Koko harrastuksen tulevaisuus...huono?

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Cocco Bill, 15.12.2018.

 1. Pentastar93

  Pentastar93 1st gear

  No hitto siinähän se tuliki. Jännä sekamelska oli ku noita ohjausvaihteita nopeaan kattelin, nii niissä arvoja löyty ainaki neljää. Mitä lie. Ohan niitä kaikenmaailman harvinaisempaa Spirit R/T:tä. Päälle vielä 2 ja 3 arvot jotka oli pyöristyksiä todennäkösesti.
   
  Muokattu: 27.12.2018
 2. Pentastar93

  Pentastar93 1st gear

  Ei tuota Rockauton pelleilyä kyllä ymmärrä. Miks samalla moottori ja vuosimalli haulla syöttää vaikka millä lock to lock arvoilla noita ohjausvaihteita. Ei taida kovin tarkkaa olla ihan kaikessa nuo osien sopivuudet.. Ei niitä arvoja tuota 2,6 ja 2,2 enempää varmana ole.

  Se voi kyllä olla, et jos tuossa mun 92 2.5L saratogassa on 2.6 käännöstä, vaikka siinä 91 TM:n 3 litrasen koeajossa se 2.2 olikin. Muistelin vaan et 95 Voyagerissa ohjaus oli aika samankaltanen, ja siinä on 3.0 kierrosta, ja kääntösäde vain hieman yli 0.5 metriä pienempi. Voishan noita kierroksia ittekki laskea, mutta en tuota varten lähe 50km päähän talviunilta herättelemää.
   
 3. mcmies

  mcmies 3rd gear

  Sanopa muuta. Tarve harrasteajoneuvorekisterille vain kasvaa.

  Mutta mitä tehdä sille asialle, että punaisten ja vihreiden ollessa jäähyllä pelilauta hohkaa silti punaisena ja vihreänä?
   
  sdfsd ja sectoid tykkäävät tästä.
 4. -JJH-

  -JJH- Gearhead

  Vallankumous?

  Tosin ei sekään auta enää, tämän kansan osalta on peli menetetty. Telkkuun kun laitetaan, salkkareiden mainostauolla, hieman kuvaa jäälautalle epätoivoissaan kömpivästä jääkarhusta, ni paskahousu-lampaat on heti vinkumassa 1000€/kk lisäviherveroja.

  -JJ-
   
  Inlinee, Impalas, Jussi289 ja 1 muu tykkäävät tästä.
 5. pantera

  pantera Gearhead

  Eikai sille oo muuta tehtävissä kuin äänestää vähiten punaista..
   
  talonmiehen vapaapäivä ja stealth tykkäävät tästä.
 6. Pentastar93

  Pentastar93 1st gear

  Tuohon tuli vielä kiusaus sanoa, että en ainakaan usko että ne kunnon harrastajat omaa tyhmyttään ala-astetyyliin nimittelevän toisia harrastajia, tai että on etsimässä jotain oikean harrastajan titteliä mitä täälä on hoettu, se on aika lapsellista juttua mun mielestä sellanen... Mistä kumpuaa tarve sellasella keskustelulle.. Luulis että jos on tyytyväinen siihen omaan 69 Charger geriin ja harrastamiseen, että ei paljoa oo tarve nokitella jos vaikka joku ilman jotain kompleksiongelmia arvostaa ja puunaa sitä viimesen päälle siistikuntosta kasari STW:tä tms. Tosiasia on, että molemmat on ainakkn ihan yhtä paljon sitä Amerikkaa, kun Amerikanautoharrastuksen puhutaan. Erikoista että jonkun aikakausi- tai autoluokkagenren edustajat rupeaa määrittelemään sitä oikeaa harrasteauto tai harrastamista. Ite pääsen sisälle niihin mielenmaisemiin mitä esim. niihin keskenään aika erilaisiin 57 Bel Airiin, 45 Willys Jeeppin, 67 Dusteriin, 62 Step sideen, 74 Eldoradoon, 80 Camaroon, 93 Buick Rivieraan, tai vaikka 05 Crown Vicroriaan liittyy, eikä mulla mitään näitä harrastaessa tulisi mieleen kattoa jotenkin alas päin muita harrastajia, vaan päin vastoin. Mutta joillakin se harrastaminen varmaan on näin kärjistäen jotain sellasta että ostaa sen muskelin kun aina halunnut olla kovajätkä, ja muut harrastajat on sitten joku uhka, jollei just kuulu siihen samaan heimoon.
   
