Koneen sisäänajo ÖLJY

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja sibe70, 28.3.2008.

 1. 69

  69 3rd gear

  No mää olen nyt 550km ajanu uudella motilla kyllä pari kertaa on kumi palanu!
   
 2. GARAGE_INC

  GARAGE_INC 3rd gear

  Joo, siis moottorihan pitää ajaa sisään ihan silleen että saa vaihtelevia kierroksia, kuormia ja muuta, siis kyllä sille minusta pitää järjen rajoissa antaa hiukan enempi monoa, ei pelkkää köröttelyä.
   
  Geeämmäläinen tykkää tästä.
 3. 69

  69 3rd gear

  Samaa mieltä kun JuhKiv83 :wink: Eikä tohon öljy merkkiin taida olla oikeeta vastausta, toinen sopii toiseen jne. Viskositeetti varmaan tärkeempi on.
   
 4. Jagu

  Jagu 1st gear

  Samalla kannalla kans, ei tartvi körrötellä, kun ostaa upouuden auton niin eihän niitäkään kai sen kummemmin ajeta sisään. Kuhan ei heti konerempan jälkeen revittele paskarinkiä ym nii hyvä tulee :D
   
 5. sibe70

  sibe70 Gearhead

  näin me edetään ja varrotaan kun auton saa tallista liikenteeseen :p
   
 6. GARAGE_INC

  GARAGE_INC 3rd gear

  Itse kävin hiukan ajelemassa tänään jo, Oli ennakot ensin hiukan myöhässä kun oli jakaja hiukan löysällä, mutta kun hiukan bussipysäkillä sitä säädin, niin avot , johan kulkee, prkl kyllä se vaan parin tonnin lossikin lähtee 8)
   
  Seevu tykkää tästä.
 7. sibe70

  sibe70 Gearhead

  tarkoitus olisi viikonloppuna saada savut otettua,tosin on vähän pientä laittoo vielä muutakin mutta ,kohta
   
 8. GARAGE_INC

  GARAGE_INC 3rd gear

  Ainakin noi kertomasi arvot lupaa aika kiukkuista konetta..
   
 9. sibe70

  sibe70 Gearhead

  jep,jossain viidensadan kaakin kieppeillä mennään.
  ja autona on -49 Fleetline
   
 10. Plymouth\/

  Plymouth\/ 1st gear

  Mites kun itellä on täysin kunnostettu alkuperäinen 3.8v6 ja pitäisi sisäänajo tehdä, meinasin kendallin öljyt laittaa sisäänajon jälkeen koneeseen, mutta mitä laittaisi näin sisäänajon ajaksi?


  Käykö ihan teboilin moniaste 10w-30/15w-40? Vai mitä sinne pitäisi laittaa, kun ei viitsisi mitään kallista ostaa kun kuitenki melkein heti vaihdetaan?
   
 11. Ana67

  Ana67 Gearhead

  Käynee jos lisäsinkillä terästää... Dieselmoottoriöljyy , esim. Delvac suosittua. ja EI missään nimessä ainakaan synteettistä vaan mineraalia.
   
 12. sbc327

  sbc327 Gearhead

  Sen verran pitää mainostaa, että AD-kaupoista saa sinkkiä sisältävää 20W-50 mineraaliöljyä n. 30,-/5l.
   
 13. JP-350

  JP-350 Gearhead

 14. Mopuristi

  Mopuristi Gearhead

  Aika turhaa sinne on sitä sinkkiä lisätä jos koneessa on rullanostajat.
   
 15. Powerstroke

  Powerstroke Gearhead

  Sisältää ja sisältää sinkkiä, niinkun tuo brittiöljy, kaikkihan ne sisältää mutta kuinka paljon?

  Vanhat dieselmoottoriöljyt sisälsi 2000ppm pintaan, nykyään jotain 1400ppm, uudet bensakoneöljyt jotain 500-600ppm. Tarkoitukseen pyhitetyt koneen sisäänajoöljyt jossain reippaasti yli 2000ppm luokassa.

  Kohta joku tulee sanomaan että sinkin homman tekee joku muu lisäaine, mutta miksi sitä sitten on enemmän kaikissa hevi duti, race ja prätkä öljyissä.
   
 16. JP-350

  JP-350 Gearhead

  Niin tosiaan oletin että laahuri olis kyseessä kun ylipäänsä erillisestä sisäänajoöljystä edes puhutaan.... laahuri on kyllä itsensä belsepuubin keksintö,joku varmaan toistakin mieltä.
   
 17. Ana67

  Ana67 Gearhead

  Eipä tainnut kysyjä mainita onko rulla vai laahuri.... Ja ei se lisäsinkki vauriota tehne;)
   
 18. Ana67

  Ana67 Gearhead

  Vakiokoneessa/vakio jousipaineilla lähes sama kumpi siellä on... Laahureita olleet lähes kaikki harrasteeni ja no problem.
   
 19. apa84

  apa84 1st gear

  Tolla brithis classicilla tuli just ajeltuu 350sbc laahuri sisään ja hyvin pelas :)
   
 20. JP-350

  JP-350 Gearhead

  Niin kyllä kai se vakiovehkeissä toimii jos sisäänajo onnistuu hyvin, just virityskäyttöä enempi tarkoitinkin. Kovilla jousipaineilla olis ainakin itellä hiukan kylmä rinki perseen alla juurikin sisäänajossa,metalli metallia vasten ei oikein ajatuksena kuulosta kovin hyvältä,ja sisäänajokin kuulostaa melkoiselta rituaalilta verrattuna rullanokallisen laita käyntiin- sisäänajoon verrattuna. Ja kun öljytkin on tosiaan muuttunu sitä mukaa kun laahurit on jääny pois... juurikin tuo kylmä rinki pääs kerran vähän hiipimään persuksiin kun asentelin valluun laahurin ja eipä se sisäänajo mennykkään kun elokuvissa,iski kaikki mahdolliset käyntiongelmat just siihen kun olis pitäny saada pidettyä tiettyjä kierroksia jne. Liekkö tuo vielä pelittää en tiedä...eli jos jollain on oulun seudulta muutama vuosi sitten kulkeutunu sininen 2d -65 vallu johon on tehty kevyt koneremontti mutta nokka samantien silee niin voi syyttää mua...
   
  Muokattu: 7.4.2016

Kerro tästä muillekin!