Koko harrastuksen tulevaisuus...huono?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Cocco Bill, 15.12.2018.

 1. maxvo2

  maxvo2 Double Gearhead

  Tämä nyt on bussilippu keskustelua, mutta esim. Waltti-korttiinhan saa ladattua rahaa. Ja maksaa tarvittavan kertalipun silloin kun tarvitsee. Yksittäislippu kun on vielä halvempi kortilta kuin bussissa ostettu kertalippu.

  Tuossa malli vaikka Lahdesta.
  https://www.lsl.fi/liput-ja-hinnat/lipputuotteet/
   
 2. Artsi Bunker

  Artsi Bunker 2nd gear

  Hyvin minäkin pääsisin julkisilla kaupungissa käymään.
  1. Kävelisin 1,5 km aamulla pikitien varteen.
  2. Koulukuljetuksella 25 km rautatieasemalle.
  3. Odotusta pari tuntia.
  4. Junalla 90 km kaupunkiin.
  5. Kaupungissa julkisilla (jotenkin) aikaa kierrellä 6h tai 25h
  6. Junalla takas.
  7. Seuraavana päivänä koulukyydillä kotiristeykseen (kun mitenkään ei ehdi samanpäivän kuljetukseen.
  8. Ostosten kanto 1,5 km kotiin.
  Junaliput olis maksanu 26 € muitapa en tiedäkkään ja jossain varmaan pitäis nukkua kun joka tapauksessa yön yli reissu.
  Linja-autolla junan sijaan pari €uroa halvempi mutta kakspäiväinen silläkin, oikeastaan kolmipäiväinen kun en aamullakaan ehtisi menevään pussiin.
  :p
   
  SK-, vanilla ja malvasto tykkäävät tästä.
 3. Väpsy

  Väpsy 3rd gear

  Omia valintoja nämä bussimatkojen mahdollisuudet ja mahdottomuudet pitkälti on. Ei isosti ole kokemusta bussilla kulkemiseen, eikä siten hinnoistakaan muuta hajua kuin mitä likalle tulee bussikortille latailtua rahaa. Itellä menis työmatkoihin Nokia (perämetsä)->Pirkkala noin pari tuntia suuntaansa kahdella vaihdolla, eka bussi lähtee kotinurkilta 7.20 ja viimeinen Nokialta kotia kohti kotia 16.00, työaika olis n. 9.20 - 14.30 ekalla ja viimesellä bussilla kulkiessa. Autolla ottaa 20min suuntaansa. Oon "pakotettu" siis kulkemaan omalla autolla, ja siinä tulee vuosien mittaan kuoletettua kämpän halvempaa hankintahintaa, versus että olisi ostanut jostain lähempää. Sen verran löyhästi liittyy harrasteluun, että kesäisin tulee nautittua työmatkoilla harrasteella kulkemisesta :D
   
  Artsi Bunker tykkää tästä.
 4. Artsi Bunker

  Artsi Bunker 2nd gear

  Kyllä tuo omakin laskelma sen osoittaa että halpaa (hyvä välillä laskea) se vielä on pensa ja tiisseli,näillä mennään. Kuhan saa vain velat maksettua niin ei mitään hätää täällä Ison Jiin selän takana.:D Velkaa saattaa vain lisätä mahdollinen tuleva iso AEro. :oops:
   
 5. Fuselage

  Fuselage Gearhead

  Itse tein radikaali päätöksen. Magnum liikenteestä poisto ja nyt kuljetaan vain jalan. Kunhan raja aukee, niin saa nähdä meneekö Magnum myyntiin ja käyttöön jää vain C20... tosin.. tarkastaakohan ne tankkeja rajalla et mitä siellä on sisällä. Toinen tankki dieseliä ja toinen bensaa :D:D:D
   
  Isamu tykkää tästä.
 6. Cocco Bill

  Cocco Bill Gearhead

  En tiedä mihin bussiaikataulujen ym kulkuneuvojen vertailu kenenkin asuinpaikkakunnilla täällä tähtää ja päättäjäthän viis veisaa vaikka lukisivatkin koska edes maatalouden kahdessa vuosikymmenessä tapahtunut katastrofi (ja nyt tapahtui ilmeisesti se lopullinen niskalaukaus sähkön+polttoaineiden+lannoitteiden hintojen ja liian alhaisten tuottajahintojen yhteisvaikutuksesta) ei kiinnosta vaan pärjätkööt omillaan tai tuodaan vaan ulkoa kaikki nekin tuotteet vihreästi kuskaten kuten ei kiinnosta esim kone /kuljetusyritysten murheet.

