1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästekäyttömme. Lue lisää.

Kommentteja Jenkkiautoista...

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Mr.Speed, 24.5.2003.

 1. Pertti K

  Pertti K Gearhead

  Hyvähän se on huudella kun itse ajaa boheemin pikkupajan tiukoilla toleransseilla tuottamalla laitteella ;-)
   
  leivonharri tykkää tästä.
 2. leivonharri

  leivonharri 3rd gear

  Touché...
   
 3. Skoll

  Skoll 2nd gear

  Ostin 1999 Seville STS:n tuossa viikonloppuna, kyllä tuli töistälähtiessä kolmelta tyypiltä melkosia kyselyitä ja ihailuja kun patsastelivat siinä tutkien sisustaa jne.

  Ja kyllähän tuo äiteekin kommentoi takapenkiltä viikonloppuna että "Ohhoh, tämähän on kuin taksissa mutta parempaa" kun käytin lyhyellä ajelulla :D

  Ihme ja kumma ettei oo vielä kulutuskyselyä tullut... Sitä odotellessa.
   
 4. Marklin

  Marklin Gearhead

  Viikonloppuna Viialassa pari ala-asteikäistä kundia polkaisi fillareillaan Deltan keulan edestä ja toinen kohotti kättään pyöräilykypärän lippaan kuin kunniaa tehden :).
   
 5. Karpov

  Karpov Gearhead

  Oon viimeaikoina lukenut vanhoja tuulilaseja ja tekniikanmaailmoja. Kyllä siellä ainakin jenkkien innovaatioista oli puhetta, varususta ylistettiin pääosin joka artikkelissa jne.

  Toki ohjaus/alusta sai omansa mutta se einyt ole iästä kiinni.

  Kivikautisuuspuheita ei onneksinole kuulunut ja menis samaan kastiin jos joku sillanpäätä heteroks väittäis.
   
 6. impala67

  impala67 Gearhead

  olipas hauska muistelu, sattumalta osui silmiin tämmösen vaarin muistelossa, ja ansaitsee päästä tähän vaikka onkin ikiwanha legenda:

  "Siitä se autoilu alkoi. Se Pobeda oli sen aikaiseksi autoksi paljon ajettu, melkein 300.000 kilometriä, mutta sillä
  toimitettiin niitä kaupan tiimoilta välttämättömiä ajoja toista vuotta. Isä ajoi ajokortin silloin syksyllä 1960 ja tottui ajelemaan tällä kohtalaisen rauhallisen menon Pobedalla. Kun sitten syksyllä 1961 ostettiin yhtä vanha Chevrolet, jossa oli melkein sadan hevosvoiman kuusisylinterinen kone, oli ensimmäinen isän ajotapahtuma sillä autolla ihan oma lukunsa. Käytiin hakemassa Lihakunnalta makkaralasti. Isä sanoi että hän haluaisi opetella ajamaan myös tällä autolla. Niinpä vaihdettiin kuskia. Oli ensimmäiset liukkaat. Pobedassa sai kaasun painaa pohjaan heti kättelyssä, se lähti omia aikojaan. Kun isä teki tämän saman siinä letukassa, meiniki oli ihan toinen. Siinä oli kesärenkaat alla ja kuin ukko painasi kaasun pohjaan, letukka alkoi pyöriä kuin karuselli siinä Lihakunnan parkkipaikalla ja hirmuinen määrä perkeleitä täytti letukan ohjaamon.
  Sain jossain välissä sanottua isälle että löysää kaasua ja kun auto siitä asettui hän sanoi että tuon perkeleen rattiin en ikinä koske. Mutta kyllä hän ajoi."

  Lähde:http://www.tormunet.fi/masa/Masan muistelmat_print.pdf


  (kommenttina; itseä huvitti erityisesti varmaan 50-luvun blueflame letukan "melkein sadan hevosvoiman kone". eli maailma totisesti oli ennen toisenlainen kuin nykyään ja elämäntahti ja maailmanmeno verkkaisempaa- ja autot hitaita ja ankeita).
   
 7. NonSenCe

  NonSenCe Gearhead

  kuuntelin kaverin parvekkeella alakerran parvekkeella olleiden naisten juttelua.

