Kotimaiset harrasteautolehdet

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Heikki, 15.10.2001.

  1. Jentzy

    Jentzy 1st gear

    Näihin kotimaisiin lehtiin en nykyään voi juurikaan kommentoida, omasta luukusta kun ei tipahda yhtäkään. Aikanaan kiehui yli yhden jos toisenkin lehden kohdalla ja tilaukset lopetettiin. Ainoa tällä hetkellä tilattu "alan lehti" onkin jenkkilän Mopar Muscle. Ainakin tuota voin Moppe-henkisille suositella.
     
  2. whiic

    whiic 1st gear

    Lukenut kaikki Mobilistit '94 alusta asti eikä pino(i)sta puutu yhtään. Jostakin syystä posti on tuonut jotakin numeroa jopa useamman kappaleen. Toinen tosin huonompikuntoinen, joten olen varmaan saanut uuden postin tärvelleen lehden tilalle... Mutta asiaan: sisältö on parasta, mitä autolehdistä löytyy. Vähiten ehkä kiinnostaa jutut pienoismalliautoista, mutta käsitän kyllä, että eräät ovat kiinnostuneita niistäkin (itsekin yrittänyt etsiä Heraldin pienoismallia, joka olisi suurempi kuin 1:43, mutta huonolla menestyksellä).

    Olen lukenut myös V8:a, GTi:tä ja muita alan lehtiä. Ei tehnyt minuun vaikutusta. Ennemmin luen jopa Nostalgia-lehtiä (ruåtsalainen autolehti), joita on niitäkin siunaantunut jo pieni pino.

    PS. Onko kenelläkään vinkkiä mistä kannattaisi etsiä harvinaisempaa pienoismallia? (Siis mieluiten koottavaa kokoluokka > 1:25) Netistä en viitsi etsiä, kun ei ole sitä luottokorttiakaan.
     
  3. Jentzy

    Jentzy 1st gear

    Ainakin vielä muutama vuosi sitten oli Helsingissä pienoismallikauppa, josta löytyi aika vanhojakin paketteja hyllystä. Parhaiten on mieliin jäänyt -65? Barracuda, jonka liikkeen omistaja oli lapsuudestaan säästänyt (osat vielä avaamattomissa muovipusseissa).

    Liikkeen nimi ei nyt palaudu mieleen, en kuitenkaan tarkoita Tietonikkaria. <IMG SRC="/keskustelu/images/smiles/icon_wink.gif">
     
  4. Yogi

    Yogi Gearhead

    V8-Magazine:
    Hyvä jenkkilehti, tosi paljon juttua ym. joskus liiaksikin asti, mutta kuitenkin alan "ykkönen" suomessa. Harmittaa kun niillä ei ole mitään webissä.

    Mobilisti:
    Tosi mielenkiintoinen ja täynnä hienoja kuvia ns. kaatopaikkalöydöistä. Kahlaan aina lehden läpi jos käsiini saan. Jonkun verran mobilismi-intoa minullakin on...

    Retro:
    Ei minkäänlaista kokemusta. Tarvinnee ostaa ja testata.

    GTi-Magazine:
    Ostin näytenumeron ja luin läpi. Ihan jees keveydellään mutta ei ole minun juttuni. Subbarituninki kun ei kiinnosta.

    Spinneri Magazine:
    Olen ollut lehden tilaaja lähes sen alusta asti. Pidän nimenomaan kevyistä jutuista, V8:ssa on joskus vähän "pitkiä" juttuja. Ja tämä yleisyys että ne esittelee myös vanhoja euro/japsipelejä, on plussaa.
     
  5. Roadrunner

    Roadrunner 1st gear

    V8-Magazine:
    -Paras näistä lehdistä, mutta voisi myös kiertää ns."kissanristiäisissäkin". Ainoa auto lehti jonka tilaan.

    GTi Magazine:
    -En pahemmin diggaile muovilla ja kusilaidulla "päällystetyistä" autoista, mutta kyläähän sen nyt aina selailee.

    Mobilisti:
    -Kyllähän mobilistia lukee, en vaan hirveesti kiinnostunu aiheesta.

    Retro:
    -En ole lukenut.

    Spinneri Magazine:
    -Mitä nyt vähän selaillut, siinähän se.
     
  6. starcraft

    starcraft Gearhead

    v8-magazine : Autoesittelyt aika hyviä mutta tekniikkajutut ja postilaatikko palsta menneet jotenkin pinnallisiksi. Talleissa tapahtuu juttuja voisi olla enemmän ja projekti kuvia paljon enemmän. Amerikassa rakennettujen customien jutut vois jättää pois samaten kun amerikan turnee kiihdytyskisat.

    GTI-magazine : en oo lukenu enkä lue!

    mobilisti : Taitaa olla paras autolehti nykyään vaikka en mikään hirvee mobilisti olekaan. Tekniikka jutut hyviä ja muutenkin paljon asiaa. Paljon projekti kuvia joka on pelkkää plussaa.

    retro : Joskus olen kaupassa selaillut mutta ei säväyttänyt.

    spinneri : Ihan luettava lehti. autoesittelyt suht hyviä mutta varsinkin daimler projekti oli aika turha.

