Koritina kielletyksi.

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja Bandicoot, 8.10.2007.

  1. Bandicoot

    Bandicoot Gearhead

    uudessa Mobilisti lehdessä maininta jotta koritina tulee pian kiellettyjen aineiden listalle,miksi onko parempaa infoa ja kuka vaatii sen?.
     
  2. lintta&romu

    lintta&romu Gearhead

    :eek: onko tässä lähdettävä leikkimään hamsteria?

    oon kyllä kuullut että se ei enää sovi läheskään kaikkien maalien ja pakkelien kanssa mutta onko se lähdössä tosiaan pois markkinoilta? :odroll:
     
  3. Silvarello

    Silvarello Gearhead

    Lyijy varmaan sen aiheuttaa, sitähän tippuu autojen kyljistä luontoon kokoajan :rotfl:
    On ollut Wurthin miehen kans puhetta tuosta jo toista vuotta ja ilmeisesti kehittelevät siihen korvaavaa ainetta? :-? Sovittiin että jos ja kun alkaa olla loppu näkyvissä, niin tilaan ainetta kottikärryllisen hyllyyn.
    Toivottavasti korvaava aine ei oo muovipohjaista, vaan mie ainakin tahdon taituroida tulen ja lastan kans vastedeskin :)
     
  4. PikkuPaja

    PikkuPaja Gearhead

    sama homma täällä,paikallisen wurthin hyllyt tinasta&pohjustuskamasta tyhjiksi..
     
  5. capriceman

    capriceman Gearhead

    Sitähän olen sanonut jo 2vuotta sitten, että tulee kielletyksi.
    Eu vaatii lyijyvapaata, eli hamstraamaan tai naapurimaasta tuomaan...
     
  6. Gyrus

    Gyrus Gearhead

    kyllä tota piti jo aikaa sitten varastoida talliin vaikka en ole ikinä käyttänyt ja en tiedä koska tarvetta edes tulee, mutta jos kerran loppuu niin pakko sitä on olla..
     
  7. capriceman

    capriceman Gearhead

    Koskakohan loppuu lyijyakut?
    Milläs sitten startataan autot? litiun akuilla vai? :wc:
     
  8. Cheyenne

    Cheyenne 1st gear

    Juu... Lyijyn takia kielletään.
    Mitenköhän nuo sähköjohtojen tinaukset sitten tehdään kun juotos-tinakin kielletään?
     
  9. jzl

    jzl 1st gear

    kuluttaja elektroniikassahan on jo ruvettu käyttämään lyijy vapaita juotostinaseoksia. Aineissa on tinan lisäksi hopeaa ja kuparia ainakin. huonona puolena on kovempi rakenne (murtuu helpommin) ja korkeampi sulamispiste.
     
  10. vpoint

    vpoint Gearhead

    Mitenkähän tuo pohjustusaine säilyy? Tinatangothan kyllä, mut miten tuo? Kurkkasin keväällä aukastuun purkkiin ja oli aika jankkia tavaraa jo. Suljettu purnukka luulis tietenki säilyvän, jos meinaan ostas laatikollisen hyllyyn....on se niin mukavaa hommaa tuo tinaaminen :D
     
  11. PikkuPaja

    PikkuPaja Gearhead

    eikös tuo notkistu siinä missä muutkin juotospastat...esim,fosforikupariin tarkotetut...vettä vähä sekaan ja hämmentää
    :poff: muistaakseni ite oon sillee notkistanu!voin olla väärässäkin
    :eek:
     
  12. hyeena

    hyeena 1st gear

  13. tpl2

    tpl2 1st gear

    Lyijytöntä koritinaa on jo saatavilla...Vaatii hieman treeniä perinteiseen verrattuna.
     
