Kommentteja Jenkkiautoista...

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Mr.Speed, 24.5.2003.

 1. Hoovee

  Hoovee Double Gearhead

  Ei nyt ihan suoraan kuulu tähän topikkiin, juttukin maksumuurin takana, mutta kuvatekstissä se oleellisin..
  https://www.ts.fi/uutiset/5522047

  Koska coupe Taunuksesta on tullut muskeliauto? Varmaan vain Nousiaisissa:cool:
   
  Seevu tykkää tästä.
 2. Cocco Bill

  Cocco Bill Gearhead

  Nooh....mihin Tanelia kukin vertaakin mutta eihän se mikään muskeliauto ole tokikaan mutta toisaalta jos ajattelemme niitä oikeita muskeliautoja niin nykypäivän monet jo 2l perheautotkin kiitää samaan tahtiin johonkin 7-8s sataseen pienellä kulutuksella ja sähköautot vielä rutkasti nopeamminkin,molemmat jälkimmäiset omaten myös ajo-ominaisuudet ja reilut rajatut huiputkin mutta myös tylsän muovisen kertakäyttökoostumuksen+ ulkonäkö mitäänsanomaton.

  Oikeat muskeliautot toki omaa pikkasen muutakin,esim sen ulkonäön,fiiliksen ja silmänruokaa sisätiloisaankin mutta jos otamme vaikka Coupe Taunuksenkin tai Consulin lähes vastaavana Fordina niin hienojahan nekin on laitettuna molemmat ja varsinkin V6 versioina vielä äänipuolikin mukava vaikkakaan kulkupuoli ei niinkään paljon tonnikuussatasta kummempi kuin luulisi mutta monelle kelpasi nekin oikein hyvin.
  Oisko Capri sitten ollut se euromuskeli Fordilla vaiko poniauto mutta niitäkin sai 1,3sta kolmetonniseen eli niinkuin muskeliautojakin laajalla moottorisakaalalla samaan peruskoriin.

  Pikkukoneisen sai muokattua isokoneiseksi ja niinhän ne teki Amerikassakin jopa suunnitellusti uuden tai käytetyn vaihtomoottorin ollessa jo ehkä valmiinakin tallissa kunhan osti perusversion sillä halutulla korimallilla ja rakenteli siitä omanlaisensa.
  Se on sitä tervettä rakentelua eikä matching numeroista kukaan piitannut!

  Ei tuommoisia vanhoja Ford eurocoupeja minkäänmoisia pahemmin näe liikenteessä enää kesäisin eikä ostarin parkkipaikalla tarvi hävetä ja eikö se harrasteajoneuvossa ihan hyvä piirre tuo persoonallisuus ja taatusti jeesustelijoita ja juttukavereita tulee niilläkin,ehkä jo enemmänkin kuin oikeilla muskeleilla...
  Minusta kaikki vanhat autot on ihan hyvä harrastekohde vaikkapa käyttöautojen ylettömään elintasorumbaan,täyspäiväiseen kaljoitteluun tai tietokone-nörtti elämään verrattuna ,toki jotkut vehkeet mielenkiintoisempia mutta ainahan niitä voi vaihtaakkin isompaan tai pienemään eikä ovimäärääkään kiveen hakattu.
  Ainakin valinnanvaraa piisaa!
   
  Muokattu: 25.12.2021
  viikinki75, -Skeletor- ja Zejk1 tykkäävät tästä.
 3. redneck1

  redneck1 Gearhead

  Viime viikolla puhuin yhden koulukaverin kanssa autoista ja päädyin jossain vaiheessa näyttämään kuvia mitä meiltä löytyy. Ensimmäisenä näytin kuvan Chevystä, sai ylennyksen Cadillaciksi.:rolleyes::) Oli vähän hiljaisemmin kun tuli seuraavien kuvien vuoro.

  Ei mikään paha virhe, kun onhan osa halvemmista amerikkalaisistakin arvoauton näköisiä.:D Etenkin tällä puolen rapakkoa.
   
 4. Jeep360

  Jeep360 2nd gear

  Multa yksi tuttu kysy vähän aika sitten , että mistä helvetistä mää aina löydän kaikkein
  rumimmat autot, ei eritellyt mitä autoa tarkoitti:)
   
  Gary Grand ja isalmela tykkäävät tästä.
 5. redneck1

  redneck1 Gearhead

  Radio Cityn aamussa keskustelivat jotain autoista ja toinen juontajista mainitsi vanhasta amerikanraudasta heidän lähellä, jonka takalasissa lukee "Fuck the Prius". Kuulemma kesät-talvet ulkosalla jossain stadissa.