  Ketään ei hetkauta mitä kaikkea muutakin polttoaineiden ja sähkön huima hinta aiheuttaa tavaroiden,palvelujen ja tuottavuuden näkökulmasta ,esim kotimaan matkailu tyssää kun perhekuljettimen tai matkailuauton pyörät ei lähdekkään enää pyörimään "jukujukumaahan,powerparkkiin tai särkänniemeen" kun bensa yli 2e litra,diesel samoissa lukemissa ja nämä toki näitä lapsiperheiden taviskohteita,yhtä hyvin voi olla kalastusreissusta vaikka Lappiin tai vaikka vaan tapahtumien,oman kesämökin/sukulaisten sijainti jo käytännössä liian kaukana polttoainekuluille kovinkaan usein ajella.

  Työttömyyttä halutaan kaikin keinoin vain lisätä kirjoittamalla hienoihin ilmastopapereihin nimiä alle vastuuttomasti ja koska Helsinki on päättäjien silmissä yhtä kuin Suomi vaihtoehtoja on 2:
  Käyttää kotipaikkakunnillanne niitä julkisia liikennevälineitä,siis junaa-metroa-raitiovaunja-busseja jne tai ellei kelpaa niin ostaa sähköauto/fillari,helppoa joista kukin valitkoon sopivimman tai tankatkoot tollo kullankallista menovettä ja hävetköön ellei halua pelastaa maapalloa.

  Tai mikäli jostain ihmeen kumman syystä julkinen liikenne huonolla tolalla teilläpäin muuttaa pois sieltä takahikiältä ihmisten ilmoille pääkaupunkiseudulle jolloin pärjää autottakin ja saa muitakin etuja samaan kauppaan kun kaikki lähellä ettei tarvi kymmeniä km ajella viikossa,saati päivässä.

  Koska huomattu että ihmisillä on paalua mitä kuluttaa niin tottahan polttoaineista ja sähköstä lisääkin voi ottaa ,pistetään joku tekosyy hinnankorotuksiin taas,säästäkööt muusta ja ellei pysty ,halua tai pysy pakollisissa ilmastotalkoissa muiden mukana niin "voi voi" mutta olethan suomen kansalainen jolla asiat tilastojen mukaankin loistavasti,hymy huulille.

  Valitettavasti maa jakaantunut yhä enemmän ja enemmän eikä yhdistäviä tekijöitä pahemmin enää ole kuin kieli +pääkaupunki ja railot senkun kasvaa mutta päättäjiä ei tunnu kiinnostavan kuin oma ura,kansainvälisyys,teennäisyys ja mielistely.
   
  Muokattu: 13.2.2022
  Vallu 426, SK-, impala67 ja 3 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 7. Slant Sickness

  Slant Sickness Double Gearhead

  Oottakaas uusia hintoja jos tuo naapurin johtaja laittaa sotahuudon päälle. Öljyn ja kaasun hintahan on nyt korkealla siksi, että siellä himmaillaan hanojen kanssa.
   
  vanilla tykkää tästä.
 8. Dataviilaaja

  Dataviilaaja Gearhead

  Vähemmän se sattuu ottaa turpaan vierailta, kuin omilta.
   
 9. Slant Sickness

  Slant Sickness Double Gearhead

  Ihan kuinka vaan. Mutta sodan sytyttyä tulee sen verran paljon pakotteita sun muuta häröä, että sattuu ihan oikeasti muukin kuin bensan hinta. Joka sekin nousee.
   
