Koko harrastuksen tulevaisuus...huono?

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Cocco Bill, 15.12.2018.

 1. Volvo_5.7

  Volvo_5.7 Gearhead

  Koko harrastuksen tulevaisuus on huono.
   
  Jussi289 tykkää tästä.
 2. grantorino

  grantorino 3rd gear

  Käsite "käyttöauto" ilmenee vaan harrastajien keskuudessa, normaalisti ihmiset, jotka eivät harrasta
  vanhoja- tai veteraaniautoja, puhu kuin autosta, jolla sitten liikutaan tarpeiden mukaan.
   
 3. Volvo_5.7

  Volvo_5.7 Gearhead

  Aika monella on kesäkäyttis, eli joku vanhempi harrastushenkinen auto jota ei viitti talven suolamössössä pilata mutta voi fiilistellä myös ne kauppareissut kesällä. Onko tämä hyvä asia vai onko koko harrastuksen tulevaisuus huono?
   
  Jussi289, Zejk1 ja Gary Grand tykkäävät tästä.
 4. Pertti K

  Pertti K Gearhead

  On. Ehdottomasti.
   
 5. Zejk1

  Zejk1 2nd gear

  Pariviikkoa sitten leimasin tyttärelle "talvikäyttikseksi" -98 dodge stratuksen....saapahan naapurit ainakin ihmetellä ja taivastella ;)
   
  Sounderi tykkää tästä.
 6. simeoni

  simeoni Gearhead

  Lähinnä koen kaiken autolla ajamisen nykyään aika väkinäiseksi välttämättömäksi pahaksi. Etenkin jos pitää mennä kauppaan. Sitä kun on 10-12h liikenteessä niin vapaa-ajalla tekee mielellään jotain muuta. Vaikka harrastaa autoa.
   
 7. sdfsd

  sdfsd Gearhead

  Olet. Lue mihin vastasin ja huomaa mennyt aikamuoto. Ei meil ollu mitään jenkkejä ennen kun minä sellasen ostin, en perinyt jenkkiautoilua vanhemmiltani.

  E: oikeestaan aika epäselväati kirjotin
   
  Muokattu: 20.10.2019
 8. sdfsd

  sdfsd Gearhead

  Joskus 19 tai 20 vuotiaana. Sillon meil oli ollut ja oli jotain euroautoja ja japsi pick uppeja.
   
  redneck1 tykkää tästä.
 9. _MURIKKA_

  _MURIKKA_ 3rd gear

  Joitaki sekalaisia ajatuksia jonkinnäköseksi jargoniksi tähän aattelin vääntää näin ns. nuoren harrastajan näkökulmasta.
  Moni kaveri minunkin lapsuudesta on haaveillu jenkeistä, mutta usein ne ns. unelma-autot on niin kalliita ettei sellasta kukaan halua oikeasti hankkia, kun muitakin mielenkiintosia autoja saa puljata huomattavasti helpommin ja pienemmällä rahalla.
  Sitte kun alotellaan harrastusta jollaki kasari farmarilla kun ovat edullisia nii vanhat käävät itkee kuinka ne ei ole oikeita jenkkejä. Saatika jos se on telattu mattamustaks nii ulistaa kuinka ois parempi ku ei ois kajonnu niihin ensinkään, eikä se ole harrastamista. Houkuttelee mukaan harrastukseen, eikö? Ja kun miettii täälläkin kirjottelevaa vanhempaa harrastajakuntaa jotka ostanu ekoja jenkkejä 70-luvulla, minkäs ikäsiä ne teidän autot silloin oli? Nämä kasarifarkut on nyt jo vanhempia kun ne "oikeat" jenkit silloin.
  Helppoahan se on jämähtää sinne aikaan keppi ja keihäs, eikä suhteuttaa asioita. Eli enskerran ku näette jonkun nuoren skloddin mattamustan kaprisen ratissa, kannattaa muistaa et se voi olla sen eka/ekoja jenkkejä ja on asialle ihan yhtä vihkiytyny ku te "oikeat" harrastajat.
  Iteki alotin lintoilla kun olivat halpoja ja olivat hauskoja kaveriporukalla pyöriä kylällä moisilla, sittemmin kertyny niitä "oikeitakin" autoja. Siitäkin huolimatta omistan sen mattamustan farkunpaskan, joka on tällä hetkellä omista katiskoista/entisistä katiskoista se oma suosikki.
   
  Topsa-, sdfsd, Sounderi ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 10. _MURIKKA_

  _MURIKKA_ 3rd gear

  Ite olin erilainen nuori, muut levitti penkkaa bemareilla nii meikä toi vania tai farkkujenkkiä iha yhtälailla sladissa. :rotfl: Tommonen leppäjames etenki aivan loistava laite viedä ovenkahvat edellä.
   
 11. Cocco Bill

  Cocco Bill 2nd gear

  Hyvinhän tää rönsyilee laidasta laitaan keskiviivan molemmin puolin:) mutta aiheessa suurinpiirtein mennään.
  Mitään oikeaa /väärääkään vastausta tähän ei ole tai saada aikaiseksikaan mutta omia mielipiteitä saa kertoa ja kaivataankin,mieluusti tarttis kommentoijalla olla ikääkin vertailla "vanhoja hyviä aikoja" vai onko aika kullannut muistot?

