Koritinaaminen kielletty

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja ruuvari, 29.11.2005.

  1. ruuvari

    ruuvari 2nd gear

    Kuulin, että EU kieltää vuodenvaihteen jälkeen koritinan ja siihen liittyvän pohjustusaineen myymisen koska niissä on lyijyä. Olisko näin?
     
  2. V.Kutvonen

    V.Kutvonen 1st gear

    Koritinan käyttökielto

    No tämä vielä pitää kieltää.Mitähän seuraavaks?Pitänee töistä hamstrata jemmaan tinaa ja muut tarpeet kun ens kesänä on tarvetta.
     
  3. CCC65

    CCC65 1st gear

    Seuraavaksi eu kieltää ihmisiltä ulospäin hengittämisen, siitä kun tulee hiilidioksidi päästöjä.
     
  4. Acer65

    Acer65 Gearhead

  5. B 49

    B 49 Gearhead

    Mun käsittääkseni se tapahtuu 2007 alusta.Silloin myös i siirrytään automaaleissa vesiväreihin.
     
  6. niklas_

    niklas_ 1st gear

    eli ei saa kohta enää edes juottaa... saatanan EU :mad:

    no, saahan sitä tilattua ulkomailta
     
  7. weripuo

    weripuo Gearhead

    mut ei oo pitkä matka juomisen kieltämiseenkään enää :mad:
     
  8. Lassi

    Lassi Gearhead

    Kohta joutuu kotitalliinkin tekemään hirveät viritykset että saa vesivärin kuivumaan auton kylkeen.

    Onhan niitä pieniä puhaltimia mitkä auttaa korkeintaan lokasuojan maalauksessa..
     
  9. Rocket engineer

    Rocket engineer 1st gear

    No tupakointi kielletään ensin ravintoloissa, sitten kotona. Vasta sitten siirrytään kieltämään ravintolajuominen :soosoo: (eihän siellä kehtaa enää ryypätä, kun ei saa polttaakaan) ja sitten vasta kotona. Paratiisi on sitten valmis joskus 2015-2020. Maltattekos pojat odottaa. Sitten taitaakin napsahtaa kahvi kieltolistalle. On se nääs aika myrkkyä.. :rotfl:
     
  10. niklas_

    niklas_ 1st gear

    montako kiloa koritinaa käytetään suomessa /vuos?
    ei varmaa hirveesti verrattuna esim vannepainoihin..
    eikö niillä ole parempaa tekemistä ku keksiä kaikkee paskaa :mad:
     
  11. Rocket engineer

    Rocket engineer 1st gear

    Entäpäs uudenvuodentinat? Nehän ovat pääasiassa lyijyä.. Ja pelkästään hupikäyttöön. Veikkaan, että uudenvuodentinoissa lyijytonnia per vuosi on 10x enemmän kuin koritinauksessa enää..
     
  12. Mopeman

    Mopeman 3rd gear

    Näin varmaan on. Maailma muuttuu, se on muuttunut aina ja tulee aina muuttumaan. Jos ei pysy mukana, jää junasta. Ei noilla ehdoin tahdoin pyritä ihmisten elämää vaikeuttamaan, vaan haetaan ns. kestävää kehitystä kun meillä rikkailla on siihen varaa. Ei noiden myrkkyjen välttäminen oikeesti mikään huono asia ole, vaikka niiden takia voi satunnaisesti joutua vanhoja tapoja muuttamaan. Onni ja autuus oli läsnä vaikkapa entisessä Neuvostoliitossa, missä ei turhaan ollut kehitystä rajoitettu turhilla asioilla. Jäljet on siellä aika surulliset.
     
  13. -JJH-

    -JJH- Gearhead

    Kehityksen vastustusta ilmassa? Mopeman sanoi osuvasti: "Maailma muuttuu, se on muuttunut aina ja tulee aina muuttumaan. Jos ei pysy mukana, jää junasta. Ei noilla ehdoin tahdoin pyritä ihmisten elämää vaikeuttamaan, vaan haetaan ns. kestävää kehitystä kun meillä rikkailla on siihen varaa".

    Roomalaisilla oli akvedukteissa lyijyputket, mistäköhän syystä ne mahdettiin vaihtaa myöhemmin?

    John Franklin lähti 1800-luvun puolenvälin tienoilla pienelle reisulle pohjoiseen...v*tuiksi meni, osasyy taisi olla säilykepurkkien "tinaus", jossa oli helvetisti lyijyä.

    Alkuajan tulitikuissa käytettiin valkoista fosforia...muuten hyvä, mutta tuo tavara on aikas myrkyllistä ja aiheutti pieniä murheita kuten esim. aivovaurioita ja leukaluun mätänemistä.