  "katos alas liikennevaloihin. ei ole tainnut viime aikoina tuon pakettiauton kattoakaan tulla pestyä"

  "joo tietääköhän se itse tuosta tekstistä, jos se onkin tarkoituksella tehty, luettavaksi vain kaikille jokka asuu kerrostalossa. julistaa julkisesti salaa suuntaumustaan."

  "niinpä. hyvinkin voi olla. harmi jos ei tiedäkkään. eikä haluaisi tuota siinä lukevan. tosin.. ei sitä tiedä kehtaako sitä jollekin jenkki paku kuskille mennä kertomaan pokkana että tiijätkö että sun auton katto on perkeleen likanen, ja siihen on joku kirjottanut likaa pyyhkimällä "jari o yks vitun homo" ja lisäkoristeena on myös perseen kuva."

  "no hyvä että me itse tiedetään ja voidaan aina nauraa kun nähdään toi auto kadulla. ja kysyä onko hän jari ihan itte."

  ....onkohan tämän chevy/gmc katto jo tullut pestyä.. lokakuussa tää kuitenkin tapahtui jo.  kaksi viiskymppistä naista kerrostalon parvekkeella.
   
  leivonharri tykkää tästä.
 8. leivonharri

  leivonharri 3rd gear

  ...toivottavasti Jari seuraa grinderin lisäks OD:a...
   
 9. T.hilter

  T.hilter 3rd gear

  No eihän nyt iFartilta mahdottomia voi vaatia, miten joku moottorin tilavuus voisi olla oikein jos merkki, malli ja valmistenumerokin saadaan väärin? Otin ihan kuvankin kun ei sitä kukaan kuitenkaan usko. Paljonkohan tuon muutoskatsastus maksaisi, perävaunupainojen lisäys oli 3,57€ merkiltä.[​IMG]
   
 10. ata

  ata Gearhead

  Vai että "Chevrolet"... Kyllä tosiaan tuo 1GT valmistajakoodi tarkoittaa tosiaan USA:ssa valmistettua GMC Truck:ia. Chevy truckeilla on eri koodit, niitäkin on useita, mutta ei koskaan T:tä kolmantena merkkinä.

  1. merkki kun tuossa GM:n amerikkalaismallisessa VIN-koodissa kertoo valmistusmaan (esim. 1: USA, 2: Kanada, 3: Meksiko, K: Etelä-Korea, 6: Australia, L: Kiina ym.)
  2. merkki kertoo konsernin, eli G: General Motors. (F: Ford, B: Dodge jne)
  3. merkki kertoo GM:llä auton merkin (Fordilla ja Moparilla se käy ilmi jo 2. merkistä). 1: Chevrolet, 2: Pontiac, 3: Oldsmobile, 4: Buick, 5: GMC, 6: Cadillac, B: Buick, Y: Cadillac MPV, E: Cadillac incomplete, B: Chevrolet Incomplete Truck, C: Chevrolet Truck, N: Chevrolet MPV, A: Chevrolet bus, K: GMC MPV, D: GMC incomplete truck, T: GMC truck, J: GMC bus, 0: Holden MPV

  Mutta Trafin listoja tuossa tutkin itse vähän aikaa sitten ja niissä on niin järkyttäviä virheitä niin paljon että hirvittää oikein...
   
 11. moottorinlohko

  moottorinlohko Gearhead

  kerran oli gto judgesta tm lehdessä,spoilerin kuva ja teksti .siiven on tarkoitus nostaa auton perää kovassa vauhdissa,toinen.katkaisijat siellä täällä kojelaudassa,eipä ne ole jenkkejä haitannut käytössä kun aina olleeet samalla tavalla,no sitten -98 blazer testi,kun viiksessä on ,vilkku,cruise,ajovalot,pyyhkijä olikin heti liikaa samassa kepissä,selkänojissä verkkopussit joille toimittaja naureskeli että on vanhasta junasta ne keksinnöt,samat skodassa niin oli innovatiivinen keksintö,paljon on samaakin joten judgen omistajan sam´noin :testaisivat vaan pesukoneita ja vatkaimia.propaganda paskaa,itse tuovat maahan VAG romuja jotka ovat maailman parhaita,kaikki autoilun keksinnöt on tehnyt mersu vaikka todellisuudessa muut on keksineet ne paljon aikaisemmin,niistä on oikein listakin mikä automerkki on ensin kehittänyt ja minkäkin,sakemanni ei todellakaan ole keulilla.jokainen saa uskoa mitä haluaa mutta kun nämä tm uskovaiset tulee aina avautumaan kun auton pysäyttää.kunhan sähköauto lisääntyy nämä urpot ei muuta tee kun ajelee huoltsikalle ja kysyy minkä letkun autoosi laitat,parhaimmat ajaa ryssiin saakka kyselemään.voi vittu.
   