  Stang_81 tykkää tästä.
 10. Dataviilaaja

  Dataviilaaja Gearhead

  Totta. Se on kuitenkin vähän niinkuin pakollinen paha, toisin kuin nämä itse aiheutetut hommat.
   
 11. Slant Sickness

  Slant Sickness Double Gearhead

  Toisinaan kun iskee tallilla noita huonoja ajatuksia harrastuksen mielekkyydestä, menen hetkeksi istumaan harrasteen hyttiin ratin taakse. Toimii hyvin. Ei tartte edes päristää suuta.

  Alituisen valittamisen rinnalla voisi olla topikki kaikesta kivasta, mitä meille on sallittu. Nykypykälillä saa taas tehdä melko vapaasti moottorivaihdoksia, kun ei ole iskutilavuussääntöä. Fiat 126:een joku viislitrainen rivikutonen omavalmisteena vaikka esimerkkinä…

  Jos mentäisiin välillä rakentelemaan autoja iänaikaisen valittamisen asemasta?

  Kotiväki tuntuu komppaavan sitä enemmän, mitä minulta ideoita pukkaa. Syksyllä kun tuli ajatus ahtaa harraste, johon tarvitsin kiinaturbon lisäksi tilat, niin ”luvat” tuli anomatta. ”Tuo on hyvä idea”.

  Äsken ulkoillessa esittelin uusinta ideaani tehdä vähän erilailla etelänmatka (joka jäi minulta väliin vuoden 2020 koronan alun takia tekemättä - mulla oli reissua varten 180 päivää vapaata, jonka vietin muuttuneiden olosuhteiden takia pääasiassa mökillä evakossa) ajamalla tuo mun vanha pickup euroopan eteläreunalle keskellä talvea HD lavallaan, lyödä perillä leiri pystyyn ja ajella sitten prätkällä takaisin, jahka ilmat lämpenee. Ainoa kommentti oli ”pitääkö sun ottaa kilvet siitä autosta”.

  Ihanan positiivinen ympäristö harrastaa!
   
  Vallu 426, Dataviilaaja, Kustom STW ja 6 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 12. Isamu

  Isamu 3rd gear

  Negatiivinen assosiaatio on voimakkaampi kuin positiivinen joten valittaminen on suoraviivaisempaa ja helpompaa.

  Mulla odottaa jemmassa jo hyvä nippu osia monte carloon kevättä kohti, hitsari ja maalari sovittuna niin versio 2.0 harrasteesta tulee liikkumaan kesän aikana bensan hinnasta riippumatta :cool:
   
  Roberto, Kustom STW, Seevu ja 3 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 13. moottorinlohko

  moottorinlohko Gearhead

  kolmas tankki täynnä neukkuja,kyllä ne välillä tutkii,joskus siviileissä myös tankkaamassa siellä missä muutkin.agentti hommaa
   
 14. juhapih

  juhapih Double Gearhead

  Tästä tuli mieleen tuo, kun verottajan mielestä pääsen julkisilla työmatkani... Juu suurin piirtein, muttei onnistu yhden päivän aikana matka töihin ja takaisin.
  Aamuksi jos haluaa työpaikalle, jonne on 31 km, pitää lähteä iltasella kuuden maissa Tampereelle. Olla hotellissa yö ja aamulla linjurilla sitten töihin. Työpäivän jälkeen 15.30 linjurilla takaisin Tampereelle, josta illalla menee linjuri kotiinpäin. Kotona joskus 8 maissa.
  Hieman menee hankalaksi, koska ei pääse enää seuraavaksi päiväksi töihin, kun pitäisi lähteä työpaikan suuntaan kesken tuon edellisen bussimatkan tai jäädä taas suosiolla Tampereelle hotelliin...
  Mahdollista on , siksi en saa koko omavastuu osuutta verovähennyksiin...
  Omalla autolla alle puol tuntia...
   