  14. blazap

    blazap 1st gear

    No ja entä se uudenvuodentinan valu sitten, pitänee alkaa hamstraamaan niitä tinahevosenkenkiäki. Mihin tässä vielä joudutaan ku ei tulevaisuutta nää uudenvuoden tinastakaan, niin ja kristallissakin tais olla lyijyä voi voi.
    Ei näe sitten enään kristallipallostakaan ku neki tietenki kielletään.
     
  15. KING KEROSIN

    KING KEROSIN 1st gear

    Jos tina kielletään niin milloin akut kielletään, useammin ne joutuu luontoon.
     
  16. Varmaan se sama taho, joka vaatii säästölamppuja joka valopisteeseen.

    http://fi.wikipedia.org/wiki/Loisteputki

    "Loisteputkivalaisin koostuu kuristimesta, kompensointikondensaattorista, sytyttimestä ja loisteputkesta. Sytytin sisältää häiriönpoistokondensaattorin.
    Loisteputkessa valo tuotetaan pisaralla elohopeaa, joka kaasuuntuu sähköpurkauksen vaikutuksesta ja synnyttää UV-säteilyä, kun sähkö purkautuu sen läpi. Loisteputki toimii tasa-ja vaihtovirralla. "

    Ja lisälinkki ; http://fi.wikipedia.org/wiki/Energians% ... 3%B6lamppu

    "Energiansäästölampuksi sanotaan loisteputken toimintaperiaatteella toimivaa lamppukannan E27 tai E14 lamppua. Loistevaloputkessa on kaasua, joka loistaa sähkön vaikutuksesta. Energiansäästölampulla on hehkulamppua paljon parempi hyötysuhde, joka näkyy pienempänä hukkalämmöntuottona sekä hehkulamppua vastaavan valaistustehon luomisena pienemmällä energiankulutuksella."

    Eli koritina, jossa on lyijyä kielletään, ja vaaditaan että joka kodin ja työpaikan joka valopisteeseen tuodaan lamppu, jossa on pisara lyijyä x kertaa myrkyllisempää elohopeaa, joka pääsee lampun särkyessä ympäristöön, tai samoin, jos lamppua ei toimiteta erilliseen myrkkyjen kierrätyspisteeseen.

    Koritina siis korvataan "ympäristön nimissä" pinenn lammen verran ympäristöön noista lampuista pääsevällä elohopealla.

    Löysässä on ihmiskunnan järki. Varsinkin eduskunnissa..
     
  17. Fastback

    Fastback Gearhead

    Asiast on liian hyvin tuntemassamme ihmiskunnassa tai yhteisössä (EU) missä asumme. Naapurimaat tai jotkut eu maat kuten Italia piu paut välittävät mistään kielloista tai määräyksistä. Yleisemmin kielletyiksi joutuvat aineet korvataan kalliimmilla ja vaikeammilla käyttää, joka johtaa vähäisenkin kilpailuetumme ajamiseen ulkomaille. Tämä koko homma taitaa olla EU:n salajuoni Suomen kuihduttamiseksi ja muuttamiseksi Euroopan villierämaaksi. Teollisuuden täältä kadotessa ainoat työpaikat ovat EU:n palkkalistoilla eräoppaina tai riistanvartioina.
     
  18. Silvarello

    Silvarello Gearhead

    Mitähän me teemme sitten sillä kaikella käyttämättä jäävällä lyijyllä, kaivetaanko se takaisin maahan.. :eek: :rotfl:
     
  19. Bandicoot

    Bandicoot Gearhead

    Hah,ennen salakuljetettiin tulilientä ja ym nautintoaineita,taitaa kohta rajoilla liikkua niitä oikeita tinarekiä :rotfl: .
     
  20. Batmobile

    Batmobile Double Gearhead

    No voi perkule, minä en vielä ehtiny etes opetella tinaamaan ja nyt se jo kielletään. On se niin väärin ..kele. Onkohan nuo lyijyttömät paitsi että huonommin säilyviä niin myös kalliimpia kuin vanhat? Eli onko tämäkin uudistus vaan rahastusta...
     

Kerro tästä muillekin!