Kompuran paineensäädin

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja TompSa, 24.6.2008.

  1. TompSa

    TompSa 2nd gear

    Kompuran paineensäätimen kansi meinas lähtee maatakiertävälle radalle. Onneksi välissä oli kattolamppu ja katto, muuten ois ollu hankalampi ettiä osia. Vähäks pelästyin kun olin just kävelees kompuran ohi ja metrin päässä pamahti. Onneks oli kuulosuojaimet päässä sillä kertaa...

    Vaan ei taida vielä olla kaikki palaset kasassa. Kattolampun paloja on ympäri verstasta, niistä ei niin väliä, mutta se paineensäätimen sisuskalut ois kiva löytää kaikkien romujen seasta mitä siinä ympärillä nyt sattu oleen.

    Kompura on Fiacin hihnavetoinen 100 litran säiliöllä oleva malli. Paineensäätimessä yllätysyllätys punainen nuppi, kaksi lähtöä, vedenpoisto ja painemittari. Mutta samaa kamaa ne kaikki kai on merkistä välittämättä?

    Osia on löytynyt:
    -valkoinen muovinen "mäntä" ja siihen tiiviste
    -jousi joka tulee mäntää vasten
    -säätöruuvi ja tähtipää mutteri jousen ja punaisen nupin väliin.

    Puuttuukohan tuosta nyt joku tiiviste tai kalvo joka tulisi siihen metallisen alaosan ja kansisysteemin väliin. Männässä on myös keskellä pieni tappi ja tapin keskellä läpireikä. Tappi meni poikki, mutta se taitaa toimia noinkin. Vaan pitäiskö tohon männän keskireikään tulla joku osa, vai päästääkö se vaan liika paineet tosta pihalle kun säädetään?

    Tecalemit sanoo, ettei niillä oo mitään kuvia ja kokopaketti vaan myydään, 124 euroa + alvi.

    Jos sieltä nyt puuttuu pelkkä tiiviste, niin ei viittis tolla hintaa ostaa uutta säädintä. Ja löytyy varmaan halvempiakin säätimiä. Onkohan se tiiviste pyöreä o-rengas, vai lättänä levyrengas? Oisko kellään vastaavaa säädintä ja ois vielä joskus kurkannu mitä se on syöny?
     
  2. julpero

    julpero 1st gear

    onko enää takuuta että vois takuuseen uuden osan saada? , itellä kun meni kierteet hetkessä niistä liitoksista , oma kompurani on siis horsepower 2,2kw 100l
     
  3. 4d sedan

    4d sedan Double Gearhead

    Mm. Biliteemasta saa erilaisia paineensäätimiä eikä maksa noin paljoo. Tosin saa varmaan muualtakin saman tasoisia yhtä edullisesti mutta kyllähän noikin vuosia pelaa....
     
  4. TompSa

    TompSa 2nd gear

    Juu ei oo takuuta enää 5 vuotta vanhassa. Laitin Fiacin luigeille meiliä, ihme on jos mitään vastaavat.

    Tästähän ei menny kierre, vaan se oli kait tärinässä päässyt kiertymään vähän kerrallaan auki. Nyt kun saan kasaan, niin vedän siihin kierteeseen lukitteen ja maalilla tarkistusraidan, niin näkee heti jos lähtee pyörimään auki. Joku suojahäkkikin vois olla asiaa.

    Pilipaliteemastahan noita osia toki saa, mutta jos selviäsi pelkällä tiivisteellä, niin hyvä niin. Pitäis vaan tietää mitä siellä sisällä oli, kun siinä oli kaikkea laatikkoa ja nyssäkkää ynnämuuta sälää niin paljon ympäristössä, että se tiiviste voi olla ihan missä vaan. Saishan tietty syyn siivota vertas, mutta kun sen tein just viime kesänä ja yhellä siivouksella pitäis sentään taas 5 vuotta selvitä... :)
     
  5. -TH-

    -TH- Gearhead



    jos kompura on vain 5v vanha, niin silti uskoisin takuuna uuden osan saavan, kyllähän kompressorin pitää pitempään kestää. kysyppäs vaikka kuluttajan suojasta,jos alkavat nassutttamaan.
     
  6. Quest

    Quest Gearhead

    Terve
    Kyllä kaikki osat on tallella, kalvoja tai muita tiivisteitä siellä ei ole.
    Valkoinen mäntä jonka kehällä tiiviste, alapuolella pieni ohjain tappi
    jousi
    vääränkätinen tähtipääsäätöruuvi
    musta "kansi" ja punainen säätönuppi

    Itellä murtui tuo punainen nuppi, tosiaankin ainoa varaosa Tecalemitillä on tuo kokonainen säädin vaikka noita samoja punaisia nuppeja on monissa koneissa.
     
  7. TompSa

    TompSa 2nd gear

    Kiitoksia tiedosta! Siihen ny vaan jäi semmonen sihinä, eli ei pidä enää painetta, vuotaa pikkasen...

    Onsk sulla vielä se vanha säädin käytössä, eli maltatko luopua siitä männästä? Se tappi multa katkesi ja yläreunasta murtui pieni pala. Varmaankin tuo kolo siellä nyt vuotaa...
     
  8. Quest

    Quest Gearhead

    Sorry käytössä on.
     
  9. HÖTSÖ

    HÖTSÖ Gearhead

    Painetta

    mä tilasin Keskiseltä Tuurista,.koko mötikän mittareineen päivineen parivuotta sitten makso 25 ekee+pk,. on kylläkin Gerniin,.
     

Kerro tästä muillekin!