  Vallu 426, Zejk1, Kustom STW ja 1 muu tykkäävät tästä.
 15. Cocco Bill

  Cocco Bill Gearhead

  Nooh,eihän täällä toki pelkästään valiteta mutta ollaan huolestuneita ja omataan erilaisia mielipiteitä kuin hallituksen virallinen linja ja kun pääosin tässä kyseessä autoasiat niin ehkä ei siksi niin nauratakkaan kun mikään ei tunnu riittävän vihreille jotka päästetty vastuuntunnottomasti vallan kahvaan syösten maan katastrofiin.

  Monessa EU maassa systeemit meihin nähden erimoiset,toki leppoisa ilmasto ja lyhemmät välimatkat tekee ison eron jo lähtökohtaisesti,myös polttoaineiden hinnat vähän maasta riippuen enempi tai vähempi alemmat kuin meillä.

  Toisaalta niissä on myös osin jo ajorajoitteita vanhoille autoille ja jopa ihan meidän näkökulmasta puoliuusille käyttiksillekkin ellei lue euro 6 papereissa.

  Toki toivotaan että porukka ruuvaa+harrastelee tavallaan ja tahollaan yhä kuten ennenkin ja hienoahan on että nykyään voi todellakin rakennella aika vapaasti entisaikoihin verrattuna ..mutta mutta.. monia ei kumminkaan innosta ajatus vain istua autotallissa cruisailemassa kesäätalvea vaan haluttaisi ihan ajaakkin ja siihen ollaan kovasti hallituksemme taholta puuttumassa siinä samassa sivujuonteessa kuin käyttöautoiluunkin eli polttoaineiden hurjissa hinnoissa joka vähempi naurattaa kummankaan tyylilajin osalta ja kysymys kuuluukin että "tarttisko tehä jotain" vai vaan potkia kiviä tankatessa kuten ennenkin ja maksaa lisää ja lisää maksamisen ilosta vuosi vuodelta kun näin hyvä putki kerta auki oivalla ilmastoteemalla ?
   
  Muokattu: 14.2.2022
  Zejk1 tykkää tästä.
 16. Slant Sickness

  Slant Sickness Double Gearhead

  Juu, ei ole kaikilla samanlainen harrastusmahdollisuus romujen kanssa. Josko kaipaavatkaan moista.

  Aiemmin päivällä katselin, mimmoiset maksut autoista menee Espanjassa. On siis just menneenä viikonloppuna syntynyt huima suunnitelma ajaa parin vuoden päästä ns viimeinen reissuni käyttis F-150 pickupilla keskellä talvea aurinkorannikolle motskari kyydissä. Oleskella siellä kevään tuloa odotellen ja lähteä sitten moottoripyörällä kotia kohti. Mut kun katsoi, miten tuontiauto tullataan Espanjassa, niin ei tuota kukaan siellä osta. Uuden auton hinnasta ne näyttäisi johtavan verot, eikä ne halpene nollaan ikävähennyksillä.

  Voi lava-Ford sinua, taidat päätyäkin Marokkoon. Vaihdan sut siellä johonkin, mikä mahtuu sivulaukkuun.
   
 17. maxvo2

  maxvo2 Double Gearhead

  Kato nyt ainakin ettei se johonkin haise kovin rekun nokkaan….:D
   
  SK-, Kustom STW, Inlinee ja 1 muu tykkäävät tästä.
 18. Slant Sickness

  Slant Sickness Double Gearhead

  Myisvät kuitenkin asiaa ymmärtämättömälle jtkn kuivattua jakin pskaa…
   
 19. Fuselage

  Fuselage Gearhead

  Syytä käydä ostelee tankit täyteen. Ryssän kouhon takia bensan ja dieselin hinta on kohta 2,50€ kun talouspakotteet lopettaa Venäjältä öljyn tuonnin.
   
  Vallu 426 tykkää tästä.
 20. Jake

  Jake Gearhead

  Itse olen ajatellut asian niin, että ajelen harrasteella mahdollisimman paljon, kun vielä bensaa saa. Jossain vaiheessa se tulee kuitenkin loppumaan. Sitten pitää keksiä joku muu harrastus.
   
  Inlinee tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!