  Olisi mielenkiintoista tietää mikä on tämä vanha amerikanrauta. Kyllähän joku sen varmaan on nähnyt. En usko että monessakaan amerikanraudassa on tuollaista tekstiä takalasissa.
   
  jaketin tykkää tästä.
 6. Volvo_5.7

  Volvo_5.7 Double Gearhead

  juko7, jaketin ja redneck1 tykkäävät tästä.
 7. leivonharri

  leivonharri Gearhead

  Töölössä se seisoi, jossain Stadikan lähellä. Mun käsittääkseni se myytiin mobilistin toimittajalle ja sitä kautta eteenpäin jollekin innokkaalle.

  4D Dartti, olisko -70-72? Oikee käyttöjenkki.
   
  juko7, jaketin ja redneck1 tykkäävät tästä.
 8. Peeaa

  Peeaa Gearhead

  1970 oli ainut vuosi tuollaisilla takavaloilla.
   
  jaketin ja leivonharri tykkäävät tästä.
 9. Temppis

  Temppis 2nd gear

  "monsteriauto!!!" 3v poikani letukan lavurista
   
  isalmela ja maverick999 tykkäävät tästä.
 10. Yorcci

  Yorcci Gearhead

  Tänään, kun ajelin Lahdesta takaisin kotia kohti, niin jossain (muistaakseni) Hartolan kulmilla näytettiin peukkua jostain uudehkosta Volvosta??? Hyvä mielihän siitä tuli, vaikka muutenkin oli jo hyvä fiilis hienolla kelillä ajella pensakasilla muutama sata kilsaa ihan vaan huvikseen (ja v1ttuillakseni vihreille...)
   
  malvasto ja Gary Grand tykkäävät tästä.
 11. jaketin

  jaketin Gearhead

  Jees,
  Dart oli vm. -70

  Auto toimi meidän käyttöautona reilu 32 vuotta ympärivuoden. Tarra oli puskurissa ja siinä luki fuck your prius, jonka tuo vaimoke hankki. Auto alkoi vaatimaan todella paljon huomiota. Kun Coronet on vieläkin työn alla ja vaimoke sai työsuhdeauton, niin Dartin oli poistuttava vahvuudesta :( Onneksi elämä jatkuu autolla Porvoon suunnalla, toistaiseksi. Kiva laite oli . Aikansa kutakin..
   
  viikinki75, malvasto, isalmela ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 12. ravolta

  ravolta 3rd gear

  tässä takavuosina olin töihi menossa ja työkaveri haki kyydille, ajeltiin siite k-marketin ohi ja työkaveri lähti hakeen tupakkia, jäin autoon ootteleen ikkuna auki, istuin duramax lavachevyssä. siinä kuulin ohimenevän pojan kommentin isälleen: " isä, tuo ei ole kyllä mikkää oikea lava-auto, johon isänsä: näi on"
  he saapuivat tuhannen laholla HILUXILLA joka ilmeisimmin on AITO ja OIKEA lava-auto. isän opit menneet perille :D
   
  viikinki75, malvasto, LehtinenA ja 4 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 13. leivonharri

  leivonharri Gearhead

  juko7, C4vettester, Arkkumies ja 1 muu tykkäävät tästä.
 14. Hoovee

  Hoovee Double Gearhead

  Oho, natsiauto. 69-numero maalattu kylkeen? Kannattaa googlata mikä terminologia sen taakse kätkeytyy:eek:
   
 15. Concarne

  Concarne 3rd gear

  Siisti lappu on osattu kirjoittaa mutta on unohtanut oman nimensä laittaa, että tietäisi kuka on viestin jättänyt.

  Ei tykkää naapurit minun Camarostakaan. Isolohko, peltisarjat, avara rosteriputki ja taka-akselin jälkeen hyvin virtaavat vaimentimet. En tykkää siitä itsekään mutta en ole ehtinyt vielä (n. viiteen vuoteen) asialle mitään tekemään ja erikseen kysyin katsastuksessa onko tämä mahdollisesti ongelma. Katsuri sanoi: "Äääh, hieno auto" ja löi leiman. Kerran mittasin kyllä dB mittarilla meneekö standardin mukaisella mittauksella rajoihin ja meneehän se rimaa hipoen vaikka ei uskoisi millään kun vieressä seisoo.