 12. Karpov

  Karpov Gearhead

  Joo. Jossain kohdassa ne jutut meni enempi lynkkauksen puolelle kuin innostuksen ja ihailun.
   
 13. viikinki75

  viikinki75 Gearhead

 14. caprice305

  caprice305 Gearhead

  Ton takia peruin tm:n, kun toisessa autossa oli "vain" ja toisessa "jopa". Mersuissa ei haittaa mikään, on se sit koliseva alusta tai pienempi tavaratila, niin aina se on parempi kuin verrokki.
   
 15. Marklin

  Marklin Gearhead

  Äsken parkkeerasin Deltan duunipaikan vieressä kadunvarteen. Autosta ulostautuessani kuului matkan päästä terhakkaa koiran haukuntaa ja tien toista reunaa lähestyi musta pystykorva omistajana kanssa.
  Noo, koiraihminen kun olen niin tietty siinä ryhdyin juttusille; "mitäs sinä haukut, tuu vaan moikkaamaan". Haukkuhan tietty tuli ja sitä sitten siinä rapsutellessani, alkoi omistaja kehumaan kulkinettani; "sulla on biili siistissä kunnossa. Tuollasella sitä saa pehmeää ja mukavaa kyytiä, eikä ole ahdasta. On nuo ihan toista luokaa kun nykyiset kopperot".
  Mitäpä siinä muuta kuin myöntelemään :).
   
 16. Pertti K

  Pertti K Gearhead

  Taas tuli likainen mielenlaatu todistettua. Lukiessani lausetta "Tuollasella sitä saa pehmeää ja mukavaa..." ehdin jo kuvitella lauseeseen ihan toisenlaisen lopun. Noh, kyytiä joka tapauksessa. Mitäpä sitä muuta kuin työntelemään, eiku...

  No hyi :soosoo:
   
  onoff road, Skoll, soppa79 ja 1 muu tykkäävät tästä.
 17. Marklin

  Marklin Gearhead

  ^
  Uusia topickeja pukkaa kohta:
  Kenelle antaisit pehmeää ja mukavaa kyytiä ?
  Keneltä sait pehmeää ja mukavaa kyytiä ?
  Kenelle antaisit, vaikka olisi pehmeä mutta mukava ?
  :poff:
   
 18. Morbidelli

  Morbidelli 2nd gear

  Heh. Tuolla yleìsellä on ihan oma topikki, mitä ajattelet juuri nyt, ni jatkot vois kuvailla sinne. :D
   
 19. Mäöräkoera

  Mäöräkoera 2nd gear

  Reilu vuosi sitte ku ajettii kapriisio kotiin, ni pysähyttii syömää johonki huoltsikalle ja kun tultii pihalle ni chevyn vieree oli ajettu joku "normaali" auto ja siinä sitte äiti ja joku n. 6vee poika odotteli. No ei ne mitää sanonu mutta ku pyöräitettii auto käyntii ni pojan ilmeestä näki, että ne oli jääny siihe oottamaa, että millo me lähettäs. Poika oli iha täpinöissää vaikkei tuo täysin vakio 350 tbi yhellä putkella jossa oli noin kyynervarren kokone reikä nyt nii hienoltakaa kuuloostanu 8)
   
 20. Ranee

  Ranee 2nd gear

  Talvisempien lämpötilojen saapuminen keskisempään suomeenkin on tuonut korvilleni taas tuttuja kysymyksiä siitä kuinka vaan olet vanhan dodgen saanut pakkasesta käyntiin ja päässyt työmaalle.
  Rauhallisesti olen vastaillut että hyvin lähtee käyntiin ja kuljettaa mutta oma nuukuus harmittaa kun ei viitsi eberillä lämmittää ohjaamoa tarpeeksi, nahkastula tuntuu kylmältä alle +15 asteisena.
   

Kerro tästä muillekin!