    Tuossa vain muutama esimerkki, jotka pomppaavat mieleeni kun puhutaan myrkyllisten aineiden kieltämisestä. Koritinojen koostumuksesta en tiedä...mutta ainakin elektroniikkateollisuudessa homma on jo etenemässä hyvää vauhtia, kun katsellaan vaihtoehtoa lyijypitoisille juotteille. Tina-hopea ainakin on kohtuu lupaava, mutta muitakin passeleita ainesosia on muistaakseni toista kymmentä. Tein taannoin selvityksen aiheesta ja löytyisi tuo jostain "arkistostani", jos jaksaisin kaivella.

    Sama pätee maaleihin, eli kehitys kehittyy. Tänä päivänä maalit taitavat olla aikas myrkyttömiä verrattuna esim. 60-70 vuoden takaisiin tökötteihin, eikös? Kehitykset vastustajat eivät taida silti haikailla noiden muinaisten lyijymömmöjen perään niin kovasti, vai? Vesiväri ja vesiväri, en olisi huolissani, kyllä tässä ajan kanssa löytyy entistä myrkyttömämpiäkin ainesosia maaleihin, ja jotka toimivat ihan yhtä hyvin tai jopa paremmin kuin nämä nykyiset.

    -JJ-
     
  14. challenger500

    challenger500 Gearhead

    tää on poijjaat pientä, tää on pientä. miettikääs kuinka helvetillisen paljon ELEKTRONIIKKA laitteissa on lyijyä. jokainen komponentti on juotettu yleensä tinalla, joka sisältää lyijyä.
    Ja kuinka ollakaan, tilalle tulee tina joka on lyijytöntä. Ainoa suurempi muutos tossa on se,että juotoslämpötila uudelle kamalle on suurempi. Eli no worries, kyllä se kosaani vielä jaksaa :wink: .. eli uutta tinaa kehiin vaan. toki hinta uudelle kamalle on korkeampi, muttette ny kuitenkaan sataa kiloa sitä autoonne vala?? vai??

    Oisko just eilen ollu keskustelua,että militääri/auto/sairaalateollisuus ei liity tähän direktiiviin?? ongelmakohta on juurikin tuo piirilevyjen juotosmekanismi uudella kamalla. sitä kun ei ole vielä ihan turhan paljon tutkittu eli täydellistä tietoa tulevaisuudesta ei ole, niin nuo teollisuuden alat eivät uskalla ottaa riskejä siitä, että piirikortilla joku menee feiluun... esm mietitään ny vaikka uusien autojen tietokoneita joka ohjaa nyt jo melkeen donitsien aurauskulmiakin :odroll: .. voi olla urbaania legendaa, mutta kovin loogista
     
  15. rustbucket

    rustbucket 3rd gear

    Selailin tossa pari iltaa takaperin uusinta Rod&Customia. Siinä oli juttua koritinaamisesta, käyttivät jotain lyijytöntä versiota. :eek: Onko kellään kokemuksia?
     
  16. pas2

    pas2 Gearhead

    Juu, kehitys on ihanaa. Nyt saa ostaa lautaseinän näköistä muovilevyä, millä voi päällystää vanhan talon seinän. EIKÄ MÄTÄNE (siis se levy) :mad:
     
  17. Mopo305

    Mopo305 1st gear

    Aikas tyhmä kommentti.
     
  18. -JJH-

    -JJH- Gearhead

    Juotoslämpötilan kasvaminenkin on vähän "ylimainostettu" juttu, nimittäin riippuen juuri siitä tinan seosaineesta, tuo juottamiseen vaadittu lämpötila voi kasvaa välillä helevetin vähän - reilummin. Tina-Hopeassa on just se, että vaatii enempi tota lämpöä, joten sillekin haetaan vaihtoehtoa kokoajan.

    -JJ-
     
  19. challenger500

    challenger500 Gearhead

    meillä just eilen käytiin piirilevytoimittajan kanssa näistä asioista.. tällä hetkellä heitin juotoskoneet vaatiis n. 10 asteen nousun lämpötiloissa, eli kompot juotetaan uudella seotteella about 248-250 astetta... ja paljonkos sen kosaanipuhaltimen lämpö olikaan :wink:
     
  20. Acer65

    Acer65 Gearhead

    "RoHS-direktiivi ei koske tällä hetkellä esimerkiksi lääkinnällisiä tai tarkkailu- ja valvontalaitteita. Lisäksi sellaiset elektroniikan erikoisalueet kuten ajoneuvo-, sotilas- tai avaruuselektroniikka ovat direktiivin ulkopuolella."
     

Kerro tästä muillekin!