  Samaan autoon sain aiheen mukaista palautetta kun muina miehinä ajelin Kirkkonummen Masalan läpi. Kaksi arviolta n. 10 vuotiasta pikkutyttöä käveli viereisellä kevyen liikenteen väylällä, näyttivät ensin peukkua ja sitten käsivarsilla alhaalta ylös liikettä. Tämän ymmärsin tarkoittavan: Laita äijä hanaa. Vedin sitten II:tä yhden lyhtypylvään välin ja taustapeilistä savupilven takaa näin tytöiltä vahvat tuuletukset. Yllättävää(?) oli, että olivat tosiaan tyttöjä muuten en ehkä olisi minäkään viitsinyt pelleillä.
   
  viikinki75, Peeaa, hartsa69 ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 16. hartsa69

  hartsa69 Double Gearhead

  Ei liity kommentteihin, mutta taannoin paikallislehdessä oli uutinen mökkimurrosta jossa vinkattiin "asiaan ehkä liittyvän kovaäänisen auton" :rolleyes: Niin kun nyt varkaat haluaisi erityisesti herättää huomiota...

  Itseltäni on useamminkin kysytty mikä siinä jytinässä niin mukavaa on? Vaikeehan sellasta on selittää.

  Pari pikkukundia on kyllä näyttänyt käsimerkkejä (ei keskaria) mutta en ole isommin poljeskellut ainakan lähiöalueella..
   
 17. Dataviilaaja

  Dataviilaaja Gearhead

  Ei se lapun kirjoittaja ainakaan autotuntija ole ollut, kun ei tiennyt olevan amerikkalainen.
   
 18. C4vettester

  C4vettester 2nd gear Bannattu

  Päivänselvä viharikos kaikkia jenkkiautoilijoita ja koko jenkkiautoilijayhteisöä vastaan.

  Laillisella autolla, laillisella asialla, laillisella alueella ja laillisen ajo-oikeuden omaava kuski (ja vieläpä ammattikuski). Eli pulinat pois. Kaikki eivät näköjäns ymmärrä, että jenkkiautoilu voi olla joillekin harrastus tai jopa jonkinasteinen elämäntapa. Vai onko Rovaniemellä eri lainsäädäntö kuin muualla Suomessa?

  (En tosin tiedä missä "jenkkiautoilijayhteisö" virallisena kollektiviana sijaitsee, mutta näinhän jokseenkin kaikki tässä maailmanajassa tupataan tulkitsemaan. Viharikoksina. Vähintäänkin. Ja heti eikä melkein kohta. "Facebook/Twitter-tuomioistuimessa.")
   
  Muokattu: 6.7.2023
  toyopet tykkää tästä.
 19. Slant Sickness

  Slant Sickness Double Gearhead

  Joskus kultaisella 80-luvulla jaksoin kommentoida maan päälehden (HS) uutisia siltä osin kuin johonkin epämääräiseen toimintaan oli liitetty ”amerikkalaisvalmisteinen auto”. Siis siihen aikaan kirjoitin kirjeen ja vein sen toimitukseen. Joskus ne vastasivatkin, ettei ”Lada 1200” ole yhtä kiinnostava mainittavaksi. Puolustin mielestäni ja mielessäni itseäni, koska en -66 Dartillani halunnut tulla leimatuksi suurrikolliseksi.

  Hesarissa on seinät leveällä ja katto korkealla. Tärkeintä on kuitenkin se, että sananvapaus säilyy. Jos joku kokee tulleensa loukatuksi tai saaneensa vammoja/taloudellista tappiota, ratkottakoon ne oikeussaleissa.
   
  C4vettester tykkää tästä.
 20. C4vettester

  C4vettester 2nd gear Bannattu

  Tälle maailmanajalle tyypillliseen tapaan sinun on nyt kaivettava jostain arkistoista tuo kyseinen 80-luvun kirjeesi, perustettava oma Twitter-tuomioistuimesi sekä siellä julkisesti leimattava (tuomittava) Hesarin toimituksesta vastauksen antaneen, tai mielummin koko HS syylliseksi viharikokseen kaikkia maailman jenkkiautoilijoita vastaan. Vähempi ei taida riittää. Peesaat vaan kato tätä maailmanaikaa.

  Rovaniemeläisen jenkkiautoilijan tekemä "laittomuus" lienee ollut se ettei hänen jenkkiautonsa sopinut jonkun toisen omaksuman elämänideologian tai -tavan virtaan. Kummallista asiassa on se, että Rovaniemellä näköjään rangaistaan oman käden oikeudella yksilöä siitä jos siellä sattuu noudattamaan ajoneuvonsa kanssa lakia.
   
  Muokattu: 6.7.2023

Kerro tästä muillekin!