  Cap81, Inlinee, rb ja 1 muu tykkäävät tästä.
 7. grantorino

  grantorino 3rd gear

  Mutta jos ei elä pääomatuloilla, niin ei porvareitakaan voi äänestää.
   
 8. pantera

  pantera Gearhead

  Ei siltikään kannata ampua itteensä polveen.
  Vasureillekkin käy harrasteajoneuvolaki jos se edistää ilmastotavoitetta ja vaikutukset on veroneutraaleja
   
  Muokattu: 27.12.2018
 9. mcmies

  mcmies 3rd gear

  Niin kai sitte. Tuntuu vaan siltä, ettei semmoista ookkaan.
   
 10. Pertti K

  Pertti K Gearhead

  Sinisetkin on oikeesti violetteja.
   
 11. rb

  rb Gearhead

  [​IMG]
   
  NonSenCe tykkää tästä.
 12. ilu100

  ilu100 3rd gear

  Näitä viikoittaista uutisointia päästörajoituksista en voi muuta kun ihmetellä.
  Kuka haluaa että suomi on ensisijainen valtio,mikä ottaa käyttöön tällä asumistiheydellä/valtavan puuston omaavana nämä tiukat säännökset vastattavakseen?
  Miten tämän pienen asukasmäärältään olevan valtion täytyy olla edelläkävijä EU?
  Onko meistä lähtevä se,mitä meidän hallituspuolueet haluaa persettänuollen kertoa Brysselissä?
  Tässä kovasti taustalla poliitikkojen oma tulevaisuus.Mutta onko nykyisistä?
   
  mukko, maxvo2, Pentastar93 ja 5 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 13. sectoid

  sectoid Gearhead

  Tietynlainen proletaarinen ankeus yhdistettynä turkulaisuuteen oli minuakin vastassa kun kerran erehdyin Dartilla menemään töihin.

  Jopa käyttöautoni kulutus tuntuu huolestuttavan muita enemmän kuin itseäni. En usko, että mikään muu vastaava auto vastaavalla tekniikalla kuluttaa ainakaan merkittävästi vähempää.

  Minä en ole ainakaan saavuttanut katu-uskottavaa harrastajastatusta, mikäli se määritellään autojen rahallisen arvon sekä iän mukaan. No, autoilu on hieman kuten syöminen. Se on parhaimmillaan yksin tehtynä. En kaipaa ketään etupenkille nalkuttamaan/närppimään annoksestani.

  Yksin ajaminen on parempaa kuin letkassa ajaminen. Samasta syystä en ole koskaan ollut innoissani kimppakyydeistä työmatkojen suhteen. Inhoan olla muiden oikkujen armoilla. Ei viitsitä nousta ajoissa yms.
   
  Pentastar93 ja palontie tykkäävät tästä.
 14. 401

  401 2nd gear

  Lahtarit on huomannu et näillä hehkuilla voi ottaa viimesetkii irti duunarin selkänahasta.
   
