhead

  Perustelu hyväksytty.:)

  Oikeasti kaasu on vaihtoehto vasta, kun tankkausasema löytyy päivittäisten ajojen reitiltä. Muuten ei kannata haaveilla tai kaukaa haeskella. Onneksi verkosto kehittyy.

  Minulla matka lähimmälle on 3km, joka on sama matka kuin lähimmälle kyläasemalle (bensa/diesel/E85). lisäksi kuljen tuosta päivittäin ohi vähintään 2 kertaa.
   
 19. pantera

  pantera Double Gearhead

  Loppuiko hevosurheilu tai harrastus kun autot korvas hevoset?
  Ei loppunu, eikä lopu autojen harrastaminenkaan.
  Saattaa jopa helpottua kun se eriytetään normaali jokapäiväisestä bulkkiliikenteestä
   
  exner, Charger´69, Petri R. ja 1 muu tykkäävät tästä.

Kerro tästä muillekin!