    Yhteenvetona kun sais sopivan yhdistelmän v8:a ja mobilistia niin se olisi täydellinen lehti.
     
  7. Anonymous

    Anonymous Guest

    V8=street&race+vanha V8?

    GTI=sain äidin kaksi vuotta vanhan kauppakassin ja laitoin siihen 10000stereot ja 15000 levikesarjan koko komeus kuorrutettiin 20000 maalauksella....YÖK...

    RETRO=?

    MOBILISTI=en vielä täyttänyt 70 joten en ymmärrä

    SPINNERI=hieno missio taistella tuulimyllyjä vastaan

    <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: Webmaster 2001-12-03 11:14 ]</font>
     
  8. Anonymous

    Anonymous Guest

    Joo kyllä Kimi, Fiskis ja Riitta tekivät upeaa lehteä oikealla asenteella. Aika entinen ei kai palaa, vai kuinka? Nämä muut lehdykät ovatkin outoja minulle.
     
  9. Heikki

    Heikki Gearhead Admin

    Mainitsemasi Veekasin taustahahmot ovat kyllä kaikki kunnianosoitukset ansainneet. Olisiko nykyisen tasoista hotrod-kulttuuria edes syntynyt Suomeen ilman Veekasia... tai ainakin se olisi ollut toisenlainen.

    Vaikka entistä Veekasia onkin ikävä, niin toisaalta kyllähän tuo pioneeriremmi "eläkepäivänsä" on ansainnut.
     
  10. Dobermann

    Dobermann Gearhead

    Vanhasta kasista sen verran, että omaa isi-pappaa ja juuri tuota V8-Magazinea syytän (kiitän?) siitä että ei ole vapaa-ajan ongelmia tai liikaa rahaa! <IMG SRC="/keskustelu/images/smiles/icon_wink.gif">

    Kasilla on niin pitkät "perinteet" kotimaisessa harrastamisessa, että voisin väittää ettei kukaan VÄHÄNKÄÄN jenkeistä kiinnostunut ole voinut välttyä sen lueskelulta oli sitten kustomi-ukko, mopilisti tai roddari!
     
  11. Anonymous

    Anonymous Guest

    Useissa kommenteissa tuli esille tuo "V8 oli parempi aiemmin". Olen itse samaa mieltä. Markkasen kuviot ovat kaukana riviharrastajan taudinkuvasta, ovat olleet jo kauan.

    Spinneri ei yllä samalle tasolle mielestäni silti. Joku sanoikin, että "skaala on laaja" ja siinä piilee mielestäni yksi lehden heikkous: se ei saa tanakkaa otetta mistään harrastajaryhmästä.

    Mobilisti on kova sana, vaikka aatteena ei minun sabluunaani sovikaan. Onhan siellä ainakin hyviä talviautoja myyntipalstoilla... :smile:

    Ostin jokusen Retronkin aikanaan, mutta huomasin sen olevan enemmänkin konepyörä-orientoituneen.

    -The Ghost
     
  12. Anonymous

    Anonymous Guest

    Juu ja jäi sanomatta tosta Kopterista, että siellähän istuu chief editorin pallilla Mala, joka lienee takavuosilta tuttu myös erään underground-henkisen cruising-lehden päätoimittajana...
    Kopteri on lehti paikallaan.

    -the g.
     
  13. Anonymous

    Anonymous Guest

    Ei tuo rodaaja-kiihdyttäjä Markkanen ole pieraissut ulos yhtäkään vitsinpoikasta koko siltä ajalta, kun se on ollut V8:n pt.
    Ihmeen kuiva tyyppi Kimiin verrattuna. V8 on kyllä muuten hyvä ja korkealaatuisesti tehty nyt Helsinki Median aikana, mutta ote riviharrastajaan on jotenkin etäinen siihen
    Petterson & Ekman aikakauteen verrattuna.:-<
    Ikävimmistä vero- ja pykäläasioista lehti kertoo vaan miten asiat ovat, mutta ei uskalleta ottaa sen isommin kantaa. :-[]

    Mobla on paras. Kaikki n:eek:t on. Hemmetisti
    lukemista (kestää monta iltaa), asiaa ja
    kuvia. Harrastajaläheinen. Toimittajat voimakaspersoonaisia, KLB:n jalanjäljillä..
    :cool:
     
  14. fisu

    fisu Gearhead

    itse en ainakaan henkilökohtaisesti lähtisi kauheasti arvostelemaan alan lehtiä kun en itse osaa tehdä parempiakaan, jotkut lehdet miellyttää ja toiset eivät, so what.
    kotiin on tilattu lähes kaikki kys. lehdet ja ovathan ne hyvää "viihdettä" iltojen iloksi, ei aina jaksa maata tallilla jonkun kiulun alla ja saahan niistä hyviä vinkkejä ja tietoja kulloisenkin auton historiasta yms.
    itse en ole kovin merkkiuskollinen, jos joku biili tai fillari miellyttää niin sehän on miltei pakko saada sanoivat vaimo tai kaverit
    mitä tahansa siihen :smile:
     