 15. Holley

  Holley Gearhead

  Samaa mieltä. Itselläni alkoi koko autoharrastus pitkälti autoesitteiden takia. Niitä on nyt noin 2500-3000 erilaista, henkilöautot ja hiukan sivussa pickupit ja pikkupakut. Esitteissä nostalgisin jakso itselläni 70-luvun eurot ja japsit, hienoimmat esitteet ovat minusta melko tuoreista autoista (siis painotuotteina, oikeasti asia on näin!) ja sisällöltään kiinnostavimmat ovat tietenkin ne autot, joita haluaisin omistaa, mutta johon nyt eivät oikein rahat riitä (50-60-luvun jenkit ja erilaiset urheilu- ja luksusautot). Varsinkaan jos haluaisi lisätä tallipaikkojen määrää aina yhdellä per auto, tulisi aika kalliita ostoksia...
   
  Pentastar93 tykkää tästä.
 16. grantorino

  grantorino 3rd gear

  Harrastuksen tulevaisuudesta vielä, jenkkiautoilun rinnalle on noussut nykynuorison suosima japanilaisautoilu. Usein tulee liikenteessä vastaan japanin tuonteja, oikealta ohjattavia "japsimuskeliautoja" joissa on ilmeisesti runsaita tehojakin. Nämä ovat halvempia hankkia kuin amerikanpelit ja ovat suhteellisen uusia laitteita jenkkeihin verrattuna.
  Drifting varmaankin kiinnostaa ja on esikuva tällaisilla ajaville junnuille, samoin kuin drag race meille jenkkiautopuolella.
   
 17. NorthElite

  NorthElite 3rd gear

  Tuossa just tinailin tallinuorison kevarin virtalukon pohjaa... Kossi ite rakenteli loput nippuun ja sai mopon hörisemään. Arvostan.

  ...Tekeminen, itse tekeminen, vaikkakin apua tarvii, on se ihan sama, kun tullaan ulos, sinne talliin ja tehdään. Pois tietokonepelistä ja virtuaalimaailmasta. Ei 40+ tekniikka tai vanhempi ole itsetarkoitus.

  OK, mulle vanha tekniikka on tärkeä harrastus, mutta miksi vaatia sitä nuorisolta. Oma äitini muutti evakkona läänin rajalta toiselle ja koko elämänsä valittanut, kun se ei minua kiinnosta.

  Pointti lienee sama. Aika aikaa kutakin. Ei menneisyyttä voi toistaa tai vaatia perikuntaa jumimaan vanhaan kaavaan. Minun osalta nuoriso saa ja toivottavasti voi harrastaa mitä haluaa.
   
  Muokattu: 27.12.2018
  mukko, palontie, rb ja 3 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 18. NorthElite

  NorthElite 3rd gear

  Mitä nyt tuolla työmaalla katsoo ikkunasta, naapurin tontille, jossa on toisen asteen oppilaitos, siis amis, niin ei jenkin jenkkiä pörise. Saksa/japani "viriviriä" kaikki tyyni. Yariksesta läpilahoon MB/bemariin. Haaveita täydennellään isolla pakoputken päällä.

  Samassa ikäluokassa ajelin itse 900cc Fiatilla. Oma haave 66’ 67’ Nova SS, lienee ihan hyber käsittämätön juttu teinipiireissä. …En viitti mennä teineille SS Novaa ehdottelemaan. Ei niitä ole, ja jos on, niin menee vain niiden budjettiin, joilla ei ole arkisia talousvelvoitteita. SS Novan hinnalla matkailen enemmän kuin eläkeikään kaikki tulevat lomapäivät ulkomailla :)
   
  Muokattu: 27.12.2018
  palontie tykkää tästä.
 19. Karpov

  Karpov Gearhead

  Mä luulin, että toi ois jo laskeva trendi? Kovasti ne on katukuvassa vähentyneet sitten 5v tms huippuvuosien.
   
 20. grantorino

  grantorino 3rd gear

  Drifting on suomessa verraten uusi laji, olisko alle 10 vuotta vanha.
  Kieltämättä näyttävä laji jossa kumi palaa koko ajan sladissa ajettaessa.
  Uskon tämän vielä enemmän lisääntyvän.
   

Kerro tästä muillekin!