  Jotta aihe ei urautuisi eipäs juupas linjalle niin ois mukava lukea enempi niitä omakohtaisia muistoja ja kertomuksia minkälaisista lähtökohdista puskettu minkälaisia lopputuloksia aikoinaan ja valmistuiko joskus,löytyykö se jostain varastosta peräti yhä miten paksusti pölyyntyneenä vai miten teidän harrastepelinne on aikaansa kuluttanut?

  Iso osa parhaimman uustuontihuuman ajan kalustosta varmaan myytiin pois yleisen huuman loputtua jopa ulkomaillekkin mutta jotain taatusti säästyikin mutta paljonkohan kokonaismäärästä edes jonkinmoisessa kunnossa jossainpäin tallella?

  Eihän se salaisuus ole että tallien kätköissä tai seinien suojissa uinuu jos vaikka mitä tavaraa jota aikapäiviin näkynyt missään niiden lisäksi jota joskus näkyy ja joista tiedetäänkin ?

  Myytävän kaluston liikkuvuuteenkin ja hintatasoonkin saa kertoa toki mielipiteitään.
   
 12. pulttirengas

  pulttirengas 3rd gear

  Kun olin 18v niin levitin penkkaa isän sportswagon duetti volvolla, muut peruskotteroilla. Yllättävän haastava vetää tyylikkäästi poikittain ja pysyä tiellä, ei kehdannut särkeä. Eka oma auto perintö pv volvo ja ensimmäinen homma pitkän varastoinnin jälkeen moottorin remppa ja viritys, sitten koeajo motarilla kaasupohjassa 180km/h.:soosoo: Alusta loppu, jarrut jumissa, pikkuvikoja ihan riittävästi, meni puhumalla katsastuksesta läpi.:argue::poff:Pesu, kiillotus ja karvanopat kiinni niin ei muutakuin kovaa ajoo. Ihme ettei oo tullu ruumiita, nyt oon pahimmat viat korjannu.
  Kyllä mua on katottu kieroon ja olen henkisesti valmistautunut sen jatkumiseen.

  Jenkeistä sen verran että lapsena olisin halunnut 60-luvun mustang fastbackin kun se oli niin hieno, mutta ei mua enää ole kiinnostanut ja aika kalliita ovat. Ainoat koeajamani joista olen syttynyt oli Jeep cherokee xj, meinasin lentää selälleni kun polkasin kaasua, kuskin penkki repes lattiasta irti, Cadilllac fleetwood brougham (tosi mukava lulla) ja uudet dodge ramit on jees, tulee ajeltua semmosella silloin tällöin. Mieluummin joku kunnon vehje, ei mitään romulinttoja.
   
 13. Karpov

  Karpov Gearhead

  Monet jää sitä unelma-autoa odottamaan koko iäksi kun samalla ajavat jollain avensiksella ja haukkuvat milloin mitäkin amerikkalaista liian uudeksi, liikaa ovia yms yms.  Voihan sitä 20m2 yksiössäkin elää ikänsä jos haaveilee 1200m2 kartanosta ja mikään muu ei väliltä kelpaa
   
  redneck1, Gary Grand, xarper ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 14. hantta

  hantta Gearhead

  Lankkukylki on ihan kelpo harrastepeli, eikä edes pelkää suolattuja teitä.
   
  sdfsd tykkää tästä.
 15. ,mutta vähän empii...;)
   
  Jussi289 ja hantta tykkäävät tästä.
 16. Woodpecker

  Woodpecker 2nd gear

  Jenkkiautojen arvostuksesta kertoo niiden hinta
  =Jenkkiauto kallis
  =Jenkkiauto arvostettu
  =Hyvä hyvä

  Sijoittajille, harrastajille ja haalijoille:
  -Rambleria saa vielä johonkin kilohintaan.
  Mikä on tilanne 10v päästä?
  -Hinta, saatavuus, arvostus?
   
 17. sdfsd

  sdfsd Gearhead

  noita ikuisia haaveksijoita riitti ja riittää kyllä varmaan vieläkin. uudemmat jenkit on liian uusia ja vanhemmat liian vanhoja että niillä voisi ajaa. pakko siis ajaa jollain saksan ladalla mut kyl sitten kun talo saadaan maksettua, sitte kun lapset lähtee kotoa, sitte kun eläkepäivät alkaa.....
   
  impala67, Gary Grand ja xarper tykkäävät tästä.
 18. xarper

  xarper Gearhead

  Nää kyllä pistää välillä ärsyttää nää samat naamat mitkä aina tulee "joku päivä" jne jaksaa selittää aina ku näkee... Osaavat kyllä tyhjää höpöttää kaikessa muussakin kun autoissa sit.

  Saa kai sitä unelmia olla mut eikö ne vois olla realistiakin?:rolleyes:
   
  impala67, Gary Grand ja sdfsd tykkäävät tästä.
 19. pantera

  pantera Gearhead

  Jos niillä ei ole kysyntää nyt, niin ei niillä ole 10v päästäkään
   
  palontie ja sdfsd tykkäävät tästä.
 20. sdfsd

  sdfsd Gearhead

  noista selitettiin jo sillon vajaa 10 vuotta sitten kun alottelin että vielä saa viimisiä halvalla
   

Kerro tästä muillekin!