  15. Dobermann

    Dobermann Gearhead

    Joo, tosiaan tulee allekirjoittaneellekin kotiin kasit moblat ja spinnerit.. En ole oikein Retrosta kiinnostunut.. Alkuun ostelin numeroita, mutta sitten alkoi se mopo-traktori linja mennä ohi.. En siis tunne kys. lehteä sen kummemmin alun jälkeen..

    Voisi sanoa että täydentävät toisiaan? <IMG SRC="/keskustelu/images/smiles/icon_wink.gif">

    Itse olen alkanut haalia vanhoja kaseja, lähinnä innostuin kun olen viime kesänä nähnyt yllättävän monta sellaista auto jotka muistuvat mieleen 80-luvun kaseista!! <IMG SRC="/keskustelu/images/smiles/icon_wink.gif">
     
  16. Anonymous

    Anonymous Guest

    v-8 mulla on kaikki kasit mun mielestä taso rupes laskeen 90 luvun puolivälissä.nykyään siinä on pelkkiä vimpan päälle isolla rahalla tehtyjä pelejä.kukin tietysti rakentaa taitojensa ja rahojensa mukaan mutta olis niistä enemmän ajoon ja cruisailuun tehdyistäkin kiva lukee. uusimmassa kasissa ei ollut oikeestaan mitään mielen kiintoista ,mut silti ostan seuraavankin
     
  17. Anonymous

    Anonymous Guest

    fisu wrote:
    _________
    >itse en ainakaan henkilökohtaisesti lähtisi >kauheasti arvostelemaan alan lehtiä kun en >itse osaa tehdä parempiakaan, jotkut lehdet >miellyttää ja toiset eivät, so what.
    ---------

    Samalla perusteella et voisi arvostella tv-ohjelmia, vaikka olet tv-luvan maksanut tai arvostella poliitikkoja, vaikka olisit äänestänyt, kun "ei itse pysty parempaakaan".. Mediasta saa ja pitää sanoa
    oman mielipiteensä. Varsinkin, jos on jotain
    maksamalla tilannut. :cool: :-I
     
  18. fisu

    fisu Gearhead

    niinpä...
     
  19. Anonymous

    Anonymous Guest

    Kyllähän arvostella saa ja pitääkin. Tosin eräät julkaisut alkavat olla jo sen tason monumentteja, ettei niitä heilauta arvostelu eikä edes rakentava kritiikki mihinkään suuntaan.

    Mutta totta sekin on, ettei lehden teko ole niin helppoa kuin saattaisi luulla. Jos se olisikin vain sopivien autojen etsimistä ja juttujen kirjoittamista, mutta todellisuudessa suurin työ lienee pinnan alla...

    Kirjoittaminen ja kuvaaminen lienee se hauskin homma, mutta ennenkuin lehti päätyy kioskin hyllylle, on materiaali muokattava painokelpoiseen asuun, ja tietysti on myös etsittävä mainostajat ja muut rahoittajat (tilaajat), jotta lehden kustantaminen onnistuu.
     
  20. Dobermann

    Dobermann Gearhead

    Totta. Mutta keskustelusta on tullut mielestäni aika hyvin ilmi se mitä porukka haluais nähdä. Tottakai jossain löytyy toinen poppoo joka on pöksyt tutisten innoissaan esim uusimman kasin Chevy rodi jutusta. Onhan se Ok, mutta.. <IMG SRC="/keskustelu/images/smiles/icon_wink.gif">

    Niin, ja kuten mainitsin, olen itse ollut aika kiinni Spinnerissä kun siellä on ollut noita loppujenlopuksi aika mielenkiintoisia laitteita vaikka enisnäkemältä olisikin tusina tavaraa..

    Kaikkien miellyttäminen on vaikeaa. Nykyään lueskelen Kasia Marketin takia ja samasta syystä kuin Hot Rod Magazinea: hienoja kovien ammattilaisten autoja. Olihan uudessa Kasissa myös hyvä juttu punaisesta Chevystä. Näyttänee, että linja on nykyään se, että: yksi kotimainen muskeli, yksi kotimainen kustom/rodi, yksi museo auto, vakio palstat, pyörä tai auto ja sitten ison-veden isonrahan auto. Linja on ollut tämä oikeastaan koko vuoden, ehkä pidempään..

    spinneri on parantanut numerosta toiseen kokonaisuutena, yksittäisiä juttuja on jokaiselle.. Tämä taas ei miellytä niitä jotka hakevat VAIN jonkun tietyn tyyppisiä juttuja!
     

Kerro